Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

МБ Е200 Бензин или дизел Е250

• Please log in to reply
57 мнения по тази тема

#31 munata

munata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:
  • Град:Стара Загора

Публикувано 16 август 2012 - 18:30

В момента карам 201 дизел и 140 бензин. Дизела няма грешка на -25С чукам стартера и пали, но.... си е 30 годишен дизел. Колко харчи точно незнам към може би 8 градско. Извънградско с около 80 100 може до 5 да го смъкнеш но напъваш ли го отива много нагоре. Обаче аз съм забравил какво е сервиз. Да ми играят обороти или да не иска да пали или да глъхне или каквото и да било свързано с работата на мотора такива проблеми не съм имал.
Но в сравнение с новите дизели няма нищо общо : )))
Бензина е с пръдня(АГУ). Докато я монтират, докато я настр. после инсталация и още доснатр. и пак от време на време има разни аномалии но според мен са свързани с инсталацията на колата. Но пък мотора не се чува, за вървежа няма да сравнявам защото са доста разични.
Пък като запали на бенз си я чакам да обърне. Имаш още една система за обслужване. Вярно 2 филтъра са но винаги може нещо да се скапе. Хубавото е че можеш да си минеш на бензин : ))

Бензинояда яде по 20/100 газ градско и около 14/100 извънградско което е:
1,21 х 20 = 24,2 лева на 100 км градско.
1,21 х 14 = 16,94 лева на 100 км извънградско.

И от време на време сипваш бензин да имаш да палиш : ))
Дизела:
2,68 х 8 = 21,44 лева на 100 км градско
2.68 х 5 = 13,40 лева на 100 км извънградско.

Дизела е 2000 атмосверен дизел 76 коня
Бензина е 4200 атмосверен към 280 коня.

И двете си имат и плюсве и минуси, трябва да сметнеш кое те устройва повече тебе.
Слагаш на кантар и така : ))
Успех!

Много изчерпателен отговор мерси много :beer
  • 0

#32 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W201 190D '93 продаден :(
    W140 400SE '92 продаден :(
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 август 2012 - 20:45

Няма как 200бензин да харчи 20/100 газ , при правилна настройка :) на газовата и умерено каране :)

Това не съм си го и помислял. Просто казвам какво имам и колко харчи в сравнение с малкия дизел : )
Ко стааа с тебе как е мерника ?
  • 0
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance

Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!

#33 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 16 август 2012 - 22:42

В отлично състояние :) вчера напълниха 600гр фреон , че за 1 година беше отлетял някъде и сега си имам и силно климатиче :) Ще го карам до първи сняг и после в гаража до април месец :) че нямам в момента 1000 лева за гуми , а зимата ще карам е36цата :)
Сории за спама колега :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#34 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 август 2012 - 23:01

Ти ако си мислиш, че Е36 без шпер се кара ОК зимата... ;)
  • 0

#35 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 август 2012 - 23:02

И ако може един съвет от мене: "Не си взимай авангардова Е класа-ще се разочароваш от возията на мерцедес!"
Успех!

Докато карах такава Е200 Авангард бях много "разочарован" как се държи по завоите и като цяло по магистралата с максималната скорост за този мотор (малко над 200км/ч) ;)
Друг основен плюс на авангарда е несравнимо по-добрата стойка и визия в сравнение с обикновените очиларки.
Разликите са доста ;)
  • 0

#36 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 16 август 2012 - 23:03

Все ще е по на далавера от тоя глиган , 99% от случаите , понеже моята е ниска , се окопава като лалугер :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#37 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W210 3,2CDI 197hp avangard

Публикувано 17 август 2012 - 11:12

Докато карах такава Е200 Авангард бях много "разочарован" как се държи по завоите и като цяло по магистралата с максималната скорост за този мотор (малко над 200км/ч) ;)
Друг основен плюс на авангарда е несравнимо по-добрата стойка и визия в сравнение с обикновените очиларки.
Разликите са доста ;)

Да единствения плюс на авангарда е че стойката е по добра и някои имат повече глезотийки.
Ела ме виж през миналата зима с моята как оставах във всеки коловоз по дълбок от 10-15 см, как си начупих корите под двитагеля и скоростите и как влизайки в неравности возията става като на фиат"Панда". Отвратителна история.Имам и Ц класа класик вози 10 пъти по добре от Е класата ми авангард.
  • 0

#38 mvasilev

mvasilev

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W210 E200,1996 Classic
    Mercedes 124,200E

Публикувано 17 август 2012 - 12:07

Колега и аз да се включа, т.к. в момента карам 210ка, 2000куб. бензис с газов инжекцион. Редовно си следя разхода на газ, като максимално ми е стигал до 12-13/100 градско, когато си карам колата спокойно разхода ми е от порядъка на 11/100 в Пловдив. На дълъг път с климатик ми дава между 9-9.5/100 като не съм някакъв състезател а си карам в нормата на позволеното, без изцеждане на колата.
Имам колата от 4 години вече и освен редовните дебитомер, масла и някои други малки неща по окачването, нищо друго не съм барал.
Но много важно е да попаднеш на добър майстор за газовата според мен, който да знае какво прави. Проблеми с играене на обороти нямам, както и каквито и да е проблеми с вървежа на колата на газ. Вярно е, че колата не е много пъргава, но смятам че за мен е достатъчна, изпреварвам си по баирите нормално.
Огледай се за някой сравнително запазен екземпляр, който да няма много забележки за оправяне.
  • 0

#39 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK W208 200 KOMPRESSOR 192 PS

Публикувано 17 август 2012 - 14:28

...
Огледай се за някой сравнително запазен екземпляр, който да няма много забележки за оправяне.

Това е по важната част отколкото бензин или дизел да е колата. Гладай най вече какво ще намериш читаво, защото разходите след това за поддръжка са много по големи от разликата между газта и дизела. Читави коли на старо трудно се намират. Добре поддържаните мерцедеси на старо държат по високи цени и това си го обяснявам и от моя гледна точка. На моята например доста и смъкнах цената и понеже знам, че е в много добро състояние, съм по склонен да я сваля от продажба и да не я продавам отколкото да и смъквам още повече цената. Предполагам така мислят и останалите колеги, които качествено си поддържат колите.

Този пост е редактиран от ///sasho: 17 август 2012 - 14:30

• 1

#40 munata

munata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:
  • Град:Стара Загора

Публикувано 17 август 2012 - 19:37

Мерси много на всички колеги за помощта :beer
Моля за мнение за конкретна кола, която на снимки ми хареса, но не съм я виждал на живо чудя се дали да не тръгна утре за Чепеларе там се намира колата моля, дайте вашите мнения и ако някой знае стенд или сервиз в града ще се радвам да сподели. Ето и колата http://www.cars.bg/u759317
  • 0

#41 xTry

xTry

Напреднал

• Потребители на форума
  • 293 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W210 E300 Turbo Diesel
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 август 2012 - 19:54

абе на снимки изглежда добре.Един съвет от мен,ако ще ходиш да я гледаш.Задната седалка я вдигни и виж отдолу ламарината дали няма ръжди,както и около веждите,ръбовете където са лайсните и в багажното отделение.Това ми беше препоръчано на мен,сега и на теб преди покупка :) За останалото нека колегите да кажат...по вещи са от мен.Успех
  • 0

#42 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 17 август 2012 - 20:51

Kато цяло добре изглежда, по всичко си личи , че е приведена в търговски вид. километрите ми се струват нереални за дизелова кола на тези години.
  • 0

#43 merdjamin

merdjamin

Чирак

• Потребители на форума
  • 112 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    w210 e200 1998 w211 220cdi 2004

Публикувано 18 август 2012 - 06:05

200 бензин тромав малко но с тези мобилни и стационарни камери не си заслужава да се гони.
  • 0

#44 sando5

sando5

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Мнения:
  • Интереси:шах
  • Автомобил:
    MB E250TD98 и Пежо405

Публикувано 18 август 2012 - 09:24

Взимай го.Добър е.
Върви яко,гори малко 7,5 смесен разход.
  • 0

#45 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 18 август 2012 - 19:04

Много интересно как прецени по снимки, че е добър? При самия факт , че най вероятно му е върнат километража и ясно си личи , че е приведен в търговски вид с цел бърза продажба, какво да му гледаш повече. Влез в немското мобиле и виж такива коли на такива километри , какви са им реалните цени и си направи сметка колко компромиса може да са правени по тази кола. Кола втора употреба се купува със сервизна история и задължително диагностика. Казвам ти го от опит. По моята отидоха още толкова средства за колкото я купих, за да стане такава каквато си представях от това , което видях на снимките в обявата и , и хем я купих от Германия където уж няма скрито покрито. Моя съвет е да потърсиш още, но ако си се спрял на тази успех в покупката.

Този пост е редактиран от ///sasho: 18 август 2012 - 19:13

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни