@polaris - сигурен ли си, че това е филтъра? Понеже с Лилов сме спорили бая време, докато установим, че този двигател е излизал с два различни филтъра. Единият струва към 20 - 30 лв. оригинален от Балкан Стар, другият има клапан за регулиране на налягането в него и в Балкан Стар оригиналният струва 256 лв. аз съм с по-скъпия и засега не съм го сменял... При този с клапана - няма обратен бензин и към двигателя отива само един маркуч, като въпросният клапан регулира налягането на горивото в този маркуч, а обратното гориво се връща веднага в резервоара (филтъра и помпата са под резервоара отдолу и са непосредствено един до друг). Доколкото разбирам, концепцията е обратното гориво да не минава през филтъра, за да не се пълни с боклучи без да е нужно. Един вид - горивото първо отива на клапана, клапанът пропуска само колкото е необходимо за двигателя и това количество минава през филтъра, а остатъкът директно се връща в резервоара.
Въпреки, че като гледам филтъра, който си дал е с четири щуцера и ми прилича на моя. Ако е подходящ за моята кола - бих си го сменил на тази цена - просто профилактично... но ако е 250 кинта филтъра ми - ще чакам да му дойде времето
Да обаче - сега гледам - на едната страница, на снимката, филтърът е с четири щуцера, а на другата снимка, където е с цена е само с три щуцера. Моят съм го виждал и със сигурност е с 4 щуцера? Някой може ли да потвърди разликата?