Новата А класа
Started by ikarlo, 12 Aug 2012 - 12:06:48
191 replies to this topic
Posted 19 September 2012 - 15:43
IMHO също съгласен...
1500-2000лв. са идеални, при положение че няма НИКАКВИ други разходи, освен за храна и бензин!
Само каското на това добиче е няколко хиляди лева на година.
1500-2000лв. са идеални, при положение че няма НИКАКВИ други разходи, освен за храна и бензин!
Само каското на това добиче е няколко хиляди лева на година.
Posted 19 September 2012 - 16:08
Насе, не е нормално 30% от доходите ти да покриват лизинг на автомобил, при това от ниска класа (та макар и Мерцедес)...
Ами ако имам и кредит за апартамент? А ако имам и две деца? Не знам къде му излиза края с 1500 - 2000 лв. Т.е. сумата си е прилична (пак въпрос на гл.т.) но не и за да караш чисто нов Мерцедес! IMHO
Пределно ясно ми е , че не е ама говоря в случая когато колата ще ти е единствения харч
Т.е поемаш си лизинга , бензина , ГО , каско , данък и това е
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Posted 19 September 2012 - 19:10
За мен също е идиотско да взимаш 1500-2000лв и да даваш 500 от тях за лизинг.
Това ми е малко като на "гол тумбак....пищовите". Аз лично не бих се чувствал сигурен
в такава ситуация. При 3000лв на месец да се дават 500 за лизинг,ок,ама под 3к....
Колкото до новите коли и 100те хил. км., не е баш така. Наистина са по-кекави от колите
през 90те,ама не чак толкова,което е хубаво,защото не може вечно да си караме
старите лами,които рано или късно,колкото и да ги коткаме, идва един момент,в
който си изпяват песента и трябва да се хвърлят.
Това ми е малко като на "гол тумбак....пищовите". Аз лично не бих се чувствал сигурен
в такава ситуация. При 3000лв на месец да се дават 500 за лизинг,ок,ама под 3к....
Колкото до новите коли и 100те хил. км., не е баш така. Наистина са по-кекави от колите
през 90те,ама не чак толкова,което е хубаво,защото не може вечно да си караме
старите лами,които рано или късно,колкото и да ги коткаме, идва един момент,в
който си изпяват песента и трябва да се хвърлят.
Posted 20 September 2012 - 05:28
ЕCO-STOP,а (който слагат вече май на всички нови мерцедеси) не само спира, но като натиснеш педала по-рязко и напред ( на спирачката) се активира hold бутона ( то и при BMW е така) и си махаш крака да си почива, като светне зелено..само подаваш газ и пали и тръгва. Паленето става светкавично. А дизелът е толкова безшумен.
Edited by LiL, 20 September 2012 - 05:29 .
Posted 20 September 2012 - 08:22
Те всичките са безшумни в началото... и твоята е била
Като пуснаха новите служебни Рена... аз толкова тихи дизели не бях виждал... половин година по-късно... лелееее.
Същото важи и за Мерцедесите
Ама какво ти пука... взимаш, караш няколко години, next
Като пуснаха новите служебни Рена... аз толкова тихи дизели не бях виждал... половин година по-късно... лелееее.
Същото важи и за Мерцедесите
Ама какво ти пука... взимаш, караш няколко години, next
Posted 20 September 2012 - 08:49
HOLD е много яка функция.
Аз го имам, ама това с гасенето хич не ми се нрави, добре че нямам.
То може май да се деактивира, поне на една Панамера дето пробвах беше така.
Както каза горе колегата, акумулатор, стартер и всичките джуджафки които са отговорни за запалването, ще се износят по-бързо...
Аз го имам, ама това с гасенето хич не ми се нрави, добре че нямам.
То може май да се деактивира, поне на една Панамера дето пробвах беше така.
Както каза горе колегата, акумулатор, стартер и всичките джуджафки които са отговорни за запалването, ще се износят по-бързо...
Posted 20 September 2012 - 12:47
Пешо, те тия със старт-стоп системата не палят от акумулатора и стартера... имат си отделна система, която при спиране преобразува кинетичната енергия от спирачното усилие, вместо в топлина на дисковете и накладките, в електричество, което се натрупва в някаква батерия и след това от тази батерия тръгваш, а двигателя се запалва вече в движение... не е като студения старт сутрин пред блока.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 20 September 2012 - 16:13
Илийка не съм много сигурен в това дето си написал. Като бяхме в Германия, там С класите бяха със старт/стоп и като натиснеш педала на гаста първо палеше двигателя и тогава тръгваше - гледал съм го лично на оборотомера, щото вътре така или иначи не се усеща нито кога е изгаснал нито кога е запален.
Posted 20 September 2012 - 19:29
Eeee,ако е така,бива, ама ако не е си е шит отвсякъде тази екстра.Пешо, те тия със старт-стоп системата не палят от акумулатора и стартера... имат си отделна система, която при спиране преобразува кинетичната енергия от спирачното усилие, вместо в топлина на дисковете и накладките, в електричество, което се натрупва в някаква батерия и след това от тази батерия тръгваш, а двигателя се запалва вече в движение... не е като студения старт сутрин пред блока.
Posted 20 September 2012 - 19:44
Илийка не съм много сигурен в това дето си написал. Като бяхме в Германия, там С класите бяха със старт/стоп и като натиснеш педала на газта първо палеше двигателя и тогава тръгваше - гледал съм го лично на оборотомера, щото вътре така или иначи не се усеща нито кога е изгаснал нито кога е запален.
Такива наблюдения имам и аз...
Posted 20 September 2012 - 19:51
Четох в Аутобилд,че частите отговорни за запалването на коли със Старт-Стоп система са подсилени,за да изкарат повече време.Тъй че не го мислете,няма да се износят толкова бързо.
Posted 20 September 2012 - 20:06
Ей, Деодрайвър..сега виждам, че си от Смолян..
изкарах една седмица там преди седмица..много ми хареса..много хубав край..
И си ми колега по шоф. стаж..и аз имам книжка от 4 г.
Posted 20 September 2012 - 20:17
Четох в Аутобилд,че частите отговорни за запалването на коли със Старт-Стоп система са подсилени,за да изкарат повече време.Тъй че не го мислете,няма да се износят толкова бързо.
Точно така, няма да се износят, ако си купуваш нова кола. Да му мислят тези, които ще се обзавеждат с кола на старо след 5-7 години оборудвана с такава система
Posted 20 September 2012 - 20:23
Ей, Деодрайвър..сега виждам, че си от Смолян..
Радвам се,че ти е харесало тук.Найстина ни е красив града,нали все пак сме в Родопите.Сега,ако кажеш,че сме и един набор,че и фенове на Мерцедес равна няма да имаш.Друг път,като идваш драсни два реда,може да се запознаем
Posted 20 September 2012 - 20:26
Е, не знам ти кой набор си, но сигурно аз съм по-дърта..
Ще дойда пак, загубих си очилата там..Булгари на 5 години, но страшно си ги обичах..много ме е яд...ще се върна да си ги потърся някой ден
Ще дойда пак, загубих си очилата там..Булгари на 5 години, но страшно си ги обичах..много ме е яд...ще се върна да си ги потърся някой ден
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users