Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Извънредно нисък разход

• Please log in to reply
31 мнения по тази тема

#31 HERMES

HERMES

Чирак

• Потребители на форума
  • 123 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 200CE; W140 S320

Публикувано 14 декември 2012 - 22:01

Аз да споделя, че имам старият двигател на моето купе - 102.963. Колата ми е автомат 122 кс. механичен инжекцион. Какво ли не правих, колкото и икономично да карам в София винаги сметката ми излиза 15/100. Засичам я като пълня резервоара до горе и чакам да светне аварийната лампа. Но я карам само по големите задръствания по Цариградско и небезисвестният Александър Малинов, който вече го дозатапиха с нов светофар и то с лява секция и в рамките на 200 метра вече има три такива. Сещате се какво висене пада всеки ден. Според мен разходът ти е близко до нормалния. Виж, извънградско моята ме изненадва много приятно - около 7-8/100 със скорост между 90-120 км/ч.
  • 0

#32 valyon

valyon

Чирак

• Потребители на форума
  • 151 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Мерцедес бенц W124 АМГ 1992 4matic
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 декември 2012 - 15:09

Засичам я като пълня резервоара до горе и чакам да светне аварийната лампа.

За съжаление така не може да се изчисли колко харчи колата.Защото аваийната лампа не е светва при едно и също останало количество гориво в резервоара.За малко по голяма точност пълните до горе, минавате минимум 25 км./Колкото повече толкова по-добре/ и пак пълните догоре.И пак много зависи колко е точно настроен брояча на колонката за горивото когато пълните втория път догоре.Но все пак е доста по точно от това да изчислявате когато лампата светне.Разликата може да е огромна.Получава се като оня "точен майстор" дето мерел в миметри,бележел с тибишир и режел с брадва.

Този пост е редактиран от valyon: 15 декември 2012 - 15:12

• 1

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни