Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с наемодател

• Please log in to reply
29 мнения по тази тема

#1 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes W203 220CDI 143hp ex
    Mercedes W211 E500 306 hp

Публикувано 26 март 2013 - 23:25

Здравейте колеги.

Исам да ви попитам за съвет за следният проблем.

От няколко дни се изнесох под наем. Вчера ми се обади наемодателката ми и ме помоли да й закарам едни вещи до тях. Закарах й ги. И като ги видя, започна да вика че не й трябвали вече. Казах й че нали тя ми се обади и ме помоли да ги догарам. А тя ми каза: Защо не се обади преди да тръгеш. Сега какво ще ги правя тези неща. И ми каза че утре щяла да дойде до апартамента със сина си и да ги остави обратно.

Въпросът ми е следният:

Мога ли да сменя патроните на апартамента и наемодателя да няма свободен достъп до имота. Все пак аз плащам наем за него и искам да си жвея спокойно. Имам си вътре мой неща и не искам някой да ми се разхожда из апартамента без мое присъствие.

Не отазвам достъп до апартамента, но искм да е само и единствено в мое присъствие.

Ако може да ме посъветвате какво да направя, за да защитя интересите си.

Поздрави

• 0

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 март 2013 - 23:59

Договор имаш ли?

И не, принципно не можеш ;)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#3 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 27 март 2013 - 00:00

Може ако всичко е опоменато в договора !

Дори и да не е , пак може да си ги смениш.

Ние като бяхме на квартира преди 10 години , бяхме сложили и желязна врата.... и никога не са ни правили проблеми !

Слагай и не се притеснявай !

• 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#4 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 март 2013 - 00:03

Внимавай какво го съветваш! :)

• 2

Audi_A4_avatar.gif

#5 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 март 2013 - 00:08

В договора не е упоменато абсолютно нищо за това. Имам договор, но тя го принтира от нета. Някакъв супер стандартен образец е. И аз мисля че мога да го направя. Все пак нали моят дом е моята крепост. Аз сега се занимавам с автомобили под наем. Докато клиента ползва колата и си е платил наема, аз нямам право да докосвам автомобила, с изключение когато клиента ме уведоми за настъпило застрахователно събитие или сервизиране на автомобила.

• 0

#6 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 27 март 2013 - 00:23

1. Хайде да не смесваме "моят дом" с "чуждият, за временно възмездно ползване дом" е "моята крепост".

2. И да разбираме ли, че на автомобил, който си дал под наем, нямаш нищо против наемателят да променя ключалките и кодировката на ключа например? Дори и да може да ти ги върне в оригиналния вид при предаването?

3. Ако в стандартният ви договор не е указано друго, то ти нямаш право да правиш промени до апартамента, без писменото позволение на собственика. Ако договорът е стандартен-интернетски, дай линк към него.

• 2

#7 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 март 2013 - 00:31

http://tipovdogovor....апартамент.html

В точка 4 от задължения на наемодателя пише, че трябва да ми осигури спокойно ползване на имота

• 0

#8 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 27 март 2013 - 00:42

Сега погледни раздел IV, точка 3.

Дали смяната на патрона е трайно подобрение и/или реконструкция можете да установите в съда :)

• 1

#9 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 27 март 2013 - 00:47

Аз като гражданин , който е живял 17 години на квартира , мога да кажа , че винаги сме си сменяли ключалката , както споменах и сме слагали и желязна врата....

Никога не сме имали проблеми !

Съветвам те , да напишеш грамотно едно спорозумение.

Аз еди кой си , живея под наем в апартамента на еди кой си  , намиращ се в еди кой си квартал , поради съображения за сигурност и моя лично безопасност , желая да сменя бравата , секрета и там каквото искаш опиши !

При желание на собственика или при негово искане , да предоставям достъп до апартамента.

Моля това мое искане , да бъде разгледано от собственика на апартамента/къща !

С уважение ......

Подписвате се и двамата пред нотариус , бие ви печата за 10 лева и няма да има проблеми....

Е сега ,ако собственика не е някаква лелка , която е супер дръпната и нахална и нервна и т.н !

Аз лично така бих постъпил...

Всеки си решава и да не съм грешен пред теб , моля не взимай на сериозна съвета ми :)

• 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#10 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 март 2013 - 01:11

Много искам да смена патроните. От къде да съм сигурен че предишните наематели не са си изкарали ключове.

Ако напиша такова споразумение, лелката няма да го подпише никога. Днес ходих да й оставя наема и да й дам пари за сметките. Платих и сметки, които са за месец, в който аз не съм живял в апартамента. През цялото време ми обясняваше, как работи по 12 часа и  как не била яла от цяла седмица, била много изморена. Много е сприхава и нахална. Направих освежителен ремонт на апартамента, за който не съм й искал и стотинка компесация. Защото апартамента го взехме с надраскани и оронени стени. Всичко оправих. За моя сметка. Смених пердета и корнизи, контакти, лампи, осветителни тела и аксесоари за баня. Аз не ги искам за мен. Оставям ги в апартамента. А тя с цялото си нахалство, за това че съм бил 1 ден през февруари (договора ни е с дата 27.02 тогава и взех и ключовете) ме накара да платя цялата сметка за февруари. Казах ОК. Реших да не се караме. Но като ми каза, че ще дойде със сина си да си остави вещите в апартамента..... Е това няма да стане. Вътре имам лични вещи, документи и много ценни за мен неща. Не искам някой да ми се разхожда сред вещите без мое позволение.

Колаегата по-горе ми спомена че ако клиент от мен вземе кола и ако смени ключовете как ще се чуваствам.

Ами аз да попитам. Взимаш от мен кола под наем. И аз я виждам паркирана на улицата. Отварям я с резервният ключ и отивам да си свърша някаква работа. След малко ти я връщам на същото място и си тръгвам. Е как ще се почувстваш ти? Вътре са ти лични документи и т.н. Тъпо е, Нали?

Така че мисля че не е редно наемодателя да влиза в апартамента си по всяко време, удобно за него. Аз не отказвам достъп до апартамента по всяко време, но да е удобно за мен. Не за наемодателя. Така мисля, че не обсебвам чужда собственост, а си подсигурявам жилището в което живея в момента. Все пак в такива времена живеем. Човек трябва да вярва само на себе си. От къде да знам дали няма да й хрумне да влезе и да ми изпразни хладилника.  Щото била гладна разбираш ли, а пък хладилника си е в нейният апартамент. Макар хладилника да е закупен от мен.

Така че мисля утре да сменявам патрони. И като ми се обади да ме пита защо са сменени патроните, аз ще я питам какво прави в апартамента без мое знание. Мисля че е редно.

Поздрави

• 0

#11 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 27 март 2013 - 08:06

Най добре се посъветвай с адвокат.
Тука ще чуеш толкова мнения колкото потребители видят темата.
Все пак за това плащаш,да ползваш жилището.Мое мнение.
Какво правиме ако наемодателя си хване гадже и няма къде да го заведе?Това значи ли че след като е собственик на апартамента,може да дойде по никое време и да ти каже да отидеш в кухнята докато той си свърши работата?
Съвет с адвокат и евентуално жалба в полицията че те притесняват.

4. НАЕМОДАТЕЛЯТ осигурява на НАЕМАТЕЛЯТ за срока на този договор спокойно и необезпокоявано ползване на имота.

Този пост е редактиран от alipi: 27 март 2013 - 09:01

• 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#12 Blago

Blago

Чирак

• Потребители на форума
  • 220 Мнения:
  • Автомобил:
    W140, S320, 1998

Публикувано 27 март 2013 - 08:23

Сненяй патрона и си свиркай. Никакво значение няма какво пише в договора (а там не пише нищо). Каква точно е санкцията, ако направиш подобрения без съгласието на собственика? Как се материализира тази санкция?<br />Апартамента е в твое владение, така че собственика няма право да влиза в него дори и ако е уговорено в договора! Това е нарушение на договора, за което си има надлежен ред. Ако я завариш в апаратамента, викаш полиция.<br />
  • 0

#13 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 март 2013 - 09:27

Монтирай втора брава, после ще и я оставиш.....така ще може да си яде само на другото място.

Не си махал нейната, няма повод за кавга!  Повишил си сигурността си и леля Доля седи докато ТИ и отключиш!

Тури от този тип,

http://tashev-galvin...031 ALX 431.jpg

само една дупчица за ключа трябва ....малкият елемент е от вън. ;)

• 2

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#14 nnikolow_n

nnikolow_n

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:

Публикувано 27 март 2013 - 09:35

Сменяй си апартамента, колега. С този тип собственици няма оправия. А и след като си бил вече добър с тях, ще се опитват всячески да те използват. Лично мнение, имам опит с една такава "стопанка" .

• 6

#15 hir

hir

Чирак

• Потребители на форума
  • 133 Мнения:
  • Автомобил:
    c180, 1996 г., автоматик,
    цвят: гневен патладжан
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 март 2013 - 10:34

Сменяй си апартамента, колега. С този тип собственици няма оправия. А и след като си бил вече добър с тях, ще се опитват всячески да те използват. Лично мнение, имам опит с една такава "стопанка" .

Абсолютно вярно. Аз 12 години сам бил по квартири и знам, че е така, в случая обаче е кофти че си правил ремонт. Смени си патрона спокойно и не се притеснявай от нищо.

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни