Jump to content

•  

Photo
- - - - -

ESP/BAS ABS Индикатори светят.

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#16 mibonly

mibonly

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Мерцедес Е класа w210 98

Posted 10 July 2012 - 21:17

Тока на акумулатора.

Дросел неможах да открия в схемата.
Искате да измеря напрежението, което се подава от регулатора. Тока ,ще ми е малко безполезно да меря. По документация напрежението на заряд трябва да е 13 -14.6 V.
На колегата по горе се извинявам за допуснатата правописна грешка за даТчиците. :)
Но във волана няма лентов кабел, още повече да управлява ESP. Модела е 98 и не е фейслифт. Волана му е нормален кожен без екстри.
Ще се фокусирам върху електрическата схема инапрежението на заряд.
Отностно свещите. Копувах ги преди година, когато направих пълно сервизиране на колата , но немога да ви кажа каква марка са. Знам че са френски и за 4 свещи дадох около 140 лева. в Балкан стар.
Обаче оставих колата на един маистор да сменя всичко защото аз нямах време да се занимавам с нея, и се съмнявам в работата му. несъм сигурен, че е сложил свещите които му дадох. Сам съм си виновен.
  • 0

#17 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
Garage View Garage

Posted 10 July 2012 - 21:25

несъм сигурен, че е сложил свещите които му дадох. Сам съм си виновен.

Като ги погледнеш ще знаеш дали те е излъгал, но според мен се заблуждаваш.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#18 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,414 Posts:
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 10 July 2012 - 21:47

Колега, кола с ESP, задължително има "steering angle sensor", т.е. датчик на завиване. Как иначе колата ще знае как да коригира 4те спирачки, за да завиеш при екстремни ситуации?
Ето малко базово инфо:
http://en.wikipedia....ability_control

Единия от компонентите е въпросния датчик за ъгъла, другия е латералния сензор.

Можеш ли да пуснеш VIN-a на колата си. Ще ти го декодирам и ще погледна в EPC какви са компонентите, свързани с тази система. Аз продължавам да си мисля, че най-вероятно си с предното поколение ASC/ASR. Продължавам да си мисля за датчик на ABS, щом и той свети.
  • 1

#19 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,414 Posts:
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 11 July 2012 - 12:30

Такаааа, странна работа :)
Наистина излиза, че е с ESP или поне аз така го интерпретирам, понеже доста от компонентите се препокриват с ETS/ASR, но си има и компоненти, специфични за ESP. Вижте картинките. Списъка с парт номера върви и по 3те картинки. Значи е от първите версии.

Но няма датчик във волана, явно гледа колелата по някакъв начин на края на кормилния прът преди рейката. (номер 23 от списъка). 30тата картинка е с нарисувано воланче, но парт номерата там са невалидни за този VIN.

4 датчика за скорост (на 4тата картинка са предните, номер 29), задницата обаче е странна. Датчик в ляво колело и така като го гледам някакъв забит на диференциала вместо на дясното. Номера 49 и 59 на 2рата картинка.
+ 8 и 9, които се закачат към някакви pulsing unit & hydraulic unit, които мисля са част от помпата на спирачките.
Така като гледам номер 14, явно цялата система се интересува и от датчиците за накладките. (поглеждал ли си ги)
Има връзка с километража: 38/41
Ключ, който разпознава на коя скорост си: 45
Въпросните копчета на спирачките: 57 и 68
Май се интересува и от това дали ръчната (крачната) спирачка е натисната: 107.

Няма латерален сензор... ти да видиш!

Колега, закачи я на една диагностика, веднага ще си каже болката. Аз залагам на някаква глупост като датчик за накладки или ABS на някое колело.

Attached File  WDB2100451A720576.pdf   10.62K   17 downloads Attached File  ESP_PartNo_Complete_List.pdf   24.75K   10 downloads
Attached File  210_0.JPG   15.03K   31 downloads
Attached File  210_1.JPG   43.46K   37 downloads Attached File  210_2.JPG   45.49K   38 downloads Attached File  210_3.JPG   55.28K   29 downloads Attached File  210_4.JPG   41.17K   22 downloads
  • 0

#20 mibonly

mibonly

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Posts:
  • Автомобил:
    Мерцедес Е класа w210 98

Posted 11 July 2012 - 13:12

Колега, аз съм потресен от подробния анализ. Явно доста си се ровил. Аз преди време се рових доста в електрониката, защото когато купих колата за баща ми неработеха нито една от комфорт услугите. А колата беше за 60 годишния му рожден ден. И исках да му подаря читава кола. И след една година нови проблеми. Ще погледна накладките.
И ако не се справя ще я докарам за диагностика. Остана да се справя с това претрисане което се усеща на тихи обороти.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users