Мнение за метанова уредба на CLK230K
Започната от rado_ss, 03 яну 2013 - 20:21:19
24 мнения по тази тема
Публикувано 19 януари 2013 - 17:15
Лампичките са ориентировъчен показател, няма как да е иначе. При мене свети една лампичка и когато имам 2л и когато имам 12л примерно. Бутилката по спомен е 55л събирал съм макс 42-44л в зависимост от външната температура.
Там някъде на 10-12л изгасва втората от четирите лампички и остава да свети само първата. Така свети до края на горивото в бутилката.
Мисълта ми е, че няма как точно да си водиш статистика за литрите в бутилката по лампичките.
Най-точно се засича от празно до празно, свършва ти газта, сипваш 30литра примерно и караш. Като свърши делиш литрите на изминатите километри и си готов със засечката на разхода.
Там някъде на 10-12л изгасва втората от четирите лампички и остава да свети само първата. Така свети до края на горивото в бутилката.
Мисълта ми е, че няма как точно да си водиш статистика за литрите в бутилката по лампичките.
Най-точно се засича от празно до празно, свършва ти газта, сипваш 30литра примерно и караш. Като свърши делиш литрите на изминатите километри и си готов със засечката на разхода.
Публикувано 19 януари 2013 - 17:18
1:1 го има само в неточните статистики и в мечтите на някои с неточни сметки.Не, не, забравете за 1:1 на разхода. Обикновено е 15-20% отгоре.
Дори и при БМВ-тата ми е толкова, базирано е на много хиляди километри статистика.
15 градско става 18, като се включи и неточното зареждане и кофти сметките, става 20...
Кое и е едно към едно на газта спрямо бензина, че да харчи 1:1?
Цената ли, калоричността ли или какво?
Разхода е следния на бензин градско ми харчеше около 11-12, на газ е 12-14, магистрално 8 бензин срещу 10 газ. Ако карам с 200 харчи и повече, но тогава разхода е най-малкия проблем (с тия камери по пътищата)
Публикувано 19 януари 2013 - 17:23
Колега, старата ми кола (Ауди Б4) я карах само на газ (над 110 хил. км).
В Стара Загора бях най-доволен от газта на бензиностанцията на изхода за Казанлък ("99+") и от "ОМВ". Зареждах предимно от тях и даваше почти идентичен разход, а и колата вървеше добре.
За големите вериги явно има разлика в градовете - колегата от горния пост пише, че не е доволен от "ОМВ" Плевен. Аз например имах проблем с "Шел" в Бургаз. Газовата ми бутилка празна събира 32 литра, а там като прехвърлиха 35 литра, просто ги помолих да спрат да зареждат, а и все пак бутилката не беше празна .... Докато с газта на "Шел" в Казанлък и Стара Загора не съм имал никакви проблеми. Е, имал съм и други нереални зареждания в малките бензиностанции по южното черноморие през летния сезон, но за тях е по-приемливо.
Зареждай едни и същи количества на едно и също място и ще разбереш колко ти е разхода.
Добре си сложил газов инжекцион, че с тия 20 на 100 бензин трудно се издържа.
Аз съм доволен от разхода на моя ЦЛК и не мисля да го газифицирам.
В Стара Загора бях най-доволен от газта на бензиностанцията на изхода за Казанлък ("99+") и от "ОМВ". Зареждах предимно от тях и даваше почти идентичен разход, а и колата вървеше добре.
За големите вериги явно има разлика в градовете - колегата от горния пост пише, че не е доволен от "ОМВ" Плевен. Аз например имах проблем с "Шел" в Бургаз. Газовата ми бутилка празна събира 32 литра, а там като прехвърлиха 35 литра, просто ги помолих да спрат да зареждат, а и все пак бутилката не беше празна .... Докато с газта на "Шел" в Казанлък и Стара Загора не съм имал никакви проблеми. Е, имал съм и други нереални зареждания в малките бензиностанции по южното черноморие през летния сезон, но за тях е по-приемливо.
Зареждай едни и същи количества на едно и също място и ще разбереш колко ти е разхода.
Добре си сложил газов инжекцион, че с тия 20 на 100 бензин трудно се издържа.
Аз съм доволен от разхода на моя ЦЛК и не мисля да го газифицирам.
Публикувано 20 януари 2013 - 04:05
Когато бутилката е нова нали не забравяте, че има въздух в нея, който не се втечнява под налягането на колонката Ще минат няколко зареждания преди да почне да събира 80% от обема. Лампичките могат да се коригират от софтуера при какви литри коя да свети. Посетете си сервизите да си разчупат малко клавиатурите .
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Публикувано 20 януари 2013 - 10:22
Напълно съгласен с круш.
Мойте лампички не светеха или светеха само че няма гориво и таки ми се случи на магистралата да свърши газта , добре че ОМВ-то беше на 500 метра че по инерция стигнах , защото аз мразя да превключвам на бензин когато колата се движи , та след това коригираха настройките и сега 99% на тях вярвам
Мойте лампички не светеха или светеха само че няма гориво и таки ми се случи на магистралата да свърши газта , добре че ОМВ-то беше на 500 метра че по инерция стигнах , защото аз мразя да превключвам на бензин когато колата се движи , та след това коригираха настройките и сега 99% на тях вярвам
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 20 януари 2013 - 11:55
Дааа сигурен съм,че колегата Crush е прав. И лампичките могат да се коригират според User Manual-а,който съм прикачил по-долу. Пише някаква странни и различни данни кога да светват,или по-точно изгасят. На стр.26 е. И е в някакви Ом-ове. Може би ако си намеря кабелче ще мога и сам да си ги коригирам. Тя буксата ми е в колата до жабката,само ми трябва кабела. Ще отида до сервиза да видя дали не могат да ми дадат един
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от rado_ss: 20 януари 2013 - 11:55
Публикувано 20 януари 2013 - 12:43
Дааа сигурен съм,че колегата Crush е прав. И лампичките могат да се коригират според User Manual-а,който съм прикачил по-долу. Пише някаква странни и различни данни кога да светват,или по-точно изгасят. На стр.26 е. И е в някакви Ом-ове. Може би ако си намеря кабелче ще мога и сам да си ги коригирам. Тя буксата ми е в колата до жабката,само ми трябва кабела. Ще отида до сервиза да видя дали не могат да ми дадат един
Имаше колега тук във форума, който продава кабели за газови инжекционни (мисля 25лв), но не се сещам кой беше, че и аз щях да си взема кабелче, и все още ще де Газаджиите се съмнявам да ти дадат кабелче.
Edit: Търсих, търсих и накрая се сетих, че Google е най-добрия приятел на човека
Продавам кабели за диагностика и настройка на Газов инжекцион @ mbclub.bg
Този пост е редактиран от Kainy: 20 януари 2013 - 13:46
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Публикувано 20 януари 2013 - 18:28
Мда мерси Kainy,най-вероятно ще се възползвам.
Сега заредих пак,само че бях минал 90км извънградско с каране 100km/h,на същото OMV... 12,88литра. Имам напредък малък,по-добре е от 21литра на първите 100км Предполагам се е донапълнила още малко бутилката...или поне се надявам да е така. На следващите 100км пак зареждам да видим
Сега заредих пак,само че бях минал 90км извънградско с каране 100km/h,на същото OMV... 12,88литра. Имам напредък малък,по-добре е от 21литра на първите 100км Предполагам се е донапълнила още малко бутилката...или поне се надявам да е така. На следващите 100км пак зареждам да видим
Публикувано 20 януари 2013 - 19:29
Мда мерси Kainy,най-вероятно ще се възползвам.
12/100 вече се доближава до реалния разход на колата, дано да се подобряват нещата с изминаването на километрите, до първата настройка (между 500-1000км)
Публикувано 20 януари 2013 - 21:52
Да редно е да станат по-добре нещата,защото 13л/90км(14/100) извънградско с каране с 100км/ч,пак ми се струва много и обезсмисля в случая даването на доста прилична четирицифрена сума за газифициране По тези данни градско няма да гори по-малко от 25/100,но в града тази седмица ще видя колко ще изгори...
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни