Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Голям разход на колата - clk 200 автоматик

clk 200 w 208 разход газ

• Please log in to reply
336 мнения по тази тема

#46 Itzkata

Itzkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    clk 200 convirtible 1999

Публикувано 11 септември 2012 - 11:29

Това не нзам дали е много добре. А като работа, ускорение...доволен ли си. Има голяма разлика при работа с бензин. Свързах се с едни газаджи, които също останаха доста очудени, както и Косьо от форума,
Не знам ама стана голям случай. Дори след смяната на свещите няма голяма разлика... Свещите са Денсо иридийни с разстояние от 0,4 мм при което газаджията ми каза че е невъзможно и че нямало такива свещи. :lolsign
  • 0

#47 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 септември 2012 - 11:07

При мен надали изобщо ще разбереш, на какво гориво върви :) Общо взето вчера изхарчих още една бутилка и не усетих никаква разлика при бензина. По-тренирания крак може да го усети, но определено нямам проблем с ускорение и т.н. Все още обаче не съм я настройвал след аварията с бубините и с последната бутилка ми даде грубо 17/100 градско, но това е при изцяло високооборотно каране. При 14/100 по спецификация, не съм особено учуден, но днес ще ходя да направим едно кръгче с газаджията и да я понастроим. Отделно съм хвърлил око на ELM 327 устройството, тъй като доколкото разбрах може да си го сложа към Landi-то и да си го настройвам по Bluetooth, но не съм чел подробно по въпроса.
  • 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#48 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 12 септември 2012 - 12:16

Ако ELM-мата тръгва със тоя софтуер,можеш да си я бърникаш и сам.Хубавото е,че ще можеш да изпробваш различни времеви настройки на дюзите,а от там ускорение или икономии.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#49 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 септември 2012 - 08:17

Само с Ланди софтуер можеш да я човъркаш.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#50 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 септември 2012 - 08:52

Просто попаднах на ланди софтуер, който уж работи с ELM-a, но общо взето само видях темата и толкова, нямах време да я разгледам. Иначе вчера ходих при газаджията и намалихме подаването на газ с 25%, за да видим как ще се отрази на разхода. Що се отнася до мощността, честно казано не улових разлика, но пък и не съм я карал на високи скорости, за да тествам. Отделно ми включи и някаква опция, където при голямо натоварване (ще излъжа за точните параметри), системата впръсква и бензин за кратко, което също все още не съм изтествал.
  • 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#51 Itzkata

Itzkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    clk 200 convirtible 1999

Публикувано 19 септември 2012 - 15:25

Не знам и аз какво и става...явно както казва Косьо си е въпрос на настройки. Сега на извън градско я засякох горе долу 9 10 на 100, като скоростта беше предимно 80 90 до 100.
предполагам и разхода затова е бил такъв. Засега отивам към мисълта, че просто трябва да сменя газовата с по-добра и по-лесна за настройки. Препоръчаха ми Лувато и не се сещам за името
на тази която Косьо препоръча!?
  • 0

#52 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 септември 2012 - 23:54

Да споделя замерванията от последните 3 бутилки. Само ще кажа, че в момента системата е настроена да впръсква 25% по-малко газ, което странно но факт, не усещам като липса на мощност...

Та, първата бутилка (45л) я карах много културно и леко, без високи обороти, без нищо. Изцяло противно на очакванията, ми даде разход от 19/100 градско.

Втората бутилка я карах нормално с прилично настъпване, даже повече от прилично и свърши на 16/100 градско

Третата бутилка все още я карам, като засега при 2:1 (извънградско:градско) е на 15/100 и чакам да свърши, но имайки в предвид че извън градско не е слизала под 160/170 магистрала и 90/120 второкласен път, не очаквам да слезе под 14/100, най-много 13/100.

Изобщо странна работа. Единственото горе-долу нередно с автомобила, е че катализаторите са почнали да се предават, но надали оказват влияние на този етап.
  • 0

#53 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 октомври 2012 - 13:28

На теория - ако караш в по-високи обороти, това не винаги ще води до по-висок разход. Двигателят има някакъв оптимален режим на работа и той със сигурност не е при 1000 - 1500 оборота в минута. А когато работи в оптималния си режим - има най-добро съотношение на разход към отдадена мощност. Та в действителност най-икономичен е именно в тази област. И ако се движиш с над 80 км/ч в общи линии за този тип двигатели оптималното е около 3000 - 3200 оборота (не го казвам на база изчисление, а на база експерименти и опит)... а вероятно някъде има и научни данни за точните обороти.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#54 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Кораби,морета ,океани и Втората Световна Война
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 октомври 2012 - 17:10

Най икономично всеки ДВГ работи там където му е най-големят му въртящ момент така го изчисляват конструкторите.Т.е за 230 компресор е в диапазона между 2600-2800 об/м,за 320 мотора е между 3000-3200об/м.Иначе номиналния въртящ момент и за двата типа двигатели е м/у 2500-4600об/м
  • 0

Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно

#55 rado_ss

rado_ss

Чирак

• Потребители на форума
  • 79 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    '08 W221 S320CDI 4Matic
    '04 W220 S320CDI
    '03 W211 E200 kompressor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 декември 2012 - 12:52

Да не отварям нова тема. Моя направо ме разорява :D Да кажа първо,че газ нямам,автоматик е,230К,98г. Извънградско грубо гори 9-11 с каране до 150 :) Градско 18-22/100 ;( И почти няма значение как ще го карам градско,дали ще го ръчкам или не. Да,може да има 2-3 литра разлика ама то на тоя разход не се усещат...дали ще гори 19 или 21/100 не е от особено значение. Слагам 20лв-8л и едвам минавам 40км градско. Вярно че тука в СтЗ се кара така: паля,карам 1-2км,спра за 2-3 часа и пак паля,пак карам 1-2км спра за 2 часа и т.н. Бензиностанциите съм ги сменил всичките,както и видовете бензин. Иначе мисля,че колата си върви нормално,не прави някакви проблеми. Доколкото помня преди имах грешка от сорта на неправилно запалване на 1ви и 4ти цилиндър или нещо такова. Изчистихме грешката и сега не съм я закачал скоро. Незнам това дали има чак такова голямо отношение към разхода. Или ако имате идея какво друго да погледна за този скромен разход :)

Този пост е редактиран от rado_ss: 08 декември 2012 - 13:23

• 0

#56 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 декември 2012 - 13:05

паля,карам 1-2км,спра за 2-3 часа и пак паля,пал карам 1-2км спра за 2 часа и т.н.

Ако се вземе пред вид извънградският и начина на каране в града, разхода ти е както си му е рада.

Този пост е редактиран от Вай Басо: 08 декември 2012 - 13:05

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#57 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 декември 2012 - 00:52

Мойта също в момента (на газ) дава 19-21/100 точно при каране на къси разстояния. Вярно че по спецификация си пишат некви 14-15, ама какво да се прави, горят си :)
  • 0

#58 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 декември 2012 - 10:33

...преди имах грешка от сорта на неправилно запалване на 1ви и 4ти цилиндър или нещо такова. Изчистихме грешката и сега не съм я закачал скоро. Незнам това дали има чак такова голямо отношение към разхода. Или ако имате идея какво друго да погледна за този скромен разход :)

Според мен и сега ще я имаш. Това означава, че едната ти бобина прави проблеми.
Само за пример: SLK 200 Kompressor с 4те бобини и 6 ръчни скорости като го взех гореше 14-15 при много кротко каране.
След смяна на свещите и ламбдата, всичко си дойде на мястото и падна до 10 градско (при същият стил на каране).
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#59 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 декември 2012 - 11:06

до 10 градско

Деддееее Косе! ......това да го вида няма да го повярвам...:)

.....мноу лежерно си гу карал и сигур 30% по инерция си гу спущал. :D
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#60 rado_ss

rado_ss

Чирак

• Потребители на форума
  • 79 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    '08 W221 S320CDI 4Matic
    '04 W220 S320CDI
    '03 W211 E200 kompressor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 декември 2012 - 13:13

Според мен и сега ще я имаш. Това означава, че едната ти бобина прави проблеми.
Само за пример: SLK 200 Kompressor с 4те бобини и 6 ръчни скорости като го взех гореше 14-15 при много кротко каране.
След смяна на свещите и ламбдата, всичко си дойде на мястото и падна до 10 градско (при същият стил на каране).

:blink Това предполага,че съм с 2 бобини на моя(111.975). Ще я сменя,ама сега зимата много ме е мързел :) Но така или иначе не съм гледал и свещите още. Ама чак пък <20 разход... А как може да се хване ламбда сондата като проблем(и с колко сонди е?някъде бях видял че някои модели имат повече от една)? А иначе се надявам поне до 15-17 да го докарам разход в града и поне да падне на 8 извънградско. Сега гори 10/100 със 120км/ч...

Този пост е редактиран от rado_ss: 09 декември 2012 - 13:15

• 0

6 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 6 гости, 0 анонимни