Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Голям разход на колата - clk 200 автоматик

clk 200 w 208 разход газ

• Please log in to reply
336 мнения по тази тема

#136 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 януари 2013 - 13:06

Ти си идеален с 15/100, няма какво да човъркаш повече, 200К 192к.с. АВТОМАТ и казваш че си ръчкал... 15/100 газ е идеален разход. Карай си колата и си свиркай, стига вече с тия тестове, настройки, засичане, замерване.
пп Пални уикенда до Боровец, на разходчица примерно и направи една финална засечка на разхода, ако е между 10 и 12 си отличник и вече можеш да спиш спокойно.

Това което все още ме притеснява е качеството на настройката. Сваления разход е само част. Попринцип и преди ми я бяха настройвали на такъв разход, но тогава беше просто с намаляне на впръскването на газта, което спъна колата ужасно. Сега се движи добре, но не съм я тествал достатъчно. При една от настройките работеше пак така добре, но пък във високи обороти се спъваше и се усещаше как изведнъж губи мощност и спира да набира коректно. При този тест само веднъж карах по подобен начин, но не обърнах внимание как се държи колата. Затова и искам да намеря някой по кадърен да погледне настройките и вече да ми е мирна главата. Тези ми стана ясно, че нямат много опит и не знам тези 5 литра по-малко за сметка на какво са. Така че ако някой има препоръки, да свирка.
  • 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#137 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 март 2013 - 19:52

Бая време мина, да дам малък ъпдейт :)

Както правилно предполагах, колата беше не много, ама осезаемо спъната, за да се постигне ниския разход. Това в градско не се забелязва много, но извънградско си се осещаше.

Та разхода извънградско ми излезе 12/100 при каране със много висока средна скорост - първата разходка беше до Белоградчик с 160-190 по магистралата и 120-160 по Е79 (надявам се избегнахме камерите с колегата, ама ще разбера след месец-два :)), т.е. 380км с 45 литра

Второто беше до Варна, където на отиване даде 11/100 с твърдо 140 по двете магистрали (изцяло на автопилот, как немаше никой в лявата лента, не знам) и 110 по 1-4 (където е 60, с 80). Само на Варненската магистрала си позволих малко и напънах газта, та успя да дигне 230 на равно. Т.е. 400км с 45 литра.

Връщането беше с твърди 160км по магистралите и 110/80 по 1-4, което резултира в 12/100.

Давам подробна информация с идеята някой ако знае да ми каже при подобни показатели, какъв разход дава на бензин. Всичко това е с 15% по-безна газ спрямо автоматичната настройка (според газаджията).

Както споменах, лично за мен разхода е приемлив, но колата осезаемо се мъчеше. При 3500-4000 оборота, двигателя притреперваше, което при бензин го няма. При изпреварвания дава всичко от себе си и се грачи яко, докато на бензин смело и плавно си дърпа мъжката. Да осъзнавам, че разлика ще има, иначе щяха колите да ги правят на газ :), но трябва да се намери перфектната среда. За целта се опитах да си взема кабелче за ландито от Маргел, които естествено ми отказаха, щото били само за сервизи. Идеята е евентуално да си направя 2 карти, едната за градско, а другата за извън градското и да си ги сменям с таблета, когато ще излизам за по-дълго. По-същия начин, ако ще ходя да кибича някъде, 

е си я усиля малко и тем подобни.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#138 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 март 2013 - 20:24

Ами честно... еб@ го и ландито!!!! Разхода го докарваш горе-долу добър обаче не е добре, че двигателя се мъчи, не е добре и че работи с бедна смес.

Кой каквото иска да ми говори, ама  даваш една торба пари, монтираш и после една година донастройваш, колата или харчи като ламя или не върви, двигателя се мъчи и притреперва.... няма как това да е  едва ли не  "най-добрата марка газови инжекциони в света"

Давам ти ориентировъчна справка от последното ми пътуване.....51 литра газ сипани, изминати са до момента 500км, ОЩЕ ИМАМ ГАЗ.

Маршрутът:  подбалканския път София-Калофер- гр. Шипка- паметника на връх Шипка, после обратно  към София и днеска цял ден по задръстванията, изкачването до Шипка беше нон стоп на 1-ва, втора, на няколко пъти стигнах и до трета, поради огромните колони от коли  и пешеходци нагоре. Общо взето доста натоварено движение с непрекъснати спирания и злобни завои и баири.

По подбалканския карах що годе нормално, с леееки поизсилвания (90х2). Софийския трафик всички си го знаем, задръстването на България (два пъти днес) го вижте сами:

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Задр.jpg   67,2K   107 Брой сваляния

Този пост е редактиран от Алфонсо: 04 март 2013 - 23:05

• 0

#139 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 март 2013 - 22:59

Точно това ме дразни... Все се надявам да съм уцелил кьоравото, че все някой друг щеше да се оплаче... Просто не мога да намеря време да отида в Маргел (пуста работа), че там се чака много. Но по един или друг начин ще му намеря цаката. Както казах и преди, почвам да се съмнявам че монтажа не е оптимален, ама като мине през Маргел, ще видим. Общо взето ми е интересно официалните данни за 7 извън градско и 14 градско на бензин, дали са реално достижими (за градско съм на 12 бензин, така че допускам, ама за извън градско под 9 не съм чувал)

• 0

#140 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 март 2013 - 23:03

Ето сега ще чуеш.... докато карах на бензин, засекох разхода до морето:

до Созопол и обратно, с разходките там 1100км  разход 7.8/100 бензин и то с включен климатик :D

Този пост е редактиран от Алфонсо: 04 март 2013 - 23:07

• 0

#141 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 март 2013 - 23:10

kainy, На бензин ли извънградско?

Аз падах до 6 и нещо, но не с твоето каране ;) София-Петрич 6 и нещо нормално каране. 

Не ти трябва кабел от Маргел, може да се подкара и с друг. Таблета... освен ако не е Уиндоус-че... ама ти там знаеш как се прави отлично ;)

Но кажи си честно, че само си им звъннал и си им поискал кабел.

Така и не отиде да ти направят колата... Какво толкова е станало там, че толко време караш и се мъчиш, а така и не отиде при тях да видят?

Що нямаш очи да ги погледнеш?

Досега щеше да е оправено и да си караш колата и да се радваш... или поне да ти кажат коет не ти работи нормално на бензин, та така влияе на газта.

Как на 3 коли нямах проблем нито с разхода, нито с вървенето на газ с Ланди с фиксирани карти и то мноооого километри и години.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#142 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 март 2013 - 23:44

Днеска ходих при Маргел и имаха 5-6 автомобила. Самите приемчици ги нямаше, та майстора ми обясни как няма да ми дадат кабел... Тука имаше един от форума, който предлагаше кабели, та съм му писал (че нямаше телефон) и чакам да видя дали ще ми отговори или да си поръчвам от ибей. Иначе предполагам се досещаш, че отдавна имам Win 8 таблет... няма как иначе :D Но това е друга тема. Иначе да, знам че в Маргел е истината, само че точно идните седмици / месеци просто няма как да се организирам с тяхното разписание, ама ще измисля нещо.

Една от причините да искам кабелче е, да дойда на някоя среща и евентуално да си копирам картата на някое същото CLK и да видя какво ще стане, например :)

Този пост е редактиран от Kainy: 04 март 2013 - 23:45

• 0

#143 adv_petrov

adv_petrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Автомобил:
    A210 AMG Evo

Публикувано 05 март 2013 - 14:19

Както правилно предполагах, колата беше не много, ама осезаемо спъната, за да се постигне ниския разход. Това в градско не се забелязва много, но извънградско си се осещаше.

Та разхода извънградско ми излезе 12/100 при каране със много висока средна скорост

Няма харчещо Ланди Ренцо, има некомпетентна настройка, изнемогващ изпарител или проблем в компонент на автомобила, който се отразява на газта... По стечение на обстоятелствата имам 3 (три) коли с различни газови инжекциони (136, 140 Мечоците, и 155 коня атмосферен полилей) и карам на последната най-скъпия модел на Ланди Ренцо на пазара, с най-новия им изпарител. Занесох го да ми го сложи дистрибутора, там после и го настройваха след 1000км - и заспа. Смятам, че от позицията на 3г. каране сходни двигатели като мощност с различни газови инжекциони мога само като шофьор разбира се, да заключа че след 30 000км с Ландито, то не се отличава с висок разход - 8, 8.5л извънградско (вкл. и София-Варна всяка седмица, което се пита по-нагоре в темата) спрямо останалите други марки инжекциони които карам, и няма никакви проблеми във високи обороти, наема в 5-6к об. ако го настъпиш толкова. Само един от горепосочените проблеми е при нова газова уредба (при стара има и други възможности свързани със задръстването на изпарителя и филтрите, което се изразява в невървене във високите обороти при Мерцедес).

Този пост е редактиран от adv_petrov: 05 март 2013 - 14:21

• 0

"AMG? Ово je стандарт каj нас!!!"

#144 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 март 2013 - 18:40

Kainy, никаква карта не можеш да копираш, нали не го мислиш сериозно това?

Първо не знам за друга кола с твоя мотор и Ланди газова.

Второ... дори и да има, то не е гаранция, че твоята работи по същия начин.

А нали не си мислиш, че можеш да вземеш от на друга кола, с друга газова картата :)

Т.е. за можене, можеш, няма драма... но като всички неща са различни (напр. инжектори), то как двете ще са съпоставими!

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#145 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 март 2013 - 19:26

Мина ми през акъла за същата кола със същата система, ама си прав че шанса е никакъв :D Иначе идеята беше при същия мотор (дори и на друга газова) да се ориентирам по показателите, какви са разликите с моята. Иначе се разбрах с човека и в Събота ще монтираме кабелчето и инсталираме софтуера, а когато успея да се измъкна от работа за малко повече време, ще се разбера с Маргел за една пълна диагностика и настройка. Иначе кабелчето основно си го взимам за да си следя системата и евентуално да си правя тестове (в рамките на разумното :)). Пък и 25лв не са кой знае колко голяма инвестиция...

Няма харчещо Ланди Ренцо, има некомпетентна настройка, изнемогващ изпарител или проблем в компонент на автомобила, който се отразява на газта... По стечение на обстоятелствата имам 3 (три) коли с различни газови инжекциони (136, 140 Мечоците, и 155 коня атмосферен полилей) и карам на последната най-скъпия модел на Ланди Ренцо на пазара, с най-новия им изпарител. Занесох го да ми го сложи дистрибутора, там после и го настройваха след 1000км - и заспа. Смятам, че от позицията на 3г. каране сходни двигатели като мощност с различни газови инжекциони мога само като шофьор разбира се, да заключа че след 30 000км с Ландито, то не се отличава с висок разход - 8, 8.5л извънградско (вкл. и София-Варна всяка седмица, което се пита по-нагоре в темата) спрямо останалите други марки инжекциони които карам, и няма никакви проблеми във високи обороти, наема в 5-6к об. ако го настъпиш толкова. Само един от горепосочените проблеми е при нова газова уредба (при стара има и други възможности свързани със задръстването на изпарителя и филтрите, което се изразява в невървене във високите обороти при Мерцедес).

Системата е има няма 6 месеца, така че износване предполагам не е под въпрос. Остава лошата настройка, а в по-лошия случай - кофти монтаж. Важното е, че статистиката показва, че нещо не е наред. Колата на бензин харчи и се държи перфектно, така че проблем в нея няма нужда да търся. Иначе системата беше най-новото което имаше Август миналата година... Evo Plus мисля че беше, трябва да си видя книжката, че забравям

• 0

#146 adv_petrov

adv_petrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Автомобил:
    A210 AMG Evo

Публикувано 19 март 2013 - 12:03

Ето ти една прясна статистика с CLK-то от вчера София-Варна, с чисто нов изпарител (стария вътре беше дроб сърма) и нови филтри. В тоя разход влиза и половин час каране градско из София (че не знам как се нулира :blush ). Засякох го за всеки случай и по бележките от бензиностанциите пълно-пълно.

Като се има предвид че тоя разход го даде на внимателно и интелигентно шофиране (5ч.), горе-долу към подобни стойности за разхода трябва да се стремиш извънградско за да си кажеш че настройката на газовата ти е наред, предполагам аз. Щото мойта гледам явно е наред :dry

Прикачени файлове

• 0

#147 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2013 - 12:10

Ето ти една прясна статистика с CLK-то от вчера София-Варна, с чисто нов изпарител (стария вътре беше дроб сърма) и нови филтри. В тоя разход влиза и половин час каране градско из София (че не знам как се нулира :blush ). Засякох го за всеки случай и по бележките от бензиностанциите пълно-пълно.

Като се има предвид че тоя разход го даде на внимателно и интелигентно шофиране (5ч.), горе-долу към подобни стойности за разхода трябва да се стремиш извънградско за да си кажеш че настройката на газовата ти е наред, предполагам аз. Щото мойта гледам явно е наред :dry

Показанията на борд компютъра изобщо не са верни за газ. ;) Тествано многократно на различни коли, винаги реалния разход на газ е по-голям.

пп те и на бензин не са 100% точни, камо ли на газ.

• 0

#148 adv_petrov

adv_petrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Автомобил:
    A210 AMG Evo

Публикувано 19 март 2013 - 13:15

Възможно е, възможно е показанията да не са верни и аз самия бих ги поставил под съмнение. Именно затова допълних: "...Засякох го за всеки случай и по бележките от бензиностанциите пълно-пълно...".  

Снимката е само като продължение и допълнение на по-горното ми мнение, говориме за 500 пъти минати точно по тоя маршрут (т.е. 2 пъти седмично) с различни 2.0 автомобили, които постоянно разменям, и замерка чрез пълнене на газ пълно-пълно, като резултата, обобщено от всеки от тези 500 пъти, е средно 8л.газ на 100км.

Разбира се, няма как да налагам свое мнение и всеки може да си прецени дали и колко да вярва на показанията на компютъра на колата си (който го има).

• 0

#149 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2013 - 13:40

Тоя Уикенд се разхождах до Перперикон, Татул и тем подобни по Кърджалийско, та отново регистрирах твърди 11/100 извънградско, независимо че връщането беше през Копривщица по подбалкана. Много спокойно каране, тъй като бях с тежко изкълчен десен глезел :)

Иначе по-миналия уикенд си взех кабелче за ландито и колегата беше достатъчно любезен да ми даде и малко четива. Определено на този етап няма да си ръчкам по системата и ще си го ползвам повече с наблюдателна цел. Остава засега плана да мина през Маргел при първа възможност и да видя резултата от там. Иначе от това което прочетох, както и казваха колегите, добрата настройка на газ отнема поне час, тъй като трябва да се изравнят времената на газ и бензин в редица натоварвания, а не както досега правеха тея мойте: "Дай малко газ тука, сега така, и после така, и... готови сме..." :)

Единственото притеснение, което ми остана е, че бензина се топи странно бързо, само от палелне... За 20 дена вече е изяла може би над 40л от резервоара, като този месец загравя почти двойно по-бързо от миналия, заради по-високите температури. Най-вероятно следващия месец ще я покарам повечко на бензин да проверя разхода по-обстойно.

Този пост е редактиран от Kainy: 19 март 2013 - 13:41

• 0

#150 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 19 март 2013 - 18:03

сигурно ти е настроена при по високи обороти и при натоварване

да впръсква по малко бензин или да минава изцяло на бензин