Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с типтроник w220 s500 2001

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#1 ventsislav

ventsislav

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Град:Пазарджик
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 09:11

Здравейте колеги, преди около 2 седмици закупих w220 s500 2001г. след като опитах да включа типтроника забелязах че той изключва след 86км/ч немога да си обесня проблема, рових се из опциите но там няма нищо, по майстори несъм ходил исках да попитам първо вас за инфо, забелязах една разлика гумите от пред са ми 245/45/18 а отзад 245/40/18 тъй като се налага да купувам зимни видях че производителя е упоменал че размера отзад трябва да бъде 275/40/18 незнам дали има значение това, ще съм благодарен ако някой помогне, искам също да се похваля че съм горд собственик на w123 pullman от около 3г. но все още несъм го реставрирал напълно.
  • 0

#2 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2837 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 04 ноември 2012 - 09:15

Как си се опитал да включиш типтроника,дай малко повече подробности.Иначе различния размер има значение,на мен ми е изписвало грешка ESP заради това,точно на 220.
  • 0

#3 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 09:22

С калкулатора излиза разлика в диаметрите 0мм значи не е от гумите, нещо друго ще да е.
За такава кола си трябва диагностика според мен.Там със сигурност ще си каже какъв е проблема.
  • 0

#4 ventsislav

ventsislav

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 09:31

Включвам го като задаржа лостчето нагоре при малките скорости работи но след 86км не. От Пазарджик съм неискам и да си помислям за майстори в моя град затова незнам какво да направя от балканстар пловдив несъм много доволен имах гранд чероки поддържах го там много мотня и неми бяха сменили филтъра на скоростите изобщо никаква професионалност.
  • 0

#5 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 09:36

Лостчето на горе ще рече че искаш да включиш автопилота или типтроника?И да разбираме че не работи автопилота или аз нещо не разбирам.
  • 0

#6 ventsislav

ventsislav

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 09:37

явно искам да включа автопилота но не се изразявам правилно :blush
  • 0

#7 ventsislav

ventsislav

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 10:04

Възможно ли е да са въведени някакви ограничения или трябва да посета сервиз ако някой може да ми препорача в пловдив или софия ще съм благодарен?
  • 0

#8 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 10:17

Някакви лампи накъде светват ли като го пуснеш автопилота.
Пробвай като го пуснеш размърдай лоста в положение навътре навън после пак дай нагоре надолу за увеличаване и намаляване на скоростта.Това според мен му е даден някакъв лимит или нещо такова знам ли .
По принцип ако не се лъжа тука и дросела играе роля за работата му да не е мръсен и да трябва почистване.
Не знам ако действително я закачиш на диагностика може да си покаже болката и не е задължително да е в БС предполагам ,а при някой който има стар диагноза да я прочете цялата кола.
  • 0

#9 ventsislav

ventsislav

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 10:31

всичко си е нормално не изписва грешки или друго просто като карам с по малко от 86км и го включа всичко е наред по същия начин и след тези 86км като искам да го включа поема за около 2сек. и веднага изключва
  • 0

#10 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 10:40

На по старите модели като моя котър съм чел че като се зацапа дросела почват такива аномалии,а някъде имаше май тема за лоши връзки по платката на компа на автопилота ама това ще го хване диагностика предполагам.

Този пост е редактиран от mimo160: 04 ноември 2012 - 10:41

• 0

#11 ventsislav

ventsislav

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 10:51

Ок мерси ще ида на диагностика и ще пиша какво е станало благодаря
  • 0

#12 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 04 ноември 2012 - 13:38

Мимо , помниш ли моя проблем с гумите , предните бяха 60 а задните на 55 , ами не искаше , да ми се включва автопилота , нито колата да вдигне над 40км , не съм чел мненията ви , просто искам да отбележа , че проблема му е в гумите :) поне за мене е така ! Сложи 4 еднакви гуми и виж , че всичко ще е ок :)
Може и да се бъркам , ама при 140-ките е така :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#13 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 14:08

По калкулатора с които му сметнах размера не излиза разлика в диаметъра от което мисля че не е там проблема,а и тази е по нова от нашите кошници и не само автопилота ще му изключва ,а и таблото ще се осветка като коледна елха предполагам.Другото от което си вадя изводи е че на един познат само че 220-ка 55 АМГ преди фейса караше май точно с този размер на гумите и не е имал проблеми.
То ще си покаже като направи диагностика ,но все ми се струва че ще е друго ,щото не е казал за други аномалий единствено че като напъне темпомата да премине 86км/ч и се изключва сам.Има вероятност да му е дал предишният собственик лимит на скоростта ама как се изключва ба ли го и затова му предложих да покара и да си поиграе с лоста може пък някак да се изключи ако има нещо зададено.

Трифка ти с какви размери беше на 140 -ката когато имаше ядове?
  • 0

#14 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 04 ноември 2012 - 14:46

225/55/16 бяха отзад , а 225/60/16 бяха отпред и даваше грешка някъде по датчиците и колата не вдигаше повече от 40км и не и се включваше автопилота , а като изключа аср-а колата си вървеше без проблеми , явно датчиците отчитат различна скорост на гумата и брой завъртания и т.н.
Проблема се реши с 4 еднакви гуми , дори и сега 18-ките са ми на 40 , а предните са 235 , а задните 245 :)
Важното е на тия коли да са с еднаква височина 40/40 45/45 , а не да има разлика :)
Ще се радвам проблема на колегата да му е в лимита или в размера на гумите :)
Другото ще е с пари :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#15 ventsislav

ventsislav

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2012 - 16:04

за кои размери имате в предвид за височината ли понеже проиводителя казва че отпред трябва да са 45 а отзад 40 като на мен, незнам в ширината дали има значение...
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни