Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ESP/BAS ABS Индикатори светят.

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#16 mibonly

mibonly

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Мерцедес Е класа w210 98

Публикувано 10 юли 2012 - 21:17

Тока на акумулатора.

Дросел неможах да открия в схемата.
Искате да измеря напрежението, което се подава от регулатора. Тока ,ще ми е малко безполезно да меря. По документация напрежението на заряд трябва да е 13 -14.6 V.
На колегата по горе се извинявам за допуснатата правописна грешка за даТчиците. :)
Но във волана няма лентов кабел, още повече да управлява ESP. Модела е 98 и не е фейслифт. Волана му е нормален кожен без екстри.
Ще се фокусирам върху електрическата схема инапрежението на заряд.
Отностно свещите. Копувах ги преди година, когато направих пълно сервизиране на колата , но немога да ви кажа каква марка са. Знам че са френски и за 4 свещи дадох около 140 лева. в Балкан стар.
Обаче оставих колата на един маистор да сменя всичко защото аз нямах време да се занимавам с нея, и се съмнявам в работата му. несъм сигурен, че е сложил свещите които му дадох. Сам съм си виновен.
  • 0

#17 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 юли 2012 - 21:25

несъм сигурен, че е сложил свещите които му дадох. Сам съм си виновен.

Като ги погледнеш ще знаеш дали те е излъгал, но според мен се заблуждаваш.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#18 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8413 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 юли 2012 - 21:47

Колега, кола с ESP, задължително има "steering angle sensor", т.е. датчик на завиване. Как иначе колата ще знае как да коригира 4те спирачки, за да завиеш при екстремни ситуации?
Ето малко базово инфо:
http://en.wikipedia....ability_control

Единия от компонентите е въпросния датчик за ъгъла, другия е латералния сензор.

Можеш ли да пуснеш VIN-a на колата си. Ще ти го декодирам и ще погледна в EPC какви са компонентите, свързани с тази система. Аз продължавам да си мисля, че най-вероятно си с предното поколение ASC/ASR. Продължавам да си мисля за датчик на ABS, щом и той свети.
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#19 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8413 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 юли 2012 - 12:30

Такаааа, странна работа :)
Наистина излиза, че е с ESP или поне аз така го интерпретирам, понеже доста от компонентите се препокриват с ETS/ASR, но си има и компоненти, специфични за ESP. Вижте картинките. Списъка с парт номера върви и по 3те картинки. Значи е от първите версии.

Но няма датчик във волана, явно гледа колелата по някакъв начин на края на кормилния прът преди рейката. (номер 23 от списъка). 30тата картинка е с нарисувано воланче, но парт номерата там са невалидни за този VIN.

4 датчика за скорост (на 4тата картинка са предните, номер 29), задницата обаче е странна. Датчик в ляво колело и така като го гледам някакъв забит на диференциала вместо на дясното. Номера 49 и 59 на 2рата картинка.
+ 8 и 9, които се закачат към някакви pulsing unit & hydraulic unit, които мисля са част от помпата на спирачките.
Така като гледам номер 14, явно цялата система се интересува и от датчиците за накладките. (поглеждал ли си ги)
Има връзка с километража: 38/41
Ключ, който разпознава на коя скорост си: 45
Въпросните копчета на спирачките: 57 и 68
Май се интересува и от това дали ръчната (крачната) спирачка е натисната: 107.

Няма латерален сензор... ти да видиш!

Колега, закачи я на една диагностика, веднага ще си каже болката. Аз залагам на някаква глупост като датчик за накладки или ABS на някое колело.

Прикачен файл  WDB2100451A720576.pdf   10,62K   17 Брой сваляния Прикачен файл  ESP_PartNo_Complete_List.pdf   24,75K   10 Брой сваляния
Прикачен файл  210_0.JPG   15,03K   31 Брой сваляния
Прикачен файл  210_1.JPG   43,46K   37 Брой сваляния Прикачен файл  210_2.JPG   45,49K   38 Брой сваляния Прикачен файл  210_3.JPG   55,28K   29 Брой сваляния Прикачен файл  210_4.JPG   41,17K   22 Брой сваляния
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#20 mibonly

mibonly

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Е класа w210 98

Публикувано 11 юли 2012 - 13:12

Колега, аз съм потресен от подробния анализ. Явно доста си се ровил. Аз преди време се рових доста в електрониката, защото когато купих колата за баща ми неработеха нито една от комфорт услугите. А колата беше за 60 годишния му рожден ден. И исках да му подаря читава кола. И след една година нови проблеми. Ще погледна накладките.
И ако не се справя ще я докарам за диагностика. Остана да се справя с това претрисане което се усеща на тихи обороти.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни