Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Мнение за свещи.

• Please log in to reply
65 мнения по тази тема

#46 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 20 април 2014 - 16:26

Има свещи за газ с по високо топлинно число. 2но по скъпи са от обикнивените и 2.5 пъти евтини от иридиевите. 12 броя не знам за кво са ти... Като цяло не мисля че има смисъл да буташ иридиеви. Неоправдано висока инвестиция е. И обикновени да сложиш няма да сбъркаш. По важно ти е в случая да земеш качествени оригинални та дори и обикновени отколкото иридиеви ментета. Отиди в Балкана, 8 9лв./бр са обикновените забивай ги и си свиркай

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
  • 0

Немеца го е измислил !

#47 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 20 април 2014 - 17:38

...12 броя не знам за кво са ти... ... ... Балкана, 8 9лв./бр ... и си свиркай

М112 в конкретния случай, а и М113 са конструктивно с по две свещи на цилиндър .

Много малко неща в "Балкана" струват 8-9 лв. , броят се на пръстите на едната ръка,

не вярвам свещите да са сред тях .

• 0

#48 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 април 2014 - 23:08

... Като цяло не мисля че има смисъл да буташ иридиеви. Неоправдано висока инвестиция е. И обикновени да сложиш няма да сбъркаш...

Не е така. Един от най-важните компоненти са свещите. Съветвам те да купиш иридиеви и не от Балканстар, а от чужбина. Аз лично съм пазарувал винаги от Англия и досега не съм имал проблем.

Придържай се към NGK, няма да сбъркаш.

От LPG серията аз лично не намирам смисъл. Не съм ги и пробвал, но мненията в Интернет клонят към "нищо повече спрямо правилните иридиеви".

• 1

#49 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 20 април 2014 - 23:11

... Като цяло не мисля че има смисъл да буташ иридиеви. Неоправдано висока инвестиция е. И обикновени да сложиш няма да сбъркаш...

Не е така. Един от най-важните компоненти са свещите. Съветвам те да купиш иридиеви и не от Балканстар, а от чужбина. Аз лично съм пазарувал винаги от Англия и досега не съм имал проблем.
Придържай се към NGK, няма да сбъркаш.
От LPG серията аз лично не намирам смисъл. Не съм ги и пробвал, но мненията в Интернет клонят към "нищо повече спрямо правилните иридиеви".

Добре ще задам така въпроса. Тъй като си ползвал и 2та вида свещи и сток и иридиеви.. С какво иридиевите оправдават по високата си в пъти цена?

• 0

Немеца го е измислил !

#50 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 април 2014 - 23:32

http://forums.mbclub.bg/topic/20583-ремонт-почистване-на-дроселова-клапа/?p=210548

Разход + поведение.

Малко провокативен е въпроса... нямам никакво намерение да те убеждавам, споделям личен опит.

...ако искаш:

Сложи иридиеви NGK, модел за твоята, покарай... после сложи обикновени, от където поискаш, каквата марка поискаш.

Ако колата ти е изрядна, направи си една истинска статистика за разход в екселчето, напр. няколко хиляди километра с всеки тип, за да е по-представителна.

После, ако желаеш, сподели наблюденията си, тегли една бърза сметка и виж дали не си избил колосалните 40лв (за 4цил.двг.) разлика в цената на свещите.

Бенц са малко кьорави спрямо 111.944 моторите, engine mgmt-a им е един голям сакатлък. При 163 к.с. версията нещата са значително по-добре от гледна точка тресене. Най-накрая се усещат и минават на индивидуална бобина на цилиндър.

4 цил. двг. са адски тегави за идеален празен ход и там разликите в свещите се усещат моментално.

При 112 и 113 двигателите не е толкова осезаемо, понеже са V-образни мотори.

• 1

#51 svetdts

svetdts

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Град:Дряново
  • Автомобил:
    Ауди80 1987г
    CLK 320 2001г
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 април 2014 - 08:02

Не съм свалял свещите и нямам някакви забележими проблеми с двигателя, но според лепенката на вратата германецът ги е сменил преди 60 000км и сигурно им е време. IFR5D10 също ги дават като правилни, но мисля че, на газ по-добре е IFR6D10. Остава да намеря някой който продава оригинални.

• 0

#52 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 21 април 2014 - 08:20

И аз съм на вълна свещи и затова се включвам...неминуемо по-качествените и по добри свещи ще донесът съответно по добра работа на мотора въпреки че моето притрисане изчезна по друг начин,повече мощност което може и да не усетим и най важното по-добър разход на гориво.Свещите които съм оолзвал до тук на моя 230к 193кс са обикновени беру след това пробвах обикновени бош следваха обикновени денсо след тях руски бош за газ и накрая титаниеви беру.Тоеа е за 100 х.км експлоатация при мен,когато настройвах газовата отидох при един приятел за консултация който е състезател в рали сериите и като го качих да погледнем какво се случва ме попита дали тази кола я карам по този начин...била здрава щом държи това състезателно каране :).Та относно свещите най доволен бях от руския бош за газ...но четейки за иридиевите а аз винаги търся по-доброто се замислям,колегите Лилов Алфонсо и др са мн доволни четох от към разход от лазер серията на НЖК но аз съм с повишен буст на компресора и ГИ и се чудя дали ще паснат.По принцип за газ дават по студени свещи но моя приятел състезателя е слагал газ по гръцко и там взимали същите свещи и им намаляли само Гапа и било по добре...карали се скъпи коли на газ.От това което знам аз по студените свещи се държат добре при спек на мотора но в началото преди да загрее хубаво мотора автомобила мерише на бензин и харчи повече така че за градско малко са в минус.

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
  • 0

#53 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 21 април 2014 - 15:31

http://forums.mbclub.bg/topic/20583-ремонт-почистване-на-дроселова-клапа/?p=210548

Разход + поведение.

Малко провокативен е въпроса... нямам никакво намерение да те убеждавам, споделям личен опит.

...ако искаш:

Сложи иридиеви NGK, модел за твоята, покарай... после сложи обикновени, от където поискаш, каквата марка поискаш.

Ако колата ти е изрядна, направи си една истинска статистика за разход в екселчето, напр. няколко хиляди километра с всеки тип, за да е по-представителна.

После, ако желаеш, сподели наблюденията си, тегли една бърза сметка и виж дали не си избил колосалните 40лв (за 4цил.двг.) разлика в цената на свещите.

Бенц са малко кьорави спрямо 111.944 моторите, engine mgmt-a им е един голям сакатлък. При 163 к.с. версията нещата са значително по-добре от гледна точка тресене. Най-накрая се усещат и минават на индивидуална бобина на цилиндър.

4 цил. двг. са адски тегави за идеален празен ход и там разликите в свещите се усещат моментално.

При 112 и 113 двигателите не е толкова осезаемо, понеже са V-образни мотори.

Не знам що го приемаш като провокация. Аз пък няма да те увеждавам в обратното. Мерси за отговора. Разбрах защо иридиевите са, по-добри и какво оправдава покупката им.

Силните им страни запазват ли се при газифицирани двигатели ?

• 0

Немеца го е измислил !

#54 svetdts

svetdts

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Град:Дряново
  • Автомобил:
    Ауди80 1987г
    CLK 320 2001г
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 април 2014 - 17:38

... по студените свещи се държат добре при спек на мотора но в началото преди да загрее хубаво мотора автомобила мерише на бензин и харчи повече така че за градско малко са в минус.

Тогава- същото топлинно числоIFR5D10, а и разтоянието им е по-малко от PFR5R-11. :yeah

• 0

#55 swon

swon

Чирак

• Потребители на форума
  • 140 Мнения:
  • Град:Ловеч
  • Автомобил:
    C 200 compressor

Публикувано 21 април 2014 - 17:44

Колеги,ще помоля и аз за малко инфо относно това,какви свещи да сложа.Преди 4-5000 км смених оригиналните с някакво обикновено Беру,тъй като имах претрисане на студен мотор.След като ги смених заработи доста по добре,но за много кратко.Искам да ги сменя пак с нещо по качествено,моля ви който знае нека ми препоръча кой модел на NGK е за този мотор.

Колата е C sportcoupe 200 kompressor 163кс. 2002г.

Когато е студена не иска да се движи плавно и това си е.

Благодаря колеги и спокойна вечер:)

• 0

#56 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 21 април 2014 - 21:10

Колеги,ще помоля и аз за малко инфо относно това,какви свещи да сложа.Преди 4-5000 км смених оригиналните с някакво обикновено Беру,тъй като имах претрисане на студен мотор.След като ги смених заработи доста по добре,но за много кратко.Искам да ги сменя пак с нещо по качествено,моля ви който знае нека ми препоръча кой модел на NGK е за този мотор.
Колата е C sportcoupe 200 kompressor 163кс. 2002г.
Когато е студена не иска да се движи плавно и това си е.
Благодаря колеги и спокойна вечер:)

Линка, който колегата kdl е споделил не отговаря ли на въпросоте ти ?

• 0

Немеца го е измислил !

#57 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 21 април 2014 - 22:26

...моля ви който знае нека ми препоръча кой модел на NGK е за този мотор...

Кой мотор кажи му номера, първите 6 цифри .

Май само господ знае .

Аз търсих преди време за М113.960 и в три различни каталога на NGK

ми дават три различни препоръчани свещи .

Американски, препоръчва ми номер 5464 , BKR5EIX-11 като high-performance 

http://www.google.bg...fGl6btXkNauOo-w

Германски, дава ми номер 4292 , PFR5R-11 

http://www.google.bg...qmPXuVZhqU2IGKg

Английски, номер 2647 , PFR5G-11 

http://www.ngkpartfi.../partfinder.php

Аз също бях объркан и заложих на Балкан Стар . 

Този пост е редактиран от vencislav: 21 април 2014 - 22:29

• 0

#58 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 април 2014 - 23:51

Mда, при 112 и 113 го имаше това.

Иначе 111 моторите, няма да сбърка с IFR6D10, особено щом е 163к.с. версията...

От SLK-то, със същия двигател извадих горният модел свещи монтирани в завода, с Бенц щампи.

• 0

#59 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 22 април 2014 - 01:06

Свещите които купих от Балкан Стар имаха само знака на Мерцедес,

обстойно ги прегледах и нямаше никаква следа от кой производител са .

По спомен струваха около 32 лв. и стотинки за 1 бр. , NGK stock номер 4292 бях намерил за

около 16 лв. за 1 бр. с отстъпки по магазините, но като се сетих и за ужасните ментета на

нашия пазар останах без избор, а и от Балкана ми обещаха да ми служат вярно

следващите 80 - 100 хиляди километра .

NGK дава на 4292 PFR5R-11  90 - 120 хиляди .

Ако NGK LPG1 1496 по предписание изкарват около 100 хиляди километра

може и да си заслужава да инвестира svetdts в тях, макар че трудно се преглъщат

12 бр. но пък са специални .

Този пост е редактиран от vencislav: 22 април 2014 - 01:10

• 0

#60 swon

swon

Чирак

• Потребители на форума
  • 140 Мнения:
  • Град:Ловеч
  • Автомобил:
    C 200 compressor

Публикувано 22 април 2014 - 11:31

Mда, при 112 и 113 го имаше това.

Иначе 111 моторите, няма да сбърка с IFR6D10, особено щом е 163к.с. версията...

От SLK-то, със същия двигател извадих горният модел свещи монтирани в завода, с Бенц щампи.

Ок ще заложа не тези.Бихте ли дали препоръки от къде да закупя.Благодаря

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни