Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Голям разход на колата - clk 200 автоматик

clk 200 w 208 разход газ

• Please log in to reply
336 мнения по тази тема

#226 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юли 2013 - 17:40

Мога да ти кажа, че със сигурност няма да препоръчам двата сервиза... Що се отнася до системата, то бих я отписал, чак като се уверя че не става :) Ще ѝ дам шанс да я настроя както трябва и ще видим. Но все пак при следваща кола, най-вероятно ще пробвам BRC...

Братко и там ще гризнеш дървото, недей!!!!

Пробвано е хиляди пъти. Мой приятел си закара джипката Frontera B 2001 2.2/16V лично я гледах и карах преди това докато беше само на бензин- префектна работа на мотора. В BRC официалния сервиз в Дружба буквално я убиха тая кола. Срещу 1500лв освен че не върви и харчи 18-20 газ в София, прекъсва постоянно като е под товар.

В невежите си опити да отстранят проблема, келешите са му разбазикали тотално колата и сега и на бензин е отврат, едвам пали и т.н. Абе убиха я, това е най-точното обяснение.

При следващ монтаж не се интересувай толкова от марката, намери точните хора, ВИЖ ТЕХНИ ПРЕДИШНИ МОНТАЖИ, увери се че ти харесва и тогава действай. Парадоксално е, ама двамата, за които знам с най-големи ядове с газовите инжекциони сте ти и пича с фронтерата (Landi и BRC)  В миналото един приятел имаше страхотни ядове с газта на един W8 Passat, ама тя беше от първите фобоси, много лаишки монтирана с неточните компоненти за огромния двигател (един изпарител и 6мм тръбичка  :kill_myself )

Затова не е чак толкова важно какво монтираш (стига да не е най-евтините турски и китайски боклуци де) а е по-важно кой и как ти го монтира, и по-специално опита на сервиза със по-интересни коли.

• 1

#227 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юли 2013 - 22:47

Точно затова издирих едни момчета, дето имаха малко сервизче в Хаджи Димитър и предишните ми коли си ги бях правил при тях. Като слагах на clk-то се бяха преместили и не си направих труда да ги търся, и ей го сега сежелявам :) Поне сега ги намерих и следващия месец ще види те какво ще направят, че тамън наближава времето да сменя филтъра на изпарителя. А пък и междувременно трябва да намеря, къде да ми изчистят дроселовата клапа и стъпковото моторче.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#228 ivantov

ivantov

Чирак

• Потребители на форума
  • 147 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    CLK 200, 1999 г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 юли 2013 - 14:29

Просто ме разбивате с тези разходи на газ и бензин.
Със заредено количество 23.34 литра бензин (за 60 лв.) минах 305 км. от Стара Загора до Ловеч и обратно, през прохода Шипка, като хванах часът пик в Габрово в петък в края на работния ден.
Колата е ЦЛК 200, 136 к.с., ръчна скоростна кутия.

Този пост е редактиран от ivantov: 21 юли 2013 - 14:32

• 0

#229 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 юли 2013 - 22:27

Той е с 192к.с. компресор и е автомат, отделно му тежи кракът повечко ;)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#230 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 юли 2013 - 08:21

отделно му тежи кракът повечко ;)

И на газта и на спирачката :D

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#231 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 август 2013 - 17:05

Малко, надявам се, полезна информация :)

Днес отидох да ми сменят (гаранционно) филтрите на газовата (там където ми я слагаха, не в Маргел, щото там освен настройка друго не искаха да ми правят гаранционно...), че минах 20к км, и първото, което им направи впечатление беше, че филтъра на изпарителя общо взето не беше за смяна, тъй като явно съм зареждал чистичко гориво (без да правя целенасочена реклама, зареждам само и единствено от ОМВ), но нали струва там 20-30лв, трябваше да го сменим :P.

Второто нещо, което обаче откриха беше тракане в един от инжекторите, което аз честно казано мислех за нормално (щото знам, че си тракат инжекторите, като вдигна капака и не ми е правило впечатление). Оказа се обаче, че изобщо не трябва да ги чувам, а шума всъщност бил само от един инжектор (биел на метал). Гаранционно ми ги смениха и 4-те, което е готино, но все пак да дефектират в рамките на 20к км си е за взимане в предвид.

Третото е, че се оказа, че колкото и пъти да им казах на Маргелци да ми изключат впръскването на бензин при по-високо налягане и над 4500 оборота, то те не са го направили и затова ми е идвал този допълнителен разход на бензин. В същото време явно софтуера с който си бърникам в газовата е по-стар и мястото на тази опция е сменено, та там ми излизаше че е изключено и затова търсих друг причинител. Сега ще се разтърся за по-нова версия на софта (ако някой има кракната последната версия на Ланди софтуер, няма да му се обидя ако я метне насам :))

И в крайна сметка пак уж да настроят нещо и аз му викам, че в ниските обороти на висока предавка се мъчи и той миличкия хваща цялата таблица до 3.50ms впръскване и 6500 оборота и вдига с 3%... :) Форсира два пъти и готово :D Направо са епични. Затова само да намеря къде да ми изчистят дросела и стъпковото моторче (че сам не ми се захваща) и я качвам на магистралата за Бургас и с брат ми я почваме настройката. После цаца на плажа и се връщаме обратно :) Жалко само че разхода сега до морето се качи експоненциално с тая магистрала :D

• 0

#232 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 август 2013 - 23:02

Чак сега виждам какво си писал, ти докато си го писал, аз съм си лежал безгрижно на плажа. Като чета обаче какво правят тия измекяри и лошо ми става.

Отвратен съм от некадърността им, пък и лакоми, товарят яко.

Филтър за изпарителя  за моят модел Tomassetto струва 2(два) лева, сменя се за 1,5мин пред гаража. Какъв е тоя филтър за 20-30лв умът ми не го побира.

Следващия филтър, за изпарената газ е по-скъп, но пак е без пари-между 7 и 10лв, сменя се за 0,5мин пак пред гаража. За Ланди малкия филтър пак е 2лв, големия е към 17лв.

Не виждам нищо гаранционно в смяната на филтрите, за които ти взимат 10-пъти повече пари.

Относно разхода... пътуването по магистралата, каране на морето (разбирай първа, втора- спри) обратно по магистралата и докато свърши газта каране градско в София разхода, който засекох е точно 11,2/100 газ, като и отиването и връщането по магистралата бяха на климатик, по морето също постоянно на климатик, в София според зависи. Засичах, както винаги от пълна до празна бутилка, най-точния метод. София-Бургас 374км ги минах с точно 40л. газ, сипани в празната бутилка.

• 0

#233 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 22 август 2013 - 09:41

Сега ще се разтърся за по-нова версия на софта

Kолега доколко помня от мен взе кабела?  или беше друг...както и да е ...с коя версия си на софта? Омегас ли беше?

А и да не остана по назад...с горежа :yeah  7/100 газ ми даде на дълго ... Изиджет ГИ... E200 W210

Този пост е редактиран от polaris: 22 август 2013 - 09:44

• 0

#234 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 август 2013 - 09:54

Много леко караш бе Филко, бравос! ;)

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#235 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 22 август 2013 - 10:06

до 110 макс на отиване до Варна през Търново...викам си чекай да я тестна... на връщане обаче не съм мерил но горежа е двойно над 12-13/100 поне като я натиснеш 150-180, но това е 2 литра най малкия двигател. Ако е нещо към 6ц 3литра ше е оптимал си мисля

• 0

#236 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 август 2013 - 10:18

Мойта реди 14/15 магистрално със 150/160.  Първия път си мислех че съм заредил кофти газ ама се оказа че не е да га е..

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#237 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 август 2013 - 09:28

Kолега доколко помня от мен взе кабела?  или беше друг...както и да е ...с коя версия си на софта? Омегас ли беше?

А и да не остана по назад...с горежа :yeah  7/100 газ ми даде на дълго ... Изиджет ГИ... E200 W210

Трябва да проверя. Сега се върнах от Германия и трябва да си взема колата от сервиз, че я оставих за едни дреболии и ще я вържа на компа да видя. Иначе намерих из нета няква нова версия на програмата, ама не съм я слагал още, но ако ти имаш подготвена със сигурност ще е по-добре. Иначе в момента разхода градско си ми е твърдо 19/100, а извънградско с 160-180 по магистралата и 80-120 след нея - 14/100 (което преди намесите на маргел беше 12/100...). Но засега само на 3-та скорост съм я настроил уж като хората, а останалите, като дойде заплатката и към морето :)

• 0

#238 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 август 2013 - 23:00

... в момента разхода градско си ми е твърдо 19/100, а извънградско с 160-180 по магистралата и 80-120 след нея - 14/100 (което преди намесите на маргел беше 12/100...). Но засега само на 3-та скорост съм я настроил уж като хората, а останалите, като дойде заплатката и към морето :)

Ти не караш CLK 200К, ти караш CLK55! :D

• 0

#239 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 август 2013 - 12:28

Ти не караш CLK 200К, ти караш CLK55! :D

Ех... ако вървеше така изобщо нямаше да се оплаквам :D

• 0

#240 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 август 2013 - 22:53

Е няма как да го докара до вървежа на V8-мак с 350 коня, ама пак си върви завидно добре :D

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни