Голям разход на колата - clk 200 автоматик
Започната от Itzkata, 25 авг 2012 - 23:23:06
clk 200 w 208 разход газ
336 мнения по тази тема
Публикувано 11 септември 2012 - 11:29
Това не нзам дали е много добре. А като работа, ускорение...доволен ли си. Има голяма разлика при работа с бензин. Свързах се с едни газаджи, които също останаха доста очудени, както и Косьо от форума,
Не знам ама стана голям случай. Дори след смяната на свещите няма голяма разлика... Свещите са Денсо иридийни с разстояние от 0,4 мм при което газаджията ми каза че е невъзможно и че нямало такива свещи.
Не знам ама стана голям случай. Дори след смяната на свещите няма голяма разлика... Свещите са Денсо иридийни с разстояние от 0,4 мм при което газаджията ми каза че е невъзможно и че нямало такива свещи.
Публикувано 12 септември 2012 - 11:07
При мен надали изобщо ще разбереш, на какво гориво върви Общо взето вчера изхарчих още една бутилка и не усетих никаква разлика при бензина. По-тренирания крак може да го усети, но определено нямам проблем с ускорение и т.н. Все още обаче не съм я настройвал след аварията с бубините и с последната бутилка ми даде грубо 17/100 градско, но това е при изцяло високооборотно каране. При 14/100 по спецификация, не съм особено учуден, но днес ще ходя да направим едно кръгче с газаджията и да я понастроим. Отделно съм хвърлил око на ELM 327 устройството, тъй като доколкото разбрах може да си го сложа към Landi-то и да си го настройвам по Bluetooth, но не съм чел подробно по въпроса.
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Публикувано 12 септември 2012 - 12:16
Ако ELM-мата тръгва със тоя софтуер,можеш да си я бърникаш и сам.Хубавото е,че ще можеш да изпробваш различни времеви настройки на дюзите,а от там ускорение или икономии.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 13 септември 2012 - 08:17
Само с Ланди софтуер можеш да я човъркаш.
Публикувано 14 септември 2012 - 08:52
Просто попаднах на ланди софтуер, който уж работи с ELM-a, но общо взето само видях темата и толкова, нямах време да я разгледам. Иначе вчера ходих при газаджията и намалихме подаването на газ с 25%, за да видим как ще се отрази на разхода. Що се отнася до мощността, честно казано не улових разлика, но пък и не съм я карал на високи скорости, за да тествам. Отделно ми включи и някаква опция, където при голямо натоварване (ще излъжа за точните параметри), системата впръсква и бензин за кратко, което също все още не съм изтествал.
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Публикувано 19 септември 2012 - 15:25
Не знам и аз какво и става...явно както казва Косьо си е въпрос на настройки. Сега на извън градско я засякох горе долу 9 10 на 100, като скоростта беше предимно 80 90 до 100.
предполагам и разхода затова е бил такъв. Засега отивам към мисълта, че просто трябва да сменя газовата с по-добра и по-лесна за настройки. Препоръчаха ми Лувато и не се сещам за името
на тази която Косьо препоръча!?
предполагам и разхода затова е бил такъв. Засега отивам към мисълта, че просто трябва да сменя газовата с по-добра и по-лесна за настройки. Препоръчаха ми Лувато и не се сещам за името
на тази която Косьо препоръча!?
Публикувано 29 септември 2012 - 23:54
Да споделя замерванията от последните 3 бутилки. Само ще кажа, че в момента системата е настроена да впръсква 25% по-малко газ, което странно но факт, не усещам като липса на мощност...
Та, първата бутилка (45л) я карах много културно и леко, без високи обороти, без нищо. Изцяло противно на очакванията, ми даде разход от 19/100 градско.
Втората бутилка я карах нормално с прилично настъпване, даже повече от прилично и свърши на 16/100 градско
Третата бутилка все още я карам, като засега при 2:1 (извънградско:градско) е на 15/100 и чакам да свърши, но имайки в предвид че извън градско не е слизала под 160/170 магистрала и 90/120 второкласен път, не очаквам да слезе под 14/100, най-много 13/100.
Изобщо странна работа. Единственото горе-долу нередно с автомобила, е че катализаторите са почнали да се предават, но надали оказват влияние на този етап.
Та, първата бутилка (45л) я карах много културно и леко, без високи обороти, без нищо. Изцяло противно на очакванията, ми даде разход от 19/100 градско.
Втората бутилка я карах нормално с прилично настъпване, даже повече от прилично и свърши на 16/100 градско
Третата бутилка все още я карам, като засега при 2:1 (извънградско:градско) е на 15/100 и чакам да свърши, но имайки в предвид че извън градско не е слизала под 160/170 магистрала и 90/120 второкласен път, не очаквам да слезе под 14/100, най-много 13/100.
Изобщо странна работа. Единственото горе-долу нередно с автомобила, е че катализаторите са почнали да се предават, но надали оказват влияние на този етап.
Публикувано 03 октомври 2012 - 13:28
На теория - ако караш в по-високи обороти, това не винаги ще води до по-висок разход. Двигателят има някакъв оптимален режим на работа и той със сигурност не е при 1000 - 1500 оборота в минута. А когато работи в оптималния си режим - има най-добро съотношение на разход към отдадена мощност. Та в действителност най-икономичен е именно в тази област. И ако се движиш с над 80 км/ч в общи линии за този тип двигатели оптималното е около 3000 - 3200 оборота (не го казвам на база изчисление, а на база експерименти и опит)... а вероятно някъде има и научни данни за точните обороти.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 03 октомври 2012 - 17:10
Най икономично всеки ДВГ работи там където му е най-големят му въртящ момент така го изчисляват конструкторите.Т.е за 230 компресор е в диапазона между 2600-2800 об/м,за 320 мотора е между 3000-3200об/м.Иначе номиналния въртящ момент и за двата типа двигатели е м/у 2500-4600об/м
Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно
Публикувано 08 декември 2012 - 12:52
Да не отварям нова тема. Моя направо ме разорява Да кажа първо,че газ нямам,автоматик е,230К,98г. Извънградско грубо гори 9-11 с каране до 150 Градско 18-22/100 ;( И почти няма значение как ще го карам градско,дали ще го ръчкам или не. Да,може да има 2-3 литра разлика ама то на тоя разход не се усещат...дали ще гори 19 или 21/100 не е от особено значение. Слагам 20лв-8л и едвам минавам 40км градско. Вярно че тука в СтЗ се кара така: паля,карам 1-2км,спра за 2-3 часа и пак паля,пак карам 1-2км спра за 2 часа и т.н. Бензиностанциите съм ги сменил всичките,както и видовете бензин. Иначе мисля,че колата си върви нормално,не прави някакви проблеми. Доколкото помня преди имах грешка от сорта на неправилно запалване на 1ви и 4ти цилиндър или нещо такова. Изчистихме грешката и сега не съм я закачал скоро. Незнам това дали има чак такова голямо отношение към разхода. Или ако имате идея какво друго да погледна за този скромен разход
Този пост е редактиран от rado_ss: 08 декември 2012 - 13:23
Публикувано 08 декември 2012 - 13:05
паля,карам 1-2км,спра за 2-3 часа и пак паля,пал карам 1-2км спра за 2 часа и т.н.
Ако се вземе пред вид извънградският и начина на каране в града, разхода ти е както си му е рада.
Този пост е редактиран от Вай Басо: 08 декември 2012 - 13:05
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 09 декември 2012 - 00:52
Мойта също в момента (на газ) дава 19-21/100 точно при каране на къси разстояния. Вярно че по спецификация си пишат некви 14-15, ама какво да се прави, горят си
Публикувано 09 декември 2012 - 10:33
Според мен и сега ще я имаш. Това означава, че едната ти бобина прави проблеми....преди имах грешка от сорта на неправилно запалване на 1ви и 4ти цилиндър или нещо такова. Изчистихме грешката и сега не съм я закачал скоро. Незнам това дали има чак такова голямо отношение към разхода. Или ако имате идея какво друго да погледна за този скромен разход
Само за пример: SLK 200 Kompressor с 4те бобини и 6 ръчни скорости като го взех гореше 14-15 при много кротко каране.
След смяна на свещите и ламбдата, всичко си дойде на мястото и падна до 10 градско (при същият стил на каране).
Публикувано 09 декември 2012 - 11:06
до 10 градско
Деддееее Косе! ......това да го вида няма да го повярвам...
.....мноу лежерно си гу карал и сигур 30% по инерция си гу спущал.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 09 декември 2012 - 13:13
Според мен и сега ще я имаш. Това означава, че едната ти бобина прави проблеми.
Само за пример: SLK 200 Kompressor с 4те бобини и 6 ръчни скорости като го взех гореше 14-15 при много кротко каране.
След смяна на свещите и ламбдата, всичко си дойде на мястото и падна до 10 градско (при същият стил на каране).
Това предполага,че съм с 2 бобини на моя(111.975). Ще я сменя,ама сега зимата много ме е мързел Но така или иначе не съм гледал и свещите още. Ама чак пък <20 разход... А как може да се хване ламбда сондата като проблем(и с колко сонди е?някъде бях видял че някои модели имат повече от една)? А иначе се надявам поне до 15-17 да го докарам разход в града и поне да падне на 8 извънградско. Сега гори 10/100 със 120км/ч...
Този пост е редактиран от rado_ss: 09 декември 2012 - 13:15
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни