Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с наемодател

• Please log in to reply
29 мнения по тази тема

#16 Momchil

Momchil

Напреднал

• Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Specialized Allez - my favorite ride :)
    RAM Podium - off-road adventure :)
    Royal Enfield - Bike that has a soul!
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 март 2013 - 12:21

Правоприлагането в БГ е такова, че в случая няма значение кой крив, кой прав - лелката ще ти скъса нервите и ще ти скъси живота. Имам опит с разни хазяи - подкрепям №14 (nnikolow_n), изнасяй се.

• 1

#17 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 март 2013 - 12:43

Абе това наема какъв цирк е... нямам думи.

Според моя опит е как си ги научиш наемодателите.

Гаража, който ползвам от 2010г е под наем. Хазяинът, на пръв поглед симпатично старче, обаче.... се пробва още в началото:

"хайде да останат някои вещи в гаража"

"хайде да мина със сина ми  да си взема това, онова през гаража"

Постарах се да му предам веднага това, което ще му е нужно, за да няма оправдание да иска достъп.

Да ама като смених патронника и сложих друг катинар и се видя, че няма как да стане неговата.

Не може колата ми да е вътре, а той да се разхожда в непосредствена близост с електрожени, тръбни ключове и т.н. железарии. Като я одере какво правиме, няма да му плащам наем  поне една година.

• 0

#18 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 март 2013 - 13:03

Я кажи сега с тея коли под наем и новото амплоа, дето ги спомена във всички форуми. (напр. БМВ)

Дай малко инфо, аз бих си взел кола под наем, без да й сменям ключалките. Особено зимата ми е много приятно :)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#19 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 27 март 2013 - 13:10

По принцип си шанаджия така, че и да те ужилят голям праз  брат :)

• 1
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#20 adv_petrov

adv_petrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Автомобил:
    A210 AMG Evo

Публикувано 27 март 2013 - 14:09

Според моя опит е как си ги научиш наемодателите.

Ако ми позволиш да споделя моя опит, че не е точно тъй - като вържеш попа още от началото, после селото е мирно и след дъжд качулка няма да го водим тоя муабет, нали? Щото съгласи се, че е малко трудоемко и нервозно да "си ги научиш наемодателите" с бланки от интернет :)

• 1

"AMG? Ово je стандарт каj нас!!!"

#21 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W203 220CDI 143hp ex
    Mercedes W211 E500 306 hp

Публикувано 27 март 2013 - 15:47

Я кажи сега с тея коли под наем и новото амплоа, дето ги спомена във всички форуми. (напр. БМВ)

Дай малко инфо, аз бих си взел кола под наем, без да й сменям ключалките. Особено зимата ми е много приятно :)

Е кво да ти кажа. От няколко месеца се занимавам само с коли под наем. От Опел Корса до Кемпери и т.н. Работа много. Поне я има, че последните години нещо нямах късмет с работата.

• 0

#22 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 март 2013 - 21:31

Не сменяй ключовете, но я уведоми, че няма да влиза в апартамента без твое присъствие и това не подлежи на обсъждане!

И аз живея на квартира..и аз купувах щори, климатик и т.н., но хазяите ми ги платиха половината..

Всичко е въпрос на договорка. 

• 0

#23 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 март 2013 - 23:27

Въпрос на наемодател... аз като взимах гаража под наем, хазяинът сам си ми каза по телефона, още преди да съм отишъл, да си купя нов патрон, катинар, каквото там си искам, той не иска да има ключ... като отидох, беше изнесъл всичко от клетката, даже беше измил. Питах го, дали възразява да пребоядисам и да сменя лампите вътре, не възрази... разбираме се чудесно, просто супер.

Иначе, аз се поставям на обратната страна, ако дам апартамент под наем (или нещо друго) и някой ми продупчи вратата, за да си сложи някаква ключалка, без преди това поне да попита - ще му надупча гъза... Повече бих бил склонен да си сложи друг патрон, а когато един ден се изнася, да си го вземе и да върне стария патрон на вратата.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#24 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 март 2013 - 23:34

Днес взех решение. Смених патроните на двете врати. Старите ги запазих и при напускане на апартамента ще си ги върна обратно. Мисля, че това е най-добрият начин. Тя може да разбере че са сменени патроните само ако дойде без мое съгласие и се опита да влезе в апартамента. Друг начин няма.

Между другото ако някой чуе да се дава апартамент до 200 евро максимум в источните квартали на софия (предимно дружба и младост) да свирка. Аз съм съгласен да се преместя. Само трябва да си пусна едномесечно предизвестие.

Поздрави на всички участвали в дискусията с моят проблем

• 0

#25 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 27 март 2013 - 23:50

Смяната на патрова е въпрос на договорка.

Обикновено в договорите е описано,че наемодателят може 1 път в месеца да влиза в имота си, за да го огледа, дали не е осран, но разбира се,

е хубаво това да става с предварително известяване.

Общо взето и двете страни са прави. Едната се притеснява за имота си, а другата за вещите си.

Та по принцип е нарушение, ако наемодателя влиза в отсъствието на наемателя, ама ходи доказвай,че е влизал 2-34-345 пъти.

Та, както казах, всичко е въпрос на договорка. Договаряте се, описват се договорените у-я в договора и така...

Нямаш право да смениш патрона, ако не си се разбрал с наемодателя.

• 0

#26 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 март 2013 - 23:53

Ако ми позволиш да споделя моя опит, че не е точно тъй - като вържеш попа още от началото, после селото е мирно и след дъжд качулка няма да го водим тоя муабет, нали? Щото съгласи се, че е малко трудоемко и нервозно да "си ги научиш наемодателите" с бланки от интернет :)

Ама по-точно от това няма как да го кажа: "въразх попа и ми е мирно селото" от 2010 та до днес.

Какви бланки от интернет, какви 5лв, наема е удостоверен единствено с устна договорка, все пак живеем на 10 метра с хазаина.  Научих го по трудния начин. Без никакви предупреждения смених и катинара и патрона, даже слагах втори катинар по едно време  та ме пита хазаинът: "злато ли държиш вътре"  :D

После като му потрябваха инструменти електрожени и т.н. му ги доставих с еднопосочен билет, да си ги държи където иска, на мене и без това мястото не ми стига.

И така гаража за който АЗ плащам си го ползвам само АЗ ;)

Лека нощ.

• 0

#27 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 март 2013 - 23:59

Може и да нямам, но така ще ми е по-спокойно. Тя може по всяко време да дойде да си огледа апартамента. Аз нямам нищо против. Но само в наше присъствие.

Това е. Дори да ми пита защо е сменен мога да й кажа, че старият е заял и съм го сменил. Аз няма да й искам пари за това. Така, че това го сматам за ремонтиране на имота и износването му вследствие на нашата употреба. Патрона е заял и хоп нов. А ключовете са само два и не искам да й давам нов. Ще й покажа фактурата за новият патрон. Ако ми я приспадне, няма проблем. Ще й дам ключ. Но ня тикога няма да осребри или приспадне стойноста на фактурата. Защото патрона е мноооооого скъп. Така че да решава сама.

• 0

#28 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 28 март 2013 - 00:04

При наемите на имот, всичко е въпрос на договорка.

Иначе може да ти пищи. И ти си прав и тя е права.

Познавам наемодатели на имот, чиито наемател сменя патрона и после не могат да го изгонят,

та чак със съдия изпълнител го изкараха.

• 0

#29 Blago

Blago

Чирак

• Потребители на форума
  • 220 Мнения:
  • Автомобил:
    W140, S320, 1998

Публикувано 29 март 2013 - 01:12

Единственият законен начин да влезеш във владение е със ЧСИ. След като получиш решение от Районния съд.
Няма никакво значение на кой е бил патрона и какво пишело в договора. Каквото пише в договора - после в съда, да се оправяте.

Sent from my iPad using Tapatalk
  • 0

#30 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 05 април 2013 - 21:30

OFF

Ванюшкин, де изчезна

Драсни на ЛС - как си що си - па да пийнем кафенце ли ....

Ае, че ще се карат пичовете за ...офа

• 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни