прави сте... остават след отсяването 124 3000тд w210 3000тд и 202-2000 компресор с ъпгрейди....без смяна на мотори и инсталации ще се спестят пари за повече щуротии
за дизеловите приемаме че имам турбинка от скания или нещо подобно по мощност, което ще се надуе до резултат макс 300 коня...освен кулер турбина пипане на помпа и генерация, усилване на автомата или смяната му с ръчна кутия какво още трябва да се позасили и пипне?
124 300TD ще станеш специалист по нафтови помпи докато си направиш колата.. мен ако питаш не ти трябва
Най евтините ти (и лесни) варианти са или 210 с новия 300 турбодизел 177 коня който без проблеми ще стане 250 коня и 500Nm, а ако си вземеш 320цди (тия дет са по 220 коня) ще го доближиш до 300 коня и 700Nm само с по-агресивен ремап, без да сменяш нищо, или както каза Боян 124ка 420.. Тва са ти вариантите в които не си цапаш ръцете, в единия случай отиваш и даваш пари за "чип", в другия за газова инжекцийка, и до там с цапането на ръцете и загубата на време.
202 ако няма да ти е малка и ако смяташ че 200 компресор ще те задоволява.. за мен това е доста безпотенциален двигател, след като си поиграеш със смяна на ролки и чип едвам едвам ще го докараш до мощността на чипосания 300 турбодизел, но въртящия момент ще е много по-малък.
Ето една 210тка с 320цди (вярно е първата версия на двигателя) която се вмества в цената ти само за тунинга, пуснаха я в темата за обявите - http://www.mobile.bg/11367053228176574 , влиза ти и в критериите да е убита отвънка
Ако нямах афинитет към осмаци аз бих се насочил към 177 коньовия дизел в 210, дори и при играчката да се строши двигателя - такива двигатели вече под път и над път, ще си спазариш блок с глава за 800-1000лв макс, останалото си го прехвърляш, а вероятността да се строши е доста малка ако е читав двигателя, едни финландци (тия със турбото от скания) надуха такъв двигател на 2.5 бара едновременно с турбина и компресор, и нитро му сложиха и чак тогава се предаде двигателя. Ще счупиш скорости и/или диф и/или полуоски доста преди да счупиш двигателя.
Дано по-скоро да сме ти помогнали отколкото да сме те объркали, че всеки дърпа чергата към неговото