Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпроси за CLK200избор

CLK

• Please log in to reply
6 мнения по тази тема

#1 stanzo

stanzo

Прохождащ

• Нови потребители
  • 2 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 10 септември 2013 - 22:00

Здравейте ,имам няколко въпроса за CLK .    

1. Кой двигател да избера 200 или 200k? 

2. Може ли да се сложи газ?

3.Скъпа ли е поддръжката?

4.Каква е минималната сума с ,която мога да взема автомобил в прилично състояние 1999-1998?

Млад шофьор съм.Спрях се на този модел ,защото ми става и ми харесва .Висок съм 203 см и в другите коли десният ми крак е притиснат между волана и колонката.

• 0

#2 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 септември 2013 - 09:04

Ех, един колега да споделя моите проблеми в търсенето на автомобил :D. Аз съм 205см и наистина CLK-то е от малкото автомобили в които се събирам, а най-странното е, че дори успявам да возя и хора зад мен. На къси разстояния събирам и брат ми (195см..), но на дълги 50-тина кг маце се събира :). Въпреки че при неравности си удрям от време на време главата в тавана, ама то седалката повече надолу неможе.

1. Задължително си търси с компресор. 192 или 163 и двата варианта са добре, като 192 естествено е най-добре. 136-цата е доста слабо за това купе, особено като му сложиш и газчица да тежи.

2. Да може да се сложи газ без проблеми и избора е голям. Цената е между 1200-1600лв, зависи от марката.

3. Поддръжката не бих казал че е скъпа в сравнение с повечето автомобили. Даже бих казал учудващо евтина. Ако се интересуваш ще ти изпратя сервизната си "история" за една година откакто купих автомобила и всичко което съм сменил. Естествено много зависи и какви части като качество смяташ да ползваш, което може да свали цената много и дали имаш дилър на авточасти, който да ти ги намира на нормалните цени, не на "пазарните". Но за пример - смяна на масло и 4-те филтъра ми е 250лв с 5w40 Mobil или както последно го направих 300лв с 0w40 Mobil1. Това даже е малко скъпо, тъй като и филтрите и маслото могат да се намерят и по-евтино. Гумите са ти от 150 до 250лв пак в зависимост за какво качество ти се плаща. Предни АТЕ накладки са 80-тина лева, задните TRW - 55лв. Окачването също варира според марките, но амортесьорите са 100-160лв, пружините пак около 70лв. Но пак това са цени за по-скъпите части с оригинално или над оригинално качество.

4. За сумата... тук вече е на късмет. Моята беше обявена на 9, взех я на 7 и пак за 1 година съм вкарал към 2 бона само в ремонти (кои наложителни, кои не толкова), но това без консумативите (масло, гуми и т.н.). Това което съм забелязал е че цената не я орпеделят толкова от състоянието на автомобила, а от количеството екстри, годината и т.н. Идеята е да намериш колкото се може повече кусури и да свалиш цената, но повече от 6-7к за 200к в привидно добро състояние не мисля че трябва да се дават.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#3 stanzo

stanzo

Прохождащ

• Нови потребители
  • 2 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 11 септември 2013 - 13:04

Мерси за отговора.Мотора без компресор много ли е куц ,защото имам книжка само от 7месеца и 192кс. може да са ми много ,а 163кс доколкото разбрах е от 2001г. Основното е цена при която автомобила е нормален .Екстрите са без значение ,единствено предпочитам да е с ръчна скоростна кутия.До колкото разбрах разхода на 200 и 200k е еднакъв.

• 0

#4 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 септември 2013 - 13:20

Не съм карал, нито пък съм се возил в CLK със 136hp мотор, но от мненията на колеги по форума си личи че е тегаво. За мен лично и 192 ми изглеждат малко вече, ама то това е нормално. От друга страна ако имаш достатъчно самоконтрол това дали е 136 или 192 коня няма да е проблем. Определено не става дума за това да натиснеш леко педала и да се изтреляш със 100 или да се завърташ на всеки завой... Даже на мен с новите гуми и изключени асистенции пак ми е трудно нарочно да я завъртя :). Ако предпочиташ по-леко да караш, просто превключваш на зимния режим и си караш лекичко. И като казах зимен режим, то това е за автоматичната кутия. Честно казано CLK200 и CLK200K много рядко съм виждал с ръчка. Чат пат някоя 320-ка. Ама всъщност като хвърлих едно око по обявите явно има доста. Вече някой колега може да каже как се държат скоростните кутии там. Аз от автоматика съм супер доволен и определено бих посъветвал всеки тази кола да си я кара с автоматик.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#5 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 септември 2013 - 14:59

Определено 200К е много по-добрия мотор ;)

Карам такъв от три години, колата се представя отлично.

Двигателят 200/136 коня също не е никак лош. Него съм го имал в по-тежкото купе на Е класа W210, става за каране само на бензин ;)

На дълго е супер, в града е мааалко тромав, не е като съвсем да не върви, но определено не подхожда на двуврато купе ;) 

Карал съм чуждо ЦЛК 200 136 коня, даже с метан.. куца история, няма грам душица, в сравнение с компресора на газ.

Ако ще е 136к.с. и искаш да се кефиш, задължително си го карай на бензин, ако искаш кеф+газ- търси нещо по-мощно. За първа кола и в предвид че си шофьор от 7 месеца CLK200 136 коня ще ти хареса много ;)

Мое мнение е, че читаво CLK  W208, в състояние за каране, за под 6 '000лв няма да намериш. Знам че има оферти и за доста по-малко пари, но след покупката на такава кола, бързо ще достигнеш пък и надхвърлиш посочената от мен сума. Смятай, че след покупката, ще ти трябват едни 1000лв да минеш през КАТ, да направиш гражданска, препоръчително и каско, да смениш масла, филтри и каквото още трябва + някое дребно ремонтче (ако се налага). Ако ще слагаш газ, предвиди поне още едни 1000лв

Набързо какво ми хваща окото в мобиле, без значение от количеството екстри нали така:

http://nfs.mobile.bg...ls&slink=42hr85

http://nfs.mobile.bg...ls&slink=42hrl7

http://nfs.mobile.bg...ls&slink=42hrl7

• 0

#6 ivantov

ivantov

Чирак

• Потребители на форума
  • 147 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    CLK 200, 1999 г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 септември 2013 - 18:04

Втора година карам ЦЛК 200, 136 коня и съм много доволен. Колата е достатъчно пъргава, разбира се ако си на подходяща предавка. Моята е с ръчна скоростна кутия. Може би с автоматична скоростна кутия ще е тромава. Пробвай да покараш и сам ще решиш.
  • 0

#7 miro0

miro0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Стартира с Мазда 121 75Hp '91,
    след това продължи с C220D 95Hp '96 classic
    и сега се вози на E230 150Hp '96 Avantgarde.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 септември 2013 - 19:11

Според мен 136к.с. ще му умалеят много бързо, за това по-добре 192к.с. да не стане така, че след 1 година да си търси друга кола. Иначе преценката си е негова, най-добре както каза колегата ivantov, но си мисли и за моя вариянт да не ти умалеят много бързо тези 136к.с. Успех с избора! :)

• 0

The best or nothink.

Also tagged with one or more of these keywords: CLK

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни