===================
НЕОБХОДИМИ ЧАСТИ
===================
1. Мъжки жак 3.5"
F-045.jpg 13,28K 104 Брой сваляния
2. Кабели от компютър (от копчето за стартиране на компютъра към дънната платка)
wires.jpg 24,88K 119 Брой сваляния
3. Щипки за изваждане на COMAND (
PC5-132)
phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg 18,31K 111 Брой сваляния
=======================
ПРОЦЕС НА ИЗРАБОТВАНЕ
=======================
Започваме с изваждането на навигацията и разкачането на кабелите. Налага се да разкачим и кабелите на С1 и С2 конекторите изцяло.
c.jpg 16,25K 126 Брой сваляния - така изглежда кабелът, който ни трябва.
Сега оставяме С конектора за малко на страна и взимаме кабелите от компютъра. Трябва да махнем малките, черни молексчета, за да останат само металните пластинки накоито се държат, както е показано на снимката в началото на поста.
comand2.0-pinout.gif 36,27K 136 Брой сваляния
От схемата добиваме представа къде точно да поставим нашите кабели. Аз лично заземих левия и десния AUX и съединих двата кабела като в последствие ги запоих на едно и също краче от мъжкия жак. Остана само да поставим кабелите в С2 конектора както следва:
AUX IN (ляво) - пин 04
AUX IN (GND ляво) - пин 05
AUX IN (дясно) - пин 13
AUX IN (GND дясно) - пин 14
(имах снимка, но остана в другата карта на телефона, съжалявам)
Накрая остана последният щрих преди да включим навигацията. Трябва да запоим кабелите (ляво, дясно и заземяване) за мъжкия жак. Аз реших, че няма да има проблеми ако си изфантазирам кой кабел за кое краче ще запоя. Само както казах по-горе, замотах двата кабела, които използвах за заземяване в един. Сега след като вече всичко е запоено, трябва да прекараме жака, за да излиза от задната страна на конзолата. Има достатъчно място, за да си изфантазирате място от където да прекарате кабелчето. Последно остана да се свърже COMANDа.
п.п. 1. За да разберете дали има смисъл да си играете да изработвате AUX, първо натиснете копчето SYS и ако най-долу в ляво нямате изписано AUX - номерът няма да се получи.
п.п. 2. Утре ще кача снимка на мястото, на което аз поставих кабела.
п.п. 3. Тук ще поставя снимки на COMAND отпред и отзад.
image003.gif 41,43K 143 Брой сваляния
18072012110.jpg 118,71K 115 Брой сваляния
п.п. 4. Благодаря на @kdl, че ми даде схемата за изработването. Източникът, който съм използвал е:
http://mbworld.org/f...-lots-pics.html
п.п. 5. Надявам се да съм бил полезен!