Допълнителен подгрев на ДВГ - бензин
Започната от milenm, 08 окт 2012 - 12:44:58
53 мнения по тази тема
Публикувано 11 октомври 2012 - 22:31
Sers,въпросния датчик се намира отстрани на водната помпа,и е само за подгрева на колекторите.
Стани,въпросното огледало е с датчик който съм описал по горе,той е контактен,и взема температура от самото стъкло,но не знам на колко градуса.
Стани,въпросното огледало е с датчик който съм описал по горе,той е контактен,и взема температура от самото стъкло,но не знам на колко градуса.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 11 октомври 2012 - 23:25
Може - огледалата бегло ги познавам.
Публикувано 12 октомври 2012 - 08:42
В случая работят май само 2 от свещите /отчитат съпротивление/ на другата е безкр./май е изгоряла/, но това за оразмеряването звучи много логично при голяма консумация. Ако предвидим по-голям кабел за 30А /лайк съм в това!/ да речем и гнездо за бушон като започнем от 5А мисля,че има шанс да се получи...Много внимателно трябва да се оразмери окабеляването, да няма пожари.
Мъдрецът сочи Луната, а глупакът гледа в пръста му!
Публикувано 12 октомври 2012 - 08:50
5 ампера за такова нещо са малко. Измери го с мултиметъра на последователно връзване и ще видиш колко е. Най-елементарното автоматизиране на това е с компаратор по напрежение и термодвойката. Първият ще го включва автоматично при волтаж > или = от 13.2 примерно, а термодвойката ще го изключва при достигане на температура 40 градуса да речем. Защо ще си играете с копчета и прочее?!
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Публикувано 12 октомври 2012 - 09:05
Имам впредвид, че слагам 5А - гори, после слагам 10А и т.н.....Бушон е повече от добре да има, според мен и ключ също ако ще и само авариен да е, за да не слизам да разкачам насред пътя. А възможно ли е нещо да включва "бързовара" 10сек - 60сек след запалване /поне да качи маслото и да му разбърка чорбите/ а после, както казваш да го изключи на 75-80 градуса да речем /моята идея е да достига по-бързо работна температура/?5 ампера за такова нещо са малко. Измери го с мултиметъра на последователно връзване и ще видиш колко е. Най-елементарното автоматизиране на това е с компаратор по напрежение и термодвойката. Първият ще го включва автоматично при волтаж > или = от 13.2 примерно, а термодвойката ще го изключва при достигане на температура 40 градуса да речем. Защо ще си играете с копчета и прочее?!
Публикувано 12 октомври 2012 - 14:29
}Sers,въпросния датчик се намира отстрани на водната помпа,и е само за подгрева на колекторите.
"Дилянски " Това на моята кола ли е било или на твоята , което съм го видял с очи и пробвал как работи ???????? Аз тука непиша празни приказки !
S-класите не правят мъжете - мъже , но ги правят гъзари, нали , Ехе хе-хе
Публикувано 12 октомври 2012 - 14:53
Е,няма да споря,тъй като в момента нямам такава да го проверя,ма масово датчика за перката си е друг.
Публикувано 12 октомври 2012 - 18:01
От какъв точно Фиат е взет този корпус с подгревните свещи. И от коя морга. Мисля да инсталирам такова нещо, стига да намеря.
Публикувано 12 октомври 2012 - 18:56
И аз ти търся такова бързоварче .
Публикувано 12 октомври 2012 - 22:25
Е айде де няма ли да каже някой от какъв фиат, модел, прибл. година, бензин/дизел е свален чарка????
Публикувано 13 октомври 2012 - 17:08
Колега, кажи от какъв фиат е бързоварчето, че аз не знам, а пък ни питат."Чудото" от снимката е корпус с 3 електрически свещи. Монтира се на много други фабрично на малкия кръг на антифриза. Уви при бенца са го спести ли по една или друга причина или поне при 124 го няма доколкото аз знам... Колко има ефект ще видим тая зима!
Публикувано 13 октомври 2012 - 18:26
Мареа jtd мотора година незнам обаче мареа, браво, брава най вече дизелите имат повечето ... Има и с по 4 свещи на фиат съм виждал но това е прекалено!
Публикувано 13 октомври 2012 - 23:13
Благодаря
Публикувано 14 октомври 2012 - 08:55
Това бързоварче се слага също и на дизеловите xantii аз такова слагах на бензинова xantia при един жичкаджия той ми го направи 1мин след включване на колата това да се включва и при достигане на 45' градуса да се изключва по какъв начин го е реализирал незнам но ефекта е брутален. Зимата пАлиш колата и до 5мин вече е жега като сигурно от 3та до 5мин някъде усезаемо се променя колкото до разход на гориво нямам идея имаше ли подобрение.
Мисля, че а двигателя би трябвало да е по добре една такава джаджа
Мисля, че а двигателя би трябвало да е по добре една такава джаджа
Публикувано 14 октомври 2012 - 18:57
Ще се търси и ще се монтира.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни