Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Блясък на боята или как го подържате?

• Please log in to reply
29 мнения по тази тема

#16 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 31 май 2007 - 17:02

BENZBOSS,
понеже си спец в материята и искам да те питам какво ти е мнението за продуктите на тази фирма - http://www.aviatrans...mafra/mafra.htm
Гледам, че тука доста ги ползват в автомивките за безконтактно измиване.
Много се чудя дали да не си купя малка пароструйка - в Метро мисля че има по около 100 $ и с шампоан на МаФра за безконтактно измиване да си мия безгрижно колата. По груби сметки инвестицията ще се изплати най-много за около година, но се чудя дали е по-добре безконтактното измиване пред ръчното - чувам много различни мнения относно безконтактното и ръчнотот измиване. Лично не мен ми се струва, че безконтактното става по-добре

поздрави

Лично аз съм много против безконтактното миене,защото химикала е страхотен реактив,и ако колата не се изплакне добре,където е останал ще върши само поразии!Затова на мивката стоя,докато отникъде не изтича пяна,защото не си дават много зор момчетата,които мият!Който не вярва да помоли да му пръснат нещо гумено,някаква пластмаса и нещо боядисано и да види резултата след 5-6 часа!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#17 batNIKI

batNIKI

Член на МБКлуб България

• Потребители на форума
  • 194 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 31 май 2007 - 21:48

Скъпи колеги ако ги паркирате в хола и не ги карате ще са си все като нови. А който иска колата да му служи, неминуемо ще има драскотини, ръжда, ремонти и т.н.
  • 0
Публикувано изображение
http://store1.data.bg/batniki/MB260E/
http://store1.data.bg/batniki/Actros/
BMW-много шум малко бързина и около 150000км почти задължително в бокса за мотор!!!
Публикувано изображениеПубликувано изображение

#18 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 31 май 2007 - 22:40

Скъпи колеги ако ги паркирате в хола и не ги карате ще са си все като нови. А който иска колата да му служи, неминуемо ще има драскотини, ръжда, ремонти и т.н.

:icon_welldone: :icon_welldone: :icon_welldone:
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#19 Vlado190

Vlado190

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 31 май 2007 - 23:23

Абсолютно съм съгласен !!! :icon_welldone: Не може една кола да се кара непрекъснато и да е все чиста, без драскотини и т.н... Моята се мие два пъти веднъж пролет и веднъж есен ( е малко повече от два но така е думата ) виж отвътре гледам да ми е чиста, ама аз отвътре се возя не отвън ...- там не може да остане чиста повече от един ден. Затова здраво каране и кефене и тва е :icon_welldone: :0_yahoo:
  • 0
1991 190E SportLine turbo 0.6bar ;)

#20 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 01 юни 2007 - 16:58

Може,може..............ма се мие на всеки 3-4 дни,пастира се със ЗАЙНО на всеки 6 месеца,а след всяко миене се праска с бърза вакса,дjaнти се полират всеки месец,боята се поправя всяка година с финна паста,малки тубички боя за драскотините,шкурки,полираща машина,2 кофи,4 различни четки само за миене вън...............ти ела я карай,а аз да я мия да видим дали няма да е като нова.

МРАКА тресна трансмисия та си имам пруключение в момента и малко ме няма из форума.По принцип аз мия на рака,полирам на рака или с машина,но рядко / 6 месеца / суша на рака,пера на рака............такива химикали разни или четки на автомивка или някои с часовник и пръстени и колан на гащите или.............да ми пипа колата няма да стане.Може да не са ми перфектни колите,но са близко до перфектното.

Имам по един сак във всяка кола - шампоан за колата,полираща паста за дjaнти,препарат за дjaнти,препарат за миене на гуми,препарат за стъкла / миене и полиране /пране на мокет,четка за гуми,четка за дjaнти,четка за колата,4 различни далаверки за подсушаване / за купето вътре е друга работа ...............и отделно в нас си държа тежката артилерия която се ползва като купя кола или на 6 месеца за полиране и поправки.Не бих си мил колата на четки еле ако е с готина боя или тъмен цвят,Машината на времето сам я мил и с четката за гуми на МРАКА,но МРАКА се мие само с шампоан МАГУИРАС GOLD,само с микрофибър и се суши с МЕКА кърпа...........и никакви безконтактни далаверки.Тия дни ще ви наснимам поне какво имам из багажниците на колите и кое за какво и как работи.
  • 0
.

#21 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 01 юни 2007 - 18:58

Имам по един сак във всяка кола - шампоан за колата,полираща паста за дjaнти,препарат за дjaнти,препарат за миене на гуми,препарат за стъкла / миене и полиране /пране на мокет,четка за гуми,четка за дjaнти,четка за колата,4 различни далаверки за подсушаване / за купето вътре е друга работа ...............и отделно в нас си държа тежката артилерия която се ползва като купя кола или на 6 месеца за полиране и поправки.Не бих си мил колата на четки еле ако е с готина боя или тъмен цвят,Машината на времето сам я мил и с четката за гуми на МРАКА,но МРАКА се мие само с шампоан МАГУИРАС GOLD,само с микрофибър и се суши с МЕКА кърпа...........и никакви безконтактни далаверки.Тия дни ще ви наснимам поне какво имам из багажниците на колите и кое за какво и как работи.

:slap: :slap: :slap: и на тебе не ти е лесно, ама хич даже :kill_myself:
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#22 коцев

коцев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 445 Мнения:
  • Град:Ловеч
  • Автомобил:
    190 D 2.5 1988г

Публикувано 01 юни 2007 - 21:12

Има голяма полза от пастиране два пъти в годината . Бях си купил някаква паста американска но това беше около 2000 година и си ги пастирвах двете коли и пролет и есен но някъде потъна тубата и не мога да я намеря за да видя каква марка беше пастата.Знам само че първо я намажа тънко с нея и после с памучен пърцал я изтърквам .
  • 0

#23 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 19 септември 2007 - 07:41

Асене колко би платил за Тази автомивка!? :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

#24 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 19 септември 2007 - 08:41

Николко Баце,не са ми перфектни колите ма ако става въпрос за миене пари там давам мноооого трудно.Една руса нагазена видях в началото и тя с пръстен :kill_myself: ,тая няма да ми пипне колата.Да изляза та дa tи снимам МРАКА на какво прилича без да го мия?За ташак става ма не и за миене,там малко хора ми се опират. :flagMB new:
  • 0
.

#25 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 19 септември 2007 - 09:07

Снимки с апарат за 100 кинта в тъмницата,ни сам я поджорвял за снимки ни сам фотограф,колата сам и махнал предния номер и е готова за боя както се вижда.Снимано преди 10 минути,ако кажеш ти снимам и ПРИЗРАКА,той поне е бял и в тъмното ще си проличи дали е чиста или не.От това по-мръсни трудно стават,не им оставям време,просто нямат шанс. :icon_coolgrin:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Дjaнтите как са полирани да показвам ли или няма смисъл,ония фръцли само Машината на Времето им давам. :warningemo:
  • 0
.

#26 stamat699

stamat699

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 49 Мнения:
  • Град:Бургас

Публикувано 19 септември 2007 - 10:13

Имам два въпроса ,който може и да не са за тази тема

1.Как да полирам стъклата на фаровете на W-210 мисля че са от някъкъв вид пласмаса /начукани са/

2.Препарат за уплътненията /гумени /на багажник,врати и уплътнения на прозорци
  • 0

#27 Kotitu

Kotitu

Напреднал

• Потребители на форума
  • 440 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2007 - 11:21

Асене колко би платил за Тази автомивка!? :bigemo_harabe_net-110:

Тия "миячки" само за пляскане стават :tongue:
BENZBOSS, заради твойте снимки ме засърбяха ръцете да награбя кофите и гъбите!
Едно въпросче: Имам една "дупка" в боята точно по средата на капака. Има ли начин да се махне с някакъв препарат или преди това трябва да се пръсне с боичка?
  • 0

Old Mercs don't die, they just get faster!

"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."

190E 2.0i WDB2010241F806491

#28 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 19 септември 2007 - 17:35

Имам два въпроса ,който може и да не са за тази тема

1.Как да полирам стъклата на фаровете на W-210 мисля че са от някъкъв вид пласмаса /начукани са/

2.Препарат за уплътненията /гумени /на багажник,врати и уплътнения на прозорци

1 http://www.properaut...com/plcapr.html

Всичко това са кремове с мноооого ситен абразив,полират всякакви пласмаси яля за джам си е много добре.Търси из БГ какво има,че сега излизам и нямам време за ровене.Колкото и да е чудно резултатите са много добри яля на 210 което е на годинки,а фаровете са му пластика.

2 Гумените искаш да са пак черни или искаш да не ти лепнат зимата?

http://www.properaut...swhitstain.html

Коляга,я уточни какво е това ДУПКА В БОЯТА - ако липсва боя или лак няма какво много да направиш,иска си професионалист да пипне,ако е малко петното може да го зачистиш със СИТНА ШКУРКА,да го мацнеш с бойцхка,съхне,шкурка,порирпаста............ма по-добре да ти го пипне човек който ги разбира,процедурата по оправянето ще ти хване 2 дни и резултата може да е от кофти по кофти.

http://www.properaut...lemsolving.html

http://www.paintscratch.com/
  • 0
.

#29 Kotitu

Kotitu

Напреднал

• Потребители на форума
  • 440 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2007 - 18:04

Благодаря, BENZBOSS, за адвайса и линковете.
Днес минах през автомивка да питам и човека ми каза, че е по-добре да ми пръснат капака, защото ще си личи каквото и да прави.
Освен това май ще се стягам за пълно пребоядисване, че вратата е с тон-два по-различно сиво от калника... :kill_myself:
  • 0

Old Mercs don't die, they just get faster!

"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."

190E 2.0i WDB2010241F806491

#30 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 20 септември 2007 - 00:31

Я го снимай това петно да го видим кво толко му се плаши ония от автомивката.Цялата да я боядисваш прекалено ми се вижда даже и калника да е с тон или 2 по сив ма ти си знаеш.
  • 0
.

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни