Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Смяна на масло на Мерцедес E270 CDI W211


  • Please log in to reply
2 мнения по тази тема

#1 Dido_N

Dido_N

    Прохождащ

  • Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    MB W211 E270 2005 Combi

Публикувано 27 юли 2013 - 17:54

Здравейте колеги,

 

В тази тема споделям как и какво е нужно за смяна на маслото на МБ Е270 W211. Надявам се да съм полезен.

 

Първа стъпка е покупка на качествени консумативи за съответния модел. Закупих филтри - Маслен (Хартиен елемент с три о-ринга в комплекта), Въздушен  - (Дълъг хартиен цилиндър), Горивен (на моя модел S211 2005 е без датчик за вода. Има само вход и изход тези с датчика имат отвор посредата), Филтър за купето - (купих някакъв уж с активен въглен), Тъй като съм с термотроник, имам и още един допълнителен филтър вътре в купето но засега не съм го сменял, а и сената му е 185 лв.

Всички филтри с изключение на този за купето са Mahle пише че са Австрийски но.....

 

Маслото е интересна тема за всички предполагам. Бях пред дилемата 5/30 или 5/40, каква марка и други. В крайна сметка купих Мобил за DPF 5/30 спецификация 229.51 исках Castrol edge 5/30 но цената беше по-висока. Купих 7 литра.

 

Трябва да се купи и сервизна щека. Купих я онлайн от Варна (елкон-бг) 45лв. Предлага се с книжка за всички модели двигатели и по книгата гледаш за твоя мотор какво да е нивото в сантиметри. Купих също и ключ (чашка) за пластмасовия капак на масления филтър. 76мм с 14 стени от Zimber.bg.

 

Процедурата по подмяна е изключително проста, а си мислех че едва ли не само сервиза го прави.

Махат се двата пластмасови капака върху мотора. Ползват се еврейски звезди.

Кутията на въздушния филтър е със скобички, лесно се отварят с отвертка, но да се внимава да не паднат надолу.Филтъра се измъква назад и се поставя другия като се гледа да се зацепи в триъгълника в задната си страна. Капака се връща обратно и скобите се щракват обратно.

Филтъра на купето се намира под пластмасовия капак в ляво над амортисьора. Развива се една гадна пластмасова гайка и се вдига нагоре. Вади се стария и се слага новия. Сглобява се по-обратния ред. Под този филтър е и втория ви акумулатор. Прегледайте го за слаби връзки и окиси по клемите.

 

Горивния филтър е закрепен в една скоба в дясно от двигателя. Развива се скобата и се махат двата маркуча за вход и изход, като се развият скобите на маркучите. Вади се стария филтър и се слага новия по обратния ред. Не е нужно да се пълни филтъра с нафта, т.к. колата има втора помпа в резервоара. После пали след около 5 секунди. Стягат се скобите на маркучите и филтъра.

 

За да източа маслото свалих корите под колата. Развиват се много малки болтове мисля беше с камък 8мм. Намирате пробката на картера. Развива се с камък 13 и при отворена тапа за наливане се източва маслото. Оставих кофата отдолу докато махнах стария маслен филтър. С ключа (чашка) се развива пластмасовия капак, на филтъра. Вади се хартиения елемент. Той е набит в пластмасов детайл на който се сменят два от о-ринговете. Третия най големия е за капачката. Вади се стария филтър, сменят се о-пръстените и се набива новия филтър. Почиствате отделението на филтъра с парцали, т.к остава малко старо масло на дъното. Сглобява се всичко обратно и се затяга капачката. След като маслото се е изтекло, пробката се затяга и се долива новото масло. Първите 5 литра се изсипват всичките. Колата събира 6.5-6.7л. Посредством щеката (набива се в дясната тръба с червената тапа, другата с черната тапичка е за скоростната кутия), се отмерва точното ниво. Ясно е обяснено колко милиметра какво количество са в книжката към щеката. Аз налях около 6.6 литра. Затваряте тапата на двигателя, последно се оглежда всичко и палиш.

 

После посредством приложението за отчитане нивото на масло от менюто се проверява дали всичко е ОК. А накрая съгласно обясненията с копчетата по волана се занулява интервала, като се упоменава каква спецификация масло сме доляли. Километрите са 15К, но ще сменя живот и здраве след 10К.

 

Надявам се да съм бил полезен. Проблем е че не съм добавил снимки, но не снимах, ако някой се интересува ще пояснявам.

 

Поздрави

Дидо 


  • 1

#2 Гост_BompolfellamiГост_

Гост_BompolfellamiГост_
  • Гости

Публикувано 01 декември 2013 - 09:16

pozycjonowanie

  • 0

#3 Гост_BompolfellamiГост_

Гост_BompolfellamiГост_
  • Гости

Публикувано 01 декември 2013 - 09:17

pozycjonowanie
  • 0




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни