Здравейте! Колата е Е230 Avantgarde 1996 с ESP, което няма копче за изключване. Интересува ме може ли да се изключи от бушона без да създаде какъвто и да било проблем? Когато решиш пак да си сложиш бушона и всичко да е 6. Или пък има ли начин за присаждане на копче за изключване, било то с нагаждане на компютър или каквото и да е, само и само да не създава проблеми това "вкл/изкл"? Благодаря на отзовалите се!
Изключване на блокажа от бушона??
Започната от miro0, 28 авг 2013 - 19:29:01
19 мнения по тази тема
Публикувано 28 август 2013 - 19:29
The best or nothink.
Публикувано 28 август 2013 - 19:45
ESP без копче...съмнявам се.По-скоро имаш ETC или тракшън контрол.От бушона става да го изключиш.
Публикувано 28 август 2013 - 19:57
Не съм сигурен как се казва системата, но е без копче! Сигурен ли си, че по време и след това няма да имам проблем с компютри и тем подобни, И къде въобще се намира този бушон?
The best or nothink.
Публикувано 28 август 2013 - 20:03
За грешки след това не съм сигурен...не съм пробвал.
Публикувано 16 септември 2013 - 22:23
ESP без копче...съмнявам се.По-скоро имаш ETC или тракшън контрол.От бушона става да го изключиш.
След търсене по бушоните, не намерих такъв бушон .. Пробвах да изключа ABS от буксата, има ефект, но слаб .. не си набива сама спирачки, но си отнема газта и пак не става. Ако някой знае, че има такъв бушон да каже кой и къде, защото аз не го намерих.
The best or nothink.
Публикувано 17 септември 2013 - 10:09
Ако това е като твоята карта на бушоните, то 11 е за ESP
Провери ли бушоните под задната седалка?
И все пак ако му дръпнеш захранването в най добрия случай ще запише грешка само в модула.
Този пост е редактиран от Bat Andi: 17 септември 2013 - 10:20
Публикувано 17 септември 2013 - 17:46
Не е такава моята схема, ако говорим за тази под капака. А тези до акумолатора за тях не намерих описание .. Реално погледнато според мен не би трябвало да записва грешка, защото нали този бушон поради една или друга причина може да изгори, не е вечен .. Това описание, което си качил за какъв модел/двигател е по-точно?
The best or nothink.
Публикувано 08 октомври 2013 - 22:05
системата се казва ASR,или Anti-Slip Regulator,при мен се изключва и мечока става много палав.........
Публикувано 09 октомври 2013 - 00:45
ооо спрели да ти отнема от газта си е направо шукар и аз имам такъв бутон да го изключвам и направо си е кеф )) даже зимата почти винаги е изключен , това отнемане на газта много ме дразни ... но понякога е бая полезно
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 09 октомври 2013 - 14:30
Колега, провери бушон N17:)
Публикувано 09 октомври 2013 - 19:54
Колега, провери бушон N17:)
Пробвал съм го, тей като той беше единсвения възможен. След изключването му колата не се отключва и заключва, и няма запалване.. стартерът върти аварийните си святкат на прекъсвач и няма палене.
The best or nothink.
Публикувано 12 октомври 2013 - 16:43
Какво си човъркаш колата, караи си я и не мисли за глупости.
Ако искаш да дрифтиш, нее наи подходящата кола/ а за друго не се сещам за какво би ти потрябвало да го изключваш.
Единствено зимата помага ако искаш да превземеш някое препятствие да не ти отнема газта и да забие муцуната.
В прочим, дори и след изключването мисля че блокажа със спирачката (АБС-а) си остава за да бутат и двете гуми, просто не отнема газта.
Когато е изключен може да се позасилиш из снеговете, но така или иначе няма да си много проходим в дълбоки снегове.
Публикувано 12 октомври 2013 - 18:26
Защото този блокаж помага само при потегляне на хлъзгава настилка и против поднасяне, също така помага да не качиш някой байр в снега.
The best or nothink.
Публикувано 12 октомври 2013 - 18:35
Защото този блокаж помага само при потегляне на хлъзгава настилка и против поднасяне, също така помага да не качиш някой байр в снега.
А също така,спасява животи.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 12 октомври 2013 - 20:21
А също така,спасява животи.
Дам спасявал ме е не веднъж, но съм се завъртал и на 180 градуса и спрях на метър от мантинелата (странично). С две думи не може и не трябва само на него да се разчита.
Този пост е редактиран от miro0: 12 октомври 2013 - 20:21
The best or nothink.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни