Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Трудно включване на задна скорост

• Please log in to reply
25 мнения по тази тема

#1 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 14 декември 2012 - 09:34

Колеги здравейте.Да се похваля смених старата 124ка с нова комби 94 г. 2,0л бензин 90 кв.:) Така имам проблем с включването на задна скорост,която за разлика от предният мерцедес се намира до 2ра скорост и се издърпва нагоре лоста за да се осъществи превключването.Значи колата е перфектна и мн стегната но не е карана около година.Искам съвет за тази задна скорост,Дали има някакъв трик който не знам или трябва да се види на монтъор?Благодаря ви предварително;)
  • 0

#2 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 14 декември 2012 - 09:46

Има много писано по темата.
Потърси и ще намериш.
Прегледай лостовата система.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#3 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 декември 2012 - 10:07

Ako e 94г 2.0 бензин е точно 100кв ;)
  • 0

#4 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 14 декември 2012 - 10:13

ами 90 пише на талона колега нзн ;)
  • 0

#5 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 14 декември 2012 - 10:17

ами 90 пише на талона колега нзн ;)

Значи не е 94г.
Края на 93г. започва производството на новия мотор М111... който е 100 киловата.
94г. ти е по талон,тогава е първа регистрация.
Дай един ВИН номер и ще ти кажеме коя година е точно,така само си говориме.

Този пост е редактиран от alipi: 14 декември 2012 - 10:18

• 0

#6 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 декември 2012 - 10:56

Колеги здравейте.Да се похваля смених старата 124ка с нова комби 94 г. 2,0л бензин 90 кв. :) Така имам проблем с включването на задна скорост,която за разлика от предният мерцедес се намира до 2ра скорост и се издърпва нагоре лоста за да се осъществи превключването.Значи колата е перфектна и мн стегната но не е карана около година.Искам съвет за тази задна скорост,Дали има някакъв трик който не знам или трябва да се види на монтъор?Благодаря ви предварително ;)

Проблема не е голям и вероятно причината е в селектора. Ако нямаш хъркане при включването, на първо време махни маншона на скоростният лост и обилно го изкъпи със WD 40....после го раздвижи, пак го окъпи и наблюдавай. Ако нещата се подобрят, профилирайте и малките 6 бр втулки на 3те броя щанги чрез които се осъществява и центрова точният ход на цялата лостова механика а те се намират под колата от лоста до скоростната кутия. Тези щанги имат реглажи, които няма да пипаш....просто подменете или уплътнете въпросните втулки на щангите.

...........ефекта ще е възхитителен. ;)

Този пост е редактиран от Вай Басо: 14 декември 2012 - 10:56

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#7 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 14 декември 2012 - 11:42

Значи не е 94г.
Края на 93г. започва производството на новия мотор М111... който е 100 киловата.

Колега извинявай прав си значи онзи ден съм бил превъзбуден като са ме метнали защото колата мн ми хареса в сравнение с старата ми 124-ка;) дата на първа регистрация 91 година;) дано да е 91 със широките лайсни е ;) по вин номер къде мога да проверя какво,що има по колата като екстри да видим за другите неща какво са ме излъгали ;)
  • 0

#8 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 14 декември 2012 - 11:45

Проблема не е голям и вероятно причината е в селектора. Ако нямаш хъркане при включването, на първо време махни маншона на скоростният лост и обилно го изкъпи със WD 40....после го раздвижи, пак го окъпи и наблюдавай. Ако нещата се подобрят, профилирайте и малките 6 бр втулки на 3те броя щанги чрез които се осъществява и центрова точният ход на цялата лостова механика а те се намират под колата от лоста до скоростната кутия. Тези щанги имат реглажи, които няма да пипаш....просто подменете или уплътнете въпросните втулки на щангите.

...........ефекта ще е възхитителен. ;)

Благодаря ти колега.Ще го запомня или запиша някаде това защото май не е работа за мен.Ще ида на някой сервиз и ще им кажа точно това да направят,Сигурно и ще трябва да им вися на главата защото нашите в Бургас са адските мошенници,а колата е мн запазена не искам да развалят нещо по нея;)
  • 0

#9 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 14 декември 2012 - 11:50

хъркане няма просто не иска да влиза.Значи първият ден като я взех да я пробвам на едно кръстовище не успях да я включа,след това от максимум 2 опита ставаше.Сега явно като застудя и направо с 2 ръце я вкарвам.Все пак някой може ли да ми поясни точно как трябва да се вкарва на задна да не бъркам аз нещо,ако има някакъ трик,който ми убягва.Все пак я имам от 3 дена,може и проблема да е в мен:) На старата и свикнах беше като 6 скорост,давал съм я на приятели не могат да вкарата въобще на задна,качвам се аз и от първият път ;)Затова си мисля може ли в задкормилното устройство да е проблема.Принципно издърпвам нагоре лоста и като 2ра скорост се включва.Благодаря пак;)
  • 0

#10 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 14 декември 2012 - 11:51

Има тема най отгоре на форума,която е за проверка на ВИН номера.
Пусни си номера и до няколко часа ще имаш пълната информация от Дата картата която е достъпна за твоята кола.
ВИН номера е номера на рамата.
Вдигаш лоста нагоре и плътно до втора.Като преди това можеш да минеш и през първа,без вдигане на лоста.Слагаш първа и след това пробваш задна.Но щангите задължително ги проверяваш при майстор и ако се наложи за по добро смени маслото в скоростите.

Този пост е редактиран от alipi: 14 декември 2012 - 11:56

• 0

#11 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 14 декември 2012 - 12:08

Значи не е 94г.

WDB1240811F169247 ето го вин номера колега мн ще съм благодарен ако ми постнеш всичко да знам по колата каква е що е ;) вече разбрах че са ме излъгали за годината,94 та са с новия двигател да :)
  • 0

#12 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 14 декември 2012 - 12:12

Пусни си номера и до няколко часа ще имаш пълната информация от Дата картата която е достъпна за твоята кола.
Вдигаш лоста нагоре и плътно до втора.Като преди това можеш да минеш и през първа,без вдигане на лоста.Слагаш първа и след това пробваш задна.Но щангите задължително ги проверяваш при майстор и ако се наложи за по добро смени маслото в скоростите.

Благодаря за отзивчивостта колега.Ще стане и направо с вин номера от талона предполагам;)
  • 0

#13 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 14 декември 2012 - 12:12

http://forums.mbclub...B4%D0%B5%D1%80/

Пусни си ВИН номера в тая тема.Ще бъде забелязана много по бързо.Точно този номер от талона трябва,който си пуснал по горе.
В тая тема ще си следиш информацията.

Този пост е редактиран от alipi: 14 декември 2012 - 12:13

• 0

#14 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 14 декември 2012 - 12:35

Колега не мога да я видя тази тема най-отгоре на форума:) Къде точно е като влезеш на раздел 124ки форум за проблеми и ремонти или къде;) ако може да копнеш линка;) досега намерих само препратка към руският форум там ли да се регистрирам и да пиша вин?
  • 0

#15 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 14 декември 2012 - 13:01

Копнал съм ти темата по горе.Оцветена е в синьо.
Направо влизай и си пиши там.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни