Към съдържанието

•  

Снимка

Запушен радиатор. Съвети?

• Please log in to reply
30 мнения по тази тема

#16 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 09 януари 2007 - 17:16

Да, цената на чисто нов е към 350 лв- аз моя го взен на 320, но няма изводи за масло на скоростната кутия. Моя е белгииски, до колкото си спомням.
Препоръчвам ти да провериш и Нисенс- виз в гугъла авторадиатори нисенс- мн добри и по-евтини от Беер (оригиналния)
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#17 tuning13

tuning13

Напреднал

• Потребители на форума
  • 341 Мнения:
  • Град:Златоград
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    W123 1980г

Публикувано 10 февруари 2007 - 09:29

Пиши какво си направил.
  • 0

#18 koko_race

koko_race

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:

Публикувано 13 февруари 2007 - 12:36

Да колегата е прав само нов и си решаваш проблемите,иначе се приготви за промиване на системата.
  • 0

#19 Bobi

Bobi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 359 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W204 220CDI
    Nissan Patrol Y60

Публикувано 13 февруари 2007 - 13:41

Ако не искаш да си навлечеш още повече главоболия не сипвай никакъв кореселин.. или какъвто и да е разредител. После нито ще можеш да го махнеш като хората нито нищо ... в крайна сметка цялата лайняна история ще ти отиде по системата... всичко гумено ще замине... и т.н. и т.н. Без сваляне на радиотора няма да минеш... сваля се чисти се промива се. .. както Вени ти казва... от единия край... и после се прави там където е спукан и ако не искаш да си окепавазиш колата повече недей да сипваш каквото и да било ...
  • 0
Публикувано изображение

#20 alex2

alex2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:

Публикувано 08 март 2007 - 19:34

момчета незабравяйте че радятора се отваря пич ако нямаш пари отиди при някой дето прави радятори за 30 кинта и си готов за 1 година ;) и успех
  • 0

#21 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 08 март 2007 - 21:04

А,сега дано не оспамя темата!Обикновенно с такива проблеми с радиатора съм забелязал,че кърпежите,ако помогнат е за кратко и накрая пак се купува нов радиатор!Но междувременно са дадени пари за демонтаж,кърпеж,антифриз,монтаж...!И кво се оказва накрая-че този вариант е по-скъп!Да не говорим,че не се знае кога и къде,и в какво време/някоя виелица,например/ ще сдаде багажа окончателно лепения радиатор!Та сума пари за пътна помощ може да отидат,а и риска от прегряване на двигателя нека се има предвид!По-добре нов,макар и не оригинален радиатор,отколкото стар оригинален лепен,готов да избие на още няколко места всеки момент!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#22 YMAN

YMAN

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Град:София, България

Публикувано 25 март 2007 - 19:56

Здравейте!

Много време мина откак пуснах темата, но нека все пак напиша какво се случи.
Значи пъро за неразбралите - големия радиатор е запушен, а не с пробойна. Пробит е този малкия, радиаторчето за парното. То обаче след добавката е наред - вече не губя антифриз.

А за големия охлаждащ радиатор надежда няма - свалях го и как ли не го мъчих, но не мога да го отпуша. Изкарах от него какви ли не боклуци, но всичко което постигнах е, че малко облекчих потока в горната и долната му част - централната му част си е все така "бетонирана". Сега колата държи 85 - 88 градуса. Не е мн. високо, но адски ме дразни че не и както трябва да е, а именно - зиме, лете 80 градуса точно! Видяло се е, ще се сменя радиатора.

Затова обиколих всички магазини за части за Мерцедес из целия център и какво открих:
Между радиатора за 300Д и 300ТД има разлика - този за 300ТД е съвсем малко по-дълъг (около 3-5 см). Цената на малкия, за 300Д е 220 лв., а цената за 300ТД е малко под 600 кинта :censored:

Предвид дебелата цена, тръгнах да обикалям и по моргите. Там не намерих нито 1 радиатор за 300ТД, купища имаше за 300Д и за 250Д, но нито един за 300ТД!!! Освен това наглеците искат 300 кинта за употребяван радиатор за 300Д, който както обясник нов излиза около 220 кинта (ест. не оригинален, но все пак, като се има предвид състоянието на тези оригиналните от автоморгите...)

И така проблемът все още няма решение, защото 600 кинта трудно се заделят...
  • 0

#23 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 25 март 2007 - 20:22

Хм...тези 3-4 см. не са чак толкова фатални ми се струва.
Сега ми минава през акъла една "мУшенгия".
Ако не ти е толкова спешно да го сменяш направи следното.
Като се стопли времето отиди до някоя морга и си вземи един радиатор за 300Д с уговорката че ще го пробваш 2 часа дали е здрав и дали няма някъде запушено по него.Сложи го на твойта и пробвай да я гониш из града,включи климатик ако имаш,ако не е толкова топло времето сложи един вестник да покрие 20% от радиатора и газ...Ако се окаже че колата си работи нормално и не загрява,върни го на моргаджията с обяснение че колата загрява и че не ти харесва.
Отиваш и си купуваш един нов за 300Д за 220 лева,слагаш и караш.А и при положение че твоя сегашния е бая проблемен,то определено нов но по-малък ще работи много по-добре.
  • 0

#24 YMAN

YMAN

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:

Публикувано 25 март 2007 - 20:26

Хм...тези 3-4 см. не са чак толкова фатални ми се струва.
Сега ми минава през акъла една "мУшенгия".
Ако не ти е толкова спешно да го сменяш направи следното.
Като се стопли времето отиди до някоя морга и си вземи един радиатор за 300Д с уговорката че ще го пробваш 2 часа дали е здрав и дали няма някъде запушено по него.Сложи го на твойта и пробвай да я гониш из града,включи климатик ако имаш,ако не е толкова топло времето сложи един вестник да покрие 20% от радиатора и газ...Ако се окаже че колата си работи нормално и не загрява,върни го на моргаджията с обяснение че колата загрява и че не ти харесва.
Отиваш и си купуваш един нов за 300Д за 220 лева,слагаш и караш.А и при положение че твоя сегашния е бая проблемен,то определено нов но по-малък ще работи много по-добре.

Това е много добра идея! Благодаря! :icon_welldone:
  • 0

#25 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2114 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 март 2007 - 20:39

Аз днес си почиствах казанчето за антифриз и понеже беше много мръсно реших да пробвам tuboflo това са едни пакетчета за отпушване на канали, та промих го първо с вода и излязоха разни боклуци после му запуших отворите и сипах две пакетчета tuboflo и около половин литър вода и го раздрусах и вътре почна някаква реакция на сините топчета с водата даже се стопли казанчето и така го оставих 15 минути и после като го промих се бяха махнали повечето боклуци. Доста остатъци и утайка успях да изкарам сега е видимо по чисто.
  • 0

#26 YMAN

YMAN

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:

Публикувано 25 март 2007 - 20:42

Аз днес си почиствах казанчето за антифриз и понеже беше много мръсно реших да пробвам tuboflo това са едни пакетчета за отпушване на канали, та промих го първо с вода и излязоха разни боклуци после му запуших отворите и сипах две пакетчета tuboflo и около половин литър вода и го раздрусах и вътре почна някаква реакция на сините топчета с водата даже се стопли казанчето и така го оставих 15 минути и после като го промих се бяха махнали повечето боклуци. Доста остатъци и утайка успях да изкарам сега е видимо по чисто.

Пробвах с няколко марки такива препарати - не върши работа в моя случай.
  • 0

#27 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 25 март 2007 - 21:45

А пробва ли с оцет?Преди години и аз имах подобен проблем!Сваляш радиатора,запуваш го отдолу и отгоре наливаш оцет,и стои така десетина часа.Оцета разкага котления камък,който се натрупва,когато не се сменява антифриза на 2-3 години,и който трудно се почиства!Аз постигнах някакъв ефект,изтече сума гнъс,но радиатора не се отпуши както трябва...купих нов-добре,че беше за Лада! :tongue:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#28 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 март 2007 - 13:00

Някъде по нагоре беше писано за разглобяване.Мисълта ми е дали си разглобвал радятора да го пробваш по този начин,защото моят е разглобяван за почистване,но не съм го разглобявал аз така си я взех.Та проблеми няма никакви. :rolleyes:
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#29 YMAN

YMAN

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:

Публикувано 26 март 2007 - 14:16

Някъде по нагоре беше писано за разглобяване.Мисълта ми е дали си разглобвал радятора да го пробваш по този начин,защото моят е разглобяван за почистване,но не съм го разглобявал аз така си я взех.Та проблеми няма никакви. :rolleyes:

Не съм го разглобявал, защото нали се сещате, че ако аз го разглобя после наглобяване няма да има :lol: Но идеята е добър вариант, имайки си предвид, че скоро няма да заделя 600 кинта за нов, а има и други неща за правене по колата...
Ако някой има координатите на човек, който се занимава с това (радиатори), нека ми ги прати.

Бралогаря! :)
  • 0

#30 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 26 март 2007 - 14:39

Запушения радиатор може да се изчисти добре само ако се отвори от специалист и се шомпулира.
Всичко друго е загуба на време и средства.
Личен опит .
Успех
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни