Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Голям разход на колата - clk 200 автоматик

clk 200 w 208 разход газ

• Please log in to reply
336 мнения по тази тема

#256 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Кораби,морета ,океани и Втората Световна Война
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 септември 2013 - 14:58

Това е идея ,ама трябва да бъде темата за корабни ДВГ на Мерцедес а те са под името MTU.Mакар че много хора няма да повярват примерно ,че оборотите в минута на пълен напред са 80,или че буталото тежи 4.5 тона или че дюзата впръсква по 1л гориво на един такт.Сори за спама :beer

• 0

Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно

#257 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 07 септември 2013 - 15:50

Да, за това говорим...остава само да го направиш :)

Сори и аз за спама :)

• 0

#258 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 септември 2013 - 17:19

Всичко е правилно Алфонсо, освен това че по магистралата разстоянието е 780км и отидох и взех един колега от летище София и се върнах до Бургас с един резервоар за 150лв .

Разстоянието е 780км сега, едва от средата на това лято е така.

Случката, за която разказвам е от 2011г  ;)

Да не говорим, че дори сега, по магистралата 780км са от табела до табела, а после???

Гасим и слизаме да бутаме, така ли :D 

Както и да го гледаш за една почивка около 10 дена, на Созопол примерно, се навъртат близо 1000км, че понякога и отгоре.

• 0

#259 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Кораби,морета ,океани и Втората Световна Война
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 септември 2013 - 17:47

Разстоянието е 780км сега, едва от средата на това лято е така.

Случката, за която разказвам е от 2011г   ;)

Да не говорим, че дори сега, по магистралата 780км са от табела до табела, а после???

Гасим и слизаме да бутаме, така ли :D

После на изхода на магистралата посока Бургас на 6км преди табелата има РОМПЕТРОЛ.Аз само там зареждам! :cool

• 0

Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно

#260 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 септември 2013 - 22:02

После на изхода на магистралата посока Бургас на 6км преди табелата има РОМПЕТРОЛ.Аз само там зареждам! :cool

:D :D :D

И аз там сипах, 200м преди бензиностанцията ми свърши газта, минах 367км от тръгването от нас в София до Ромпетрола с точно 40л газ, по тогавашните цени 46лв за разстоянието София-Бургас..... хубаво си е на газ.

• 0

#261 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 10 септември 2013 - 12:56

Колега Алфонсо,този разход при каква средна скорост го постигна?
  • 0

#262 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 септември 2013 - 14:16

Колега Алфонсо,този разход при каква средна скорост го постигна?

Не знам :D Нямам борд комп да ми ги смята тия работи.

По пазарджишките дупки карах с не повече от 120- жал ми е за колицата, после си карах спрямо ограниченията 140 и малко отгоре. На новата отсечка се отпуснах до 210 ама закратко, "антирадара" на дясната седалка се разпищя :D и влезнах в ограничението 140.

Та не съм си поставял за цел да гоня точно определена средна скорост. По-скоро карам според възможностите и трафика и гледам да се вписвам в ограниченията, щото не съм много фотогеничен ;)

• 0

#263 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 октомври 2013 - 09:38

Пичове, малко помощ :)

Днеска най-сетне намерих време да оставя колата на трети под ред газ сервиз. Дадох я само за настройка, но преди малко момчето ми звънна и резултата е, че Редуктора ми е спукан и изпуска газ и Ламба сондата изобщо не бачка (като запали колата си забива сондата на едни показатели и отзад си хвърляло бензин). За редуктора е ясно, той е гаранционен и няма да го мисля. Въпроса ми е за ламбата, понеже нея я смених преди 4-5 месеца с чисто нова Beru. В момента чакам отговор дали ще ми я сменят гаранционно, но въпроса остава - има ли друга причина тя да не работи, освен това да е просто дефектна? Имам предвид лош монтаж или това, че колата не е връзвана към диагностика когато е сменяна. Попринцип ми я смениха в extreme tuning, така че силно се съмнявам да е сменена неправилно, но все пак исках да попитам.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#264 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 октомври 2013 - 19:06

Пичове, малко помощ :)

Днеска най-сетне намерих време да оставя колата на трети под ред газ сервиз. Дадох я само за настройка, но преди малко момчето ми звънна и резултата е, че Редуктора ми е спукан и изпуска газ и Ламба сондата изобщо не бачка (като запали колата си забива сондата на едни показатели и отзад си хвърляло бензин). За редуктора е ясно, той е гаранционен и няма да го мисля. Въпроса ми е за ламбата, понеже нея я смених преди 4-5 месеца с чисто нова Beru. В момента чакам отговор дали ще ми я сменят гаранционно, но въпроса остава - има ли друга причина тя да не работи, освен това да е просто дефектна? Имам предвид лош монтаж или това, че колата не е връзвана към диагностика когато е сменяна. Попринцип ми я смениха в extreme tuning, така че силно се съмнявам да е сменена неправилно, но все пак исках да попитам.

Да ме прощава Коцето Лилов, ама ебаси ландито, ебаси боклука :D
Няма начин това да е качествена уредба, явно на ланди им е останало само прехваленото име, е и надутата цена де :D

Относно ламбдата... не мисля че се изисква обучаване, адаптиране или каквото и да било при смяната и.

• 0

#265 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 октомври 2013 - 00:04

;) Газовите уредби са като компютрите. Абориген от другата страна (да се разбира монтажник), може да доведе до невероятни резултати :)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#266 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 октомври 2013 - 08:46

Тука проблема може наистина да се окаже изцяло в малоумното задклавиатурно устройство... Вчера си взех отпуска и цял ден обикалях, за да разбера каква точно е драмата с колата. Първо както споменах се оказа, че редуктора пълнеше газ през вакума (или там точно както се води), което най-вероятно се е случило след калпава смяна на филтъра на редуктора (изпарителя), което ми правеха преди месец горе долу. Това реално означава, че колата е хвърляла газ в пространството, водещо до огромен разход и неясно за мен, как не е довело до нещо по-сериозно :). Та това го отстранихме. Следващата изненада обаче беше, че дебитометъра, който от Маргел ме накараха да сменя, изобщо не е бил за смяна и понеже си го пазя пробвахме и със стария и с новия и разлика в държането на колата няма.

Та остана втория проблем, който беше, че колата подава гориво (бензин и газ), както си иска и изобщо не знае кога какво да прави. Реално когато колата запали, нивото на CO2 е 7-8-9% при нормална стойност 0.5%!!! :) Това означавало, че двигателя буквално се дави в бензин, а в последствие и в още повече газ, откъдето и тея 20/100 (поне теоретично). Естествено ламбата остава основния заподозрян, която както споменах е на 2-3 месеца. За целта вчера я водих и на компютърна диагностика, където след 30-тина минути ровене, пак се стигна до единственото предположение за ламбата, тъй като всичко друго на колата ѝ е наред. Следователно сутринта я оставих в същия сервиз да изстине, за да сменям ламбата с тяхна и ако всичко работи нормално да си сменя моята (гаранционна е и няма проблем там поне). Само да отбележа, че това с подаването на огромно количество гориво, нито Маргел, нито Тотал 12 го забелязаха или поне не са ме уведомили.

Важно е да спомена, че сондата е на Beru, като майстора изрично ме помоли да се опитам да я сменя с Bosch, което обаче нямаше как да стане, а и точно в момента не ми се дават 150лв за нова ламба, така че ще трябва да се задоволя със нова Beru, която обаче на място да разберем как се държи.

Ако всичко мине добре, утре ще направим една нова настройка на газта и вече би трябвало разхода да е по-нормален, ама да стискаме палци.

Все пак, ако някой си има на идея, какво друго може да води до толкова висок разход на гориво (включително и на бензин), нека сподели, защото реално отпреди и смених де що датчик има (и какво ли още не) и вече не мисля че е останало нещо за смяна :)

Този пост е редактиран от Kainy: 02 октомври 2013 - 08:50

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#267 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 октомври 2013 - 09:12

След като вчера пак се наложи да си взема половин ден отпуска, най-сетне успяхме да решим проблеми с ламбата. Общо взето, момчетата от сервиза взеха старата ми ламба сонда (хубаво че си ги пазя), резнаха ѝ кабела и закачиха универсална Bosch на нейно място. Резултата беше, както и очакваха, нормално работеща сонда с показатели на СО в рамките на 0.5-0.6% в idle и доста бързи реакции при подаване на гориво. Тази която бях сложил (Beru) в idle не падаше под 3-4% (като палеше на 8-9%). Естествено от магазина ми я сменят гаранционно пак с Beru и нямаше как да я сменя с Bosch. Все пак я сложихме и за щастие този път работеше, но в idle под 0.9% не падна, като подскачаше до 1.1%. Отделно сондата реагираше доста по-бавно на промените в оборотите, спрямо Bosch-a. Затова простото решение на проблема беше да си купя една универсална сонда на Bosch, резнахме ѝ кабела, вързахме я на моя кабел и заспа. Сега си държи 0.5-0.6% като пич.

Разлика във вървенето на бензин усетих, въпреки че не мога да кажа колко е голяма. Мога обаче да потвърдя че вече стрелката за бензина не се движи видимо пред очите ми :D. Вървежа на газ стана невъзможен след интервенцията, което показва, че разлика има. Също така времената на впръскване на инжекторите (бензин) спаднаха с почти 1ms. След това отизох при газаджията и ударихме една автоматична настройка. Сега колата върви, въпреки че има малки колебания в газта при определени моменти, но колкото да проверя разхода става. В последствие ще мине по-прецизна настройка.

Резултата в разхода на газ би трябвало да го разбера още довечера и ще споделя.

• 1

#268 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 октомври 2013 - 16:01

Има светлина в тунела, продължавайте.

• 0

#269 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 октомври 2013 - 20:30

Светлина в тунела, да, ама то било влак :)

20/100 газ отново... :( Утре ще почна да я засичам на бензин да видя дали поне там проблема е отстранен. Ако и там положението е същото, вече не знам къде може да е проблема...

• 0

#270 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 октомври 2013 - 20:55

Връщах се назад, четох ама в бързината не разбрах дали сутрин палиш добре и дали като запалиш веднага можеш да се изстреляш качествено, без глъхнене и без замисляне. Може да съм те питал,, може да си отговорил..но не го видях. Кажи сега в студеното как си?

На бензин как работи тая кола?

Като ти рапне грешка от нещо, край с настройките и на газ и на бензин, маани че спира да върви както трябва ами и дава разнородни мизерий. Изчисти я с диагнозка и я карай 24 часа на бензин, иди на другия ден да се види какво е изписала и кажи че ме хваща и мене яд че толкова време я влачиш?

Нахвърляй на две на три за опресняване че тая тема така се разви че главата ми се замая? Верно ;) :beer

• 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни