Лично аз съм много против безконтактното миене,защото химикала е страхотен реактив,и ако колата не се изплакне добре,където е останал ще върши само поразии!Затова на мивката стоя,докато отникъде не изтича пяна,защото не си дават много зор момчетата,които мият!Който не вярва да помоли да му пръснат нещо гумено,някаква пластмаса и нещо боядисано и да види резултата след 5-6 часа!BENZBOSS,
понеже си спец в материята и искам да те питам какво ти е мнението за продуктите на тази фирма - http://www.aviatrans...mafra/mafra.htm
Гледам, че тука доста ги ползват в автомивките за безконтактно измиване.
Много се чудя дали да не си купя малка пароструйка - в Метро мисля че има по около 100 $ и с шампоан на МаФра за безконтактно измиване да си мия безгрижно колата. По груби сметки инвестицията ще се изплати най-много за около година, но се чудя дали е по-добре безконтактното измиване пред ръчното - чувам много различни мнения относно безконтактното и ръчнотот измиване. Лично не мен ми се струва, че безконтактното става по-добре
поздрави
Блясък на боята или как го подържате?
Започната от ENOXELA, 31 дек 2006 - 10:05:00
29 мнения по тази тема
Публикувано 31 май 2007 - 17:02
Публикувано 31 май 2007 - 21:48
Скъпи колеги ако ги паркирате в хола и не ги карате ще са си все като нови. А който иска колата да му служи, неминуемо ще има драскотини, ръжда, ремонти и т.н.
http://store1.data.bg/batniki/MB260E/
http://store1.data.bg/batniki/Actros/
BMW-много шум малко бързина и около 150000км почти задължително в бокса за мотор!!!
Публикувано 31 май 2007 - 22:40
Скъпи колеги ако ги паркирате в хола и не ги карате ще са си все като нови. А който иска колата да му служи, неминуемо ще има драскотини, ръжда, ремонти и т.н.
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 31 май 2007 - 23:23
Абсолютно съм съгласен !!! Не може една кола да се кара непрекъснато и да е все чиста, без драскотини и т.н... Моята се мие два пъти веднъж пролет и веднъж есен ( е малко повече от два но така е думата ) виж отвътре гледам да ми е чиста, ама аз отвътре се возя не отвън ...- там не може да остане чиста повече от един ден. Затова здраво каране и кефене и тва еСкъпи колеги ако ги паркирате в хола и не ги карате ще са си все като нови. А който иска колата да му служи, неминуемо ще има драскотини, ръжда, ремонти и т.н.
1991 190E SportLine turbo 0.6bar
Публикувано 01 юни 2007 - 16:58
Може,може..............ма се мие на всеки 3-4 дни,пастира се със ЗАЙНО на всеки 6 месеца,а след всяко миене се праска с бърза вакса,дjaнти се полират всеки месец,боята се поправя всяка година с финна паста,малки тубички боя за драскотините,шкурки,полираща машина,2 кофи,4 различни четки само за миене вън...............ти ела я карай,а аз да я мия да видим дали няма да е като нова.
МРАКА тресна трансмисия та си имам пруключение в момента и малко ме няма из форума.По принцип аз мия на рака,полирам на рака или с машина,но рядко / 6 месеца / суша на рака,пера на рака............такива химикали разни или четки на автомивка или някои с часовник и пръстени и колан на гащите или.............да ми пипа колата няма да стане.Може да не са ми перфектни колите,но са близко до перфектното.
Имам по един сак във всяка кола - шампоан за колата,полираща паста за дjaнти,препарат за дjaнти,препарат за миене на гуми,препарат за стъкла / миене и полиране /пране на мокет,четка за гуми,четка за дjaнти,четка за колата,4 различни далаверки за подсушаване / за купето вътре е друга работа ...............и отделно в нас си държа тежката артилерия която се ползва като купя кола или на 6 месеца за полиране и поправки.Не бих си мил колата на четки еле ако е с готина боя или тъмен цвят,Машината на времето сам я мил и с четката за гуми на МРАКА,но МРАКА се мие само с шампоан МАГУИРАС GOLD,само с микрофибър и се суши с МЕКА кърпа...........и никакви безконтактни далаверки.Тия дни ще ви наснимам поне какво имам из багажниците на колите и кое за какво и как работи.
МРАКА тресна трансмисия та си имам пруключение в момента и малко ме няма из форума.По принцип аз мия на рака,полирам на рака или с машина,но рядко / 6 месеца / суша на рака,пера на рака............такива химикали разни или четки на автомивка или някои с часовник и пръстени и колан на гащите или.............да ми пипа колата няма да стане.Може да не са ми перфектни колите,но са близко до перфектното.
Имам по един сак във всяка кола - шампоан за колата,полираща паста за дjaнти,препарат за дjaнти,препарат за миене на гуми,препарат за стъкла / миене и полиране /пране на мокет,четка за гуми,четка за дjaнти,четка за колата,4 различни далаверки за подсушаване / за купето вътре е друга работа ...............и отделно в нас си държа тежката артилерия която се ползва като купя кола или на 6 месеца за полиране и поправки.Не бих си мил колата на четки еле ако е с готина боя или тъмен цвят,Машината на времето сам я мил и с четката за гуми на МРАКА,но МРАКА се мие само с шампоан МАГУИРАС GOLD,само с микрофибър и се суши с МЕКА кърпа...........и никакви безконтактни далаверки.Тия дни ще ви наснимам поне какво имам из багажниците на колите и кое за какво и как работи.
.
Публикувано 01 юни 2007 - 18:58
и на тебе не ти е лесно, ама хич даже
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 01 юни 2007 - 21:12
Има голяма полза от пастиране два пъти в годината . Бях си купил някаква паста американска но това беше около 2000 година и си ги пастирвах двете коли и пролет и есен но някъде потъна тубата и не мога да я намеря за да видя каква марка беше пастата.Знам само че първо я намажа тънко с нея и после с памучен пърцал я изтърквам .
Публикувано 19 септември 2007 - 08:41
Николко Баце,не са ми перфектни колите ма ако става въпрос за миене пари там давам мноооого трудно.Една руса нагазена видях в началото и тя с пръстен ,тая няма да ми пипне колата.Да изляза та дa tи снимам МРАКА на какво прилича без да го мия?За ташак става ма не и за миене,там малко хора ми се опират.
.
Публикувано 19 септември 2007 - 09:07
Снимки с апарат за 100 кинта в тъмницата,ни сам я поджорвял за снимки ни сам фотограф,колата сам и махнал предния номер и е готова за боя както се вижда.Снимано преди 10 минути,ако кажеш ти снимам и ПРИЗРАКА,той поне е бял и в тъмното ще си проличи дали е чиста или не.От това по-мръсни трудно стават,не им оставям време,просто нямат шанс.
Дjaнтите как са полирани да показвам ли или няма смисъл,ония фръцли само Машината на Времето им давам.
Дjaнтите как са полирани да показвам ли или няма смисъл,ония фръцли само Машината на Времето им давам.
.
Публикувано 19 септември 2007 - 10:13
Имам два въпроса ,който може и да не са за тази тема
1.Как да полирам стъклата на фаровете на W-210 мисля че са от някъкъв вид пласмаса /начукани са/
2.Препарат за уплътненията /гумени /на багажник,врати и уплътнения на прозорци
1.Как да полирам стъклата на фаровете на W-210 мисля че са от някъкъв вид пласмаса /начукани са/
Публикувано 19 септември 2007 - 11:21
Тия "миячки" само за пляскане ставатАсене колко би платил за Тази автомивка!?
BENZBOSS, заради твойте снимки ме засърбяха ръцете да награбя кофите и гъбите!
Едно въпросче: Имам една "дупка" в боята точно по средата на капака. Има ли начин да се махне с някакъв препарат или преди това трябва да се пръсне с боичка?
Old Mercs don't die, they just get faster!
"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."
190E 2.0i WDB2010241F806491
Публикувано 19 септември 2007 - 17:35
Имам два въпроса ,който може и да не са за тази тема
1 http://www.properaut...com/plcapr.html
Всичко това са кремове с мноооого ситен абразив,полират всякакви пласмаси яля за джам си е много добре.Търси из БГ какво има,че сега излизам и нямам време за ровене.Колкото и да е чудно резултатите са много добри яля на 210 което е на годинки,а фаровете са му пластика.
2 Гумените искаш да са пак черни или искаш да не ти лепнат зимата?
http://www.properaut...swhitstain.html
Коляга,я уточни какво е това ДУПКА В БОЯТА - ако липсва боя или лак няма какво много да направиш,иска си професионалист да пипне,ако е малко петното може да го зачистиш със СИТНА ШКУРКА,да го мацнеш с бойцхка,съхне,шкурка,порирпаста............ма по-добре да ти го пипне човек който ги разбира,процедурата по оправянето ще ти хване 2 дни и резултата може да е от кофти по кофти.
http://www.properaut...lemsolving.html
http://www.paintscratch.com/
.
Публикувано 19 септември 2007 - 18:04
Благодаря, BENZBOSS, за адвайса и линковете.
Днес минах през автомивка да питам и човека ми каза, че е по-добре да ми пръснат капака, защото ще си личи каквото и да прави.
Освен това май ще се стягам за пълно пребоядисване, че вратата е с тон-два по-различно сиво от калника...
Днес минах през автомивка да питам и човека ми каза, че е по-добре да ми пръснат капака, защото ще си личи каквото и да прави.
Освен това май ще се стягам за пълно пребоядисване, че вратата е с тон-два по-различно сиво от калника...
Old Mercs don't die, they just get faster!
"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."
190E 2.0i WDB2010241F806491
Публикувано 20 септември 2007 - 00:31
Я го снимай това петно да го видим кво толко му се плаши ония от автомивката.Цялата да я боядисваш прекалено ми се вижда даже и калника да е с тон или 2 по сив ма ти си знаеш.
.
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни