няма начин да няма начин да се ремонтира
не съм сигурен че е за твоя мотор точно , но ето малко повече по темата: http://starfinder.mb...1-p-0001bk.html
Posted 23 August 2013 - 11:20
няма начин да няма начин да се ремонтира
не съм сигурен че е за твоя мотор точно , но ето малко повече по темата: http://starfinder.mb...1-p-0001bk.html
Posted 23 August 2013 - 14:09
Има два вида колектори за 220 цди двигателя на W202 - само за тях имам впечатления. На единия вид може да се прави ремонт, на другия - не. По спомени ремонтирах за около 300лв преди около 5 години колектора на цедката, която имах и след 50 хил. км - пак се прецакаха. Сложихме една съчма да спира вакуума към клапите. При тях мисля стандартното положение е отворено и така колата си върви повече поне 50 хиляди километра. Драми с пушене или загуба на мощност няма.
Всеки решава за себе си как да действа. Аз се отказах тогава да давам по едни пари на определен брой километри.
Posted 23 August 2013 - 16:51
Е добре бе колега според тебе няма никаква разлика в поведението на колата , ама не мислиш ли че този мотор сигурно са го проектирали поне 100 човека немски инженери и има някакво влияние върху работата на мотора или е по удачно някои нашенски майстор да ги надхитри ? Според мен щом са поставени - значи има защо , а ако не ти е по джоба да поддържаш Мерцедес - купи си Опел или Голф .
The Best or Nothing
Posted 23 August 2013 - 17:55
Колега, не ми е цел да се заяждам с теб ама поддръжката на Мерцедес изобщо не е по-скъпа спрямо други марки...Направи си сам проверка!
Ауди, БМВ по-евтини ли са а пък за Форд да не говорим...
Posted 23 August 2013 - 18:11
като най устат, нека обобщя: няма ефтина кола за поддръжка. има нисък, среден и висок клас автомобили
всичко останало е късмет и години/пробег на автомобила. моята корса ще кажа ми е най-ефтина за поддръжка но е нова и не ми е правила магарии ( да чукам на дърво), а който е сменял блок-бобина за свещи ще каже веднага, че е много скъпо
подобен е и случаят с радиатор на климатика за корса.
Posted 24 August 2013 - 07:25
Най-добрият вариант е, да е както излиза от производителя, но ако се свали или леко се изкривят тази клапи (с цел да не се въртят) не е чак такъв проблем. Автомобил с свалени клапи се кара постоянно повече от 3 г. и засега няма проблем. Всичко е въпрос на избор.
Posted 26 August 2013 - 11:39
И в крайна сметка някой прилагал ли е на своя ML алтернативно решение на въпроса или само нов? Ще ми се да каже някой от личен опит резултати.
Posted 26 August 2013 - 22:33
И в крайна сметка някой прилагал ли е на своя ML алтернативно решение на въпроса или само нов? Ще ми се да каже някой от личен опит резултати.
Изкривяваш леко клапата да не се върти - в отворено положение и нямаш проблеми.
0 members, 2 guests, 0 anonymous users