Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

F на таблото и не иска да включва на скоростF на таблото и не иска да включва на скорост

проблем полуавтоматик скорости

• Please log in to reply
9 мнения по тази тема

#1 MGurmanova

MGurmanova

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    A 160 - април 2000
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 октомври 2013 - 19:38

Днес както си карах и се показа F там където ми пише на коя скорост съм и неще да върви.Спрях изгасих я и като я запалих пак F даваше и лоста заяде и не иска да се включва на никоя скорост,а като я изгася си включва на всички скорости.Колата е A160 2000г полуавтоматик.Оставих я да стои така известно време после пак отидох да я пробвам обаче не знам как включих на 2ра и колата тръгна а на таблото продължи да си стои F.. закарах я пред нас и сега не знам какво да правя.Същия проблем го имах преди някъде година,само че тогава като я оставих малко  ( 1/2 часа) и се оправи пък и тогава си включваше скоростите само че и да давам газ нищо не ставаше.Та тогава се оправи,а сега не иска.Пък и не знам как стана номера да включа на 2ра и не мога и на сервиз да я закарам.Какво да правя?Някакви съвети? Мерси предварително!

П.С. Преди да стане това беше на автомивка,но това едва ли има нещо общо...водила съм я много пъти и то точно на тази същата автомивка и не е имало проблем.

• 0

#2 MGurmanova

MGurmanova

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Автомобил:
    A 160 - април 2000
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 октомври 2013 - 12:02

Прочетох темата,но моята е ПОЛУавтоматик (ръчни скорости,но без съединител) и мисля,че устройството на автоматика и ПОЛУавтоматика е съвсем различно.Благодаря все пак.

• 0

#3 Bat Andi

Bat Andi

Председател на МБКБ

• Управителен съвет
  • 1006 Мнения:
  • Град:Ловеч
  • Автомобил:
    W201 2.0E
    W201 2.6E (Automatik)
    W140 500SE
    C215 CL55AMG (Kompressor)
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 октомври 2013 - 12:42

Направи и една диагностика и кажи какви са грешките 

• 0

#4 MGurmanova

MGurmanova

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Автомобил:
    A 160 - април 2000
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 октомври 2013 - 11:58

Казаха ми,че е съединител,но не ми се вярва,защото включва на скорост,когато не е запалена..според вас може ли да е от съединителя след като включва при загасен двигател? Мисля да направя диагностика в друг сервиз? 

• 0

#5 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 октомври 2013 - 15:24

http://www.aclassinf.../mypage.59a.htm

Tук има детайлно обяснение за F-a и възможните причини.

Обикновено се свежда до селекторния модул, а не до проблем с кутията.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#6 MGurmanova

MGurmanova

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Автомобил:
    A 160 - април 2000
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 октомври 2013 - 12:25

Много полезен линк,благодаря.Ще го прегледам.

• 0

#7 gipsa

gipsa

Напреднал

• Потребители на форума
  • 352 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    w201 dtm реплика,жълто такси 211-КоНпресор с 476 магарета под капака и едно зад волана....

Публикувано 13 октомври 2013 - 18:59

Обикновенно проблема е в ноторчето.което изпълнява функцията на съединител.Хубавото е,че се отваря и се рециклира за около 100-200лв зависи какво му е.Обикновено на стар диагноза показва,дефектен съединител и следва смяна за около 600-700лв с оставане на съществуващия проблем.
Моя съвет е първо да я видите на стар,а после каквото и да предприемите да не плащате предварително без да се отстрани проблема.На мои познати им вземаха 800лв за смяна на съединитела,а проблема си остана.След това се смениха четките на въпросното моторче за 100лв с труда и колата заспа.Беше с абсолютно същите синтоми като вашия автомобил.
  • 0

#8 MGurmanova

MGurmanova

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Автомобил:
    A 160 - април 2000
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 октомври 2013 - 19:17

Благодаря за съвета.Днес я взеха в друг сервиз за да я отворят и да ми кажат със сигурност от къде е проблема.На компютъра показва съединител,но предпочитам първо да я отворят да ми кажат дали със сигурност е от това,защото да сменям съединител ей така на сляпо...това са много пари.Мерси още веднъж за съвета.

• 0

#9 MGurmanova

MGurmanova

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Автомобил:
    A 160 - април 2000
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 октомври 2013 - 15:26

Обадиха ми се днес от сервиза и ми казаха,че не е в това моторче проблема.Казаха,че бил съединителят,някаква помпа и още куп неща ми изреди дето трябвало да се сменят..Това ще ми струва 1400 лв. със труда.Казах им да я правят,защото е такава сума,че нито да я продам нито да я правя...и все пак реших да я оправя и при следващият проблем който ми даде,колкото и да е дребен я продавам и това е.

• 0

#10 gipsa

gipsa

Напреднал

• Потребители на форума
  • 352 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    w201 dtm реплика,жълто такси 211-КоНпресор с 476 магарета под капака и едно зад волана....

Публикувано 15 октомври 2013 - 18:02

Ами да беше дошла до Смолян да я оправим за половината пари ама ти си знаеш.Според мен те лъжат ама знаели се.........дали  се знае.Парите са си твои.Успех все пак,

• 0

Also tagged with one or more of these keywords: проблем, полуавтоматик, скорости

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни