Въпрос за ГУ на 190
Започната от Mirckoz, 06 сеп 2012 - 23:42:17
17 мнения по тази тема
Публикувано 06 септември 2012 - 23:42
Здравейте на всички фенове на марката. Много съм нов във форума и се надявам да не съм объркал раздела ( ако е така нека модераторите м поправят ).
Та понеже наскоро се задомих с една такава немска машина “мрцедес-бенц 190Е“ и понеже ми бърка в джоба ми се ще да му сложа “АГУ“ - автомобилна газова уредба.Обаче ми казаха че специално за този модел му трябва газов инжекцион.Може и обикновенна уредба но бил гърмял въздушния филтър и т.н. Може ли да ми дадете съвет по този въпрос.
Та понеже наскоро се задомих с една такава немска машина “мрцедес-бенц 190Е“ и понеже ми бърка в джоба ми се ще да му сложа “АГУ“ - автомобилна газова уредба.Обаче ми казаха че специално за този модел му трябва газов инжекцион.Може и обикновенна уредба но бил гърмял въздушния филтър и т.н. Може ли да ми дадете съвет по този въпрос.
Публикувано 10 септември 2012 - 10:02
Може - бегай далече, освен ако не си гаражен майстор с много време за губене и не изминаваш поне 10-15 000 км. годишно.
Публикувано 10 септември 2012 - 11:08
Aйде почна се пак с глупостите.
Двигателя М102, какъвто е на 190-ката на колегата понася прекрасно газ, говоря от опит и над 50К км на газ с такъв двигател
Двигателя М102, какъвто е на 190-ката на колегата понася прекрасно газ, говоря от опит и над 50К км на газ с такъв двигател
Публикувано 10 септември 2012 - 13:45
Понася - но трябва да се монтира и настрои кадърно. Въпрос на късмет. Слагай му обикновена, успешен газов инжекцион не знам да се предлага за този мотор.
Сега и да ти казваме разни дребни подробности, няма да има ефект. С течение на времето ще се научиш.
Сега и да ти казваме разни дребни подробности, няма да има ефект. С течение на времето ще се научиш.
Публикувано 10 септември 2012 - 14:04
Газов механичен инжекцион още не съм чул някой в БГ да предлага.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 10 септември 2012 - 20:28
Публикувано 10 септември 2012 - 23:04
Добре де, обикновена газова обаче не турска, българска или китайска, а BRC с изпарител AT90E, три години и 50'000 каране, брат ми 4 години и 60 и кусур хиляди каране, на две различни 124-ки и двете със М102- 200 мотори.
Публикувано 11 септември 2012 - 05:26
Мойта беше ланди не турски изпарител и пак същите детонаций..
Публикувано 11 септември 2012 - 08:47
Мдаммм... но само в третия постAйде почна се пак с глупостите.
Този пост е редактиран от Momchil: 11 септември 2012 - 08:50
Публикувано 11 септември 2012 - 17:14
Добре де, обикновена газова обаче не турска, българска или китайска, а BRC с изпарител AT90E, три години и 50'000 каране, брат ми 4 години и 60 и кусур хиляди каране, на две различни 124-ки и двете със М102- 200 мотори.
Точно БРЦ АТ90Е не го съветвам да взима. Турските, които са копие на Ловато, се държат по-добре.
През колата ми са минали 2 Волтрана, едно БРЦ, и един ЕмеГаз.
За да съкратя дългата история, ще кажа че най-разочарован съм оставал от БРЦ-то, може би заради високите ми първоначални очаквания към него. Волтраните са доста по-прости и се настройват по-лесно, изкарват достатъчно дълго и могат да се подменят направо с нов. Еме-то го взех, защото се балансира лесно като БРЦ-то и се настройва лесно като Ловато.
В крайна сметка, важното е изпарителят да бъде сравнително прост и резервните части да са лесно достъпни и евтини, защото рано или късно ще се наложи да сменяш уплътнителните гумички или мембраните. Сигурно има много по-добри изпарители от популярните БРЦ и Ловато, но каква полза ако един ден човек открие, че няма откъде да намери резервни части, или че няма кой да му облсужи изпарителя.
OMVL-REG R90 е прекрасен изпарител, но първо се настройва трудно и второ се обслужва още по-трудно. А трето, е скъп и не го продават на много места, което прави резервните му части дефицитни. Не знам какво е положението с Marini, Bigas, StarGas, Landi, и т.н.
Публикувано 11 септември 2012 - 22:48
Мдаммм... но само в третия пост
Нито ще споря с тебе, нито ще се разправям, говори обаче неща който си проверил изпитал и знаеш, а не приказки от махленски моабети
Точно БРЦ АТ90Е не го съветвам да взима. Турските, които са копие на Ловато, се държат по-добре.
През колата ми са минали 2 Волтрана, едно БРЦ, и един ЕмеГаз.
За да съкратя дългата история, ще кажа че най-разочарован съм оставал от БРЦ-то, може би заради високите ми първоначални очаквания към него. Волтраните са доста по-прости и се настройват по-лесно, изкарват достатъчно дълго и могат да се подменят направо с нов. Еме-то го взех, защото се балансира лесно като БРЦ-то и се настройва лесно като Ловато.
В крайна сметка, важното е изпарителят да бъде сравнително прост и резервните части да са лесно достъпни и евтини, защото рано или късно ще се наложи да сменяш уплътнителните гумички или мембраните. Сигурно има много по-добри изпарители от популярните БРЦ и Ловато, но каква полза ако един ден човек открие че няма откъде да намери резервни части, или че няма кой да му облсужи изпарителя.
OMVL-REG R90 е прекрасен изпарител, но първо се настройва трудно и второ се обслужва още по-трудно. А трето, е скъп и не го продават на много места, което прави резервните му части дефицитни. Не знам какво е положението с Marini, Bigas, StarGas, Landi, и т.н.
110хил км общо на двете 124-ки с еднакви двигатели и уредби, едната (моята) е гърмяла точно три пъти, поради разхлабен маркуч от където смучеше въздух. Другата не е гърмяла нито веднъж за четири години.... предоволни сме от БРЦ-то
Като цяло не е толкова важна марката а качествения монтаж и кадърната настройка след това.
Познавам човек, тук от форума който е монтирал на V12 600 ОБИКНОВЕНА газ и колата си върви без проблеми. Като чуят за случая много неразбиращи като колегата по-горе стоят, гледат умно и мигат на парцали
Този пост е редактиран от Алфонсо: 11 септември 2012 - 22:51
Публикувано 12 септември 2012 - 00:25
То не е до гърмежи работата, а до това да не забива муцуната като я смачкаш.
В началото си мислех, че БРЦ-то не я храни добре, после разбрах, че всъщност я дави и симптомите са същите. Просто реглажа на БРЦ-то е по-специфичен, по-добре е като са по-затегнати чувствителноста и байпасният иглен винт (даже най-добре байпасът да е завит докрай).
Гърмежи съм имал, всичко на всичко, два пъти - но никога причината не е била в изпарител. Един път, още в началото, се бъзиках с центровката на запалването, и един път измих мотора и нямах време да го чакам да съхне.
Знаем го бай Лазо .
А Момчил има опит от първа ръка с неговия бивш вече бейби бенц на газ.
В началото си мислех, че БРЦ-то не я храни добре, после разбрах, че всъщност я дави и симптомите са същите. Просто реглажа на БРЦ-то е по-специфичен, по-добре е като са по-затегнати чувствителноста и байпасният иглен винт (даже най-добре байпасът да е завит докрай).
Гърмежи съм имал, всичко на всичко, два пъти - но никога причината не е била в изпарител. Един път, още в началото, се бъзиках с центровката на запалването, и един път измих мотора и нямах време да го чакам да съхне.
Знаем го бай Лазо .
А Момчил има опит от първа ръка с неговия бивш вече бейби бенц на газ.
Публикувано 12 септември 2012 - 08:15
То BRC-то и аз го намразих,и аз си мислех,че е голяма работа,ма размислих.
Публикувано 12 септември 2012 - 09:24
То не е до гърмежи работата, а до това да не забива муцуната като я смачкаш.
Така е, освен това има и куп други "тънки моменти" - например мястото в багажника на 190, което е ДОСТА по-малко и прави СМЕТКАТА РАЗЛИЧНА
И като опряхме до сметката - ако не беше Subsonic да ни оправя проблемите с газовото, а си ги плащахме... всеки да си смята сам, аз споделям моето мнение (само едно оставане на пътя може да затрие сметките доста занапред).
И последно: нещо, което е гърмяло 3 пъти аз не го наричам "БЕЗпроблемно"
Този пост е редактиран от Momchil: 12 септември 2012 - 09:26
Публикувано 12 септември 2012 - 19:12
Абе,като приемем разликата в цената на горивата,че е гръмнала малко, на кой му пука.Навремето като ги карах и аз тия мотори,си бях научил жената да си го оправя на пътя,за нула време.Като го гледам Mirckoz,с туй малко дете,надали иска да си пръска парите по скъпия бензин.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни