Избор на CLK
Започната от Violeta_ive, 03 окт 2012 - 17:48:58
37 мнения по тази тема
Публикувано 21 ноември 2012 - 10:45
Това цлк го коментирахме мисля преди известно време. Грам не ми вдъхва доверие. Кайни 111 и 27х моторите нямат много общо
Публикувано 21 ноември 2012 - 19:08
Здравейте колеги, ще използвам тази тема, за да не отварям нова. Пуснах мнение в 1вата тема, но не получих отговор.
Бих искал да Ви помоля да си дадете мнението относно конкретно тази обява
http://www.autoscout...878833310000000 . Проблем ли е че моторът е на 200 000 - в България всички са на по 140 000 и това няма да го коментирам - интересува ме какви проблеми могат да възникнат при компресор на повече километри ?
Понеже съм в процес съм на търсене на Мерцедес от Германия между w203/w209/w211 и на снимки този го докарва кажете при евентуален оглед какво трябва да се гледа, разбирам че този мотор е оптималният вариант освен 320-ката, съжелявам, че не ги знам по кодове.
Също така кой от двата мотора е по-удачен за газифициране. Очаквам вашите мнения по конкрентата обява
Поздрави
Ачо
Колеги, никой ли няма да помогне? Много съм бос в мерцесес средите, ще съм благодарен на всякакви мнения.
Публикувано 21 ноември 2012 - 20:07
Добре...
Интериорът изглежда страхотно.
Колата е фейслифт. Това добре.
Предната броня не е оригинална, най-вероятно е "смоличка къстъмс" и вече е нацепена отвсякъде.
Кой знае как са набодени в нея фарчетата и другите аксесоари, ама да речем че това се оправя.
Джантите изобщо не са от тази кола.
Тази силиконова лепенка Брабус на двигателя... дори е залепена криво.
Ауспухът е някакъв тунинг/мунинг.
Колицата изглежда чиста, но нещата които са кичени по нея ми навяват мисли на елементарна шваба или поредния турчин баш-тарикат, който е искал да изпъква.
За 20000лв. мисля можеш да намериш доста по-стойностни машини от тая снимкова шукария.
Интериорът изглежда страхотно.
Колата е фейслифт. Това добре.
Предната броня не е оригинална, най-вероятно е "смоличка къстъмс" и вече е нацепена отвсякъде.
Кой знае как са набодени в нея фарчетата и другите аксесоари, ама да речем че това се оправя.
Джантите изобщо не са от тази кола.
Тази силиконова лепенка Брабус на двигателя... дори е залепена криво.
Ауспухът е някакъв тунинг/мунинг.
Колицата изглежда чиста, но нещата които са кичени по нея ми навяват мисли на елементарна шваба или поредния турчин баш-тарикат, който е искал да изпъква.
За 20000лв. мисля можеш да намериш доста по-стойностни машини от тая снимкова шукария.
Публикувано 21 ноември 2012 - 21:56
Благодаря ти за отговора, това за бронята не знаех, че е някакъв автърмаркет шит , а това с лепенката и аз не доумявам каква и е целта да седи на двигателя като цяло.
Публикувано 21 ноември 2012 - 22:30
Mи пише, че е Брабус, изглежда като Брабус целия пакет, но дали е истински, никой не знае.
А и как са станали 190 коня. Не видях Брабус да са имали пакет за обикновения компресор..., но може и да бъркам и колата да е перфектна.
А и как са станали 190 коня. Не видях Брабус да са имали пакет за обикновения компресор..., но може и да бъркам и колата да е перфектна.
Публикувано 01 януари 2013 - 17:49
Здравейте.
Предстой ми покупка на Цлк...но кой мотор да взема 200 К или 230 К?
Интересува ме копресорите при 2-та мотора различни ли са ?Ако да кой е по-издържлив/сполучлив?Като цяло кой двигател е по-добрия избор?
Предстой ми покупка на Цлк...но кой мотор да взема 200 К или 230 К?
Интересува ме копресорите при 2-та мотора различни ли са ?Ако да кой е по-издържлив/сполучлив?Като цяло кой двигател е по-добрия избор?
Публикувано 01 януари 2013 - 19:25
Компресорите (supercharger)са еднакви щатски Eaton 62 .62 е дебита в кубични инчове в секунда.Оргиналният компресорен мотор е 230К,200 К се прави за износ за Италия ,Гърция и Португалия за избягване на данъчни ограничения.Мощността на 230к е 193кс ,на 200к е 192кс ,но въртящия момент на 230 е по голям с 15NM.Освен това за да постигне същата мощност като на мотор с 300куб. см повече ,при 200К е увеличен хода на буталото ,респективно степен на сгъстяване.Това от своя страна води до повишени изисквания към октановото число на бензина заради по високата степен на сгъстяване,съответно малко по малък моторесурс тъй като двигателя става дългоходов.Това е откъм механическа гледна точка,откъм вървеж нямат разлика,освен малко по доброто ускорение до 60 км/ч на 230к поради по високия му въртящ момент!
Този пост е редактиран от doich: 01 януари 2013 - 22:03
Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно
Публикувано 01 януари 2013 - 22:03
Да не забравяме 200К, 163к.с., който е доста масов двигател.
Публикувано 01 януари 2013 - 22:26
Между другото в по старите авто списания така наречения избор на редактора (editor choice) е винаги 230к.200к 163кс просто са го скопили откъм мощност и въртящ момент ,за да може да влезе в еконормите за изгорели газове.Може би и поради намаления му ход на буталото и малко изменената му горивна камера и понижената му натовареност , моторесурса му би трябвало да е по висок отколкото на по старите мотори.
Този пост е редактиран от doich: 01 януари 2013 - 22:45
Публикувано 01 януари 2013 - 22:49
Mда, има и няколко вариации на този мотор (4 или 5) в зависимост от купето, на което се монтира. Всички са 163к.с. При 208 мисля е само една.
Докато 192к.с. 200К е само 111.944. ECU управлението му е хубаво, но намирам по-новите 163к.с. за доста по-приятни за каране.
Забавното е, че при SLK компресора няма ел.магнитна шайба, а е постоянно зацепен.
Колегата е на ход да каже какво си е харесал, че стана голяма сага
Докато 192к.с. 200К е само 111.944. ECU управлението му е хубаво, но намирам по-новите 163к.с. за доста по-приятни за каране.
Забавното е, че при SLK компресора няма ел.магнитна шайба, а е постоянно зацепен.
Колегата е на ход да каже какво си е харесал, че стана голяма сага
Публикувано 02 януари 2013 - 02:25
Да не забравяме 200К, 163к.с., който е доста масов двигател.
Определено е така... Като мислех къде да я застраховам мойта, масово застрохователите ми казваха как колата ми не съществува Дори и из нета се намира сравнително малко информация. Но пък разликите с 230К мотора смятам че са пренебрежимо малки (10нМ повече, 10мм по голям ход на буталото, ама то е и с по-голям диаметър, така че е нормално и едва 0.3с по-бързо от 0 до 100, естествено по сухи спецификации). Вече разликите с 163hp 200K е значителна, така че аз бих заложил на 230-ка, че въртящия момент си е нещо хубаво
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Публикувано 02 януари 2013 - 10:58
Всичко различно от 430 е компромис
Публикувано 02 януари 2013 - 16:58
То е ясно ама човека пита за разлика м/у 200к и 230к.Kainy на 230 съотношението ход 90.9мм към диаметър 88.4мм го прави почити квадратен т.е. според старите учебници дето учех по тях е най-уравновесен !Всичко различно от 430 е компромис
Публикувано 02 януари 2013 - 17:47
Извинявам се,бях изумил че 200 К има 3 двигателя.Както сте се досетили питането ми беше за 200 К -192 к.с. и 230 К - 197 к.с.
Който и да взема задължително ще се газифицира.
Колата ще е преди фейс лифта - 98-99г.
Предпочитам да е с климатик,без кожа.
Който и да взема задължително ще се газифицира.
Колата ще е преди фейс лифта - 98-99г.
Предпочитам да е с климатик,без кожа.
Публикувано 02 януари 2013 - 18:54
Не знам защо ти е без кожа. Аз съм с климатроник и кожа и нито лятото, нито зимата имах някакво неудобство. Не знам дали колата си е фабрично със стъкла които намаляват пропускането на топлина, но е факт, че се загряваше доста по-малко от това което очаквах, или познавах от старите си автомобили. Вече заработили климатика, става рай.
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни