Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Размисли и страсти за двуколесните и управляващите ги :)

• Заключена тема Тази тема е заключена
83 мнения по тази тема

#76 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 май 2012 - 10:56

Това с десния завой на червено не мисля, че е позволено, щото не един или два пъти са ме глобявали не за червено а за жълто дори.

По темата.......уважавам мотористите......много им се кефя, винаги съм толерантен към тях, само не мога да си обясня как да пазя двуколесно МПС, което се движи с 200 на задната гума и ме изпреварва ?
  • 3
Публикувано изображение

By Batev

#77 kokoVmaxa

kokoVmaxa

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Мнения:
  • Град:Хасково
  • Автомобил:
    W208 CLK320

Публикувано 11 май 2012 - 10:58

- Десният завой на червено е РАЗРЕШЕН ;) справете се със закона и ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕТО му!
Тоест - Десният завой на Червено е РАЗРЕШЕН на кръстовища които го позволяват като инфраструктура дори и без доълнителни секции на светофара или допълнителни знаци които да го опоменават! ( Най-елемтарно казано - когато има островче което разделя лената за направо и лентата за на Дясно ;) повярвай ми хиляди пъти съм го правил и продължавам да го правя минимум по 3-4 пъти на ден и до сега не е имало случай някой да успее да ме глоби точно заради такъв ДЕСЕН Завой на червено - ЗЗДП и Правилник за прилагането му си ги препрочитам редовно , щото инъче трябва да цакам яко глоби.........)
- Относно това , че се е проврял........... ами качваш се и ти на Скутер и нема киснеш , идеята е че Теб те е хванало Яд повече на това , че ти Кибичиш на светофара а той не......... добре де тогава дай ТИР-аджиите да минават върху всички останали щото те са най-големи и най ограничени и най много ги е яд и най много киснат и кибичат ............. защо разсъждаваш така ?!

Това с десния завой на червено не мисля, че е позволено, щото не един или два пъти са ме глобявали не за червено а за жълто дори.

По темата.......уважавам мотористите......много им се кефя, винаги съм толерантен към тях, само не мога да си обясня как да пазя двуколесно МПС, което се движи с 200 на задната гума и ме изпреварва ?

О повярвай ми Аз съм Виждал един Малоумник как се показва като голямата работа с къси гащета и чехли с 270 на задна гума - къф голям мъж бил................. и това на уличката към село Калояново .................... е за такива грам не ми е жал - проблема е че ще вкара някого в голяма беля което е проблема!!!!! А после някой пиклю - кандидат Журналист ще си види Пулицър-а в това и ще има да пише Моториста с 300............. и направо издивявам!

Този пост е редактиран от kokoVmaxa: 11 май 2012 - 11:04

• 0
За тялото: Legacy 2,5 GX-AT '99 / CLK320 W208 '97
За душата
: GR650XD '83 / CB500F SOHC '70
За адреналина: CBR1000RR '10 / XT660X-SMR '08 / TL1000R '99
WWW.RACEBIKETUNING.COM

МАСК България - MOTOЦИКЛЕТЕН и АВТОМОБИЛЕН СПОРТЕН КЛУБ

#78 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 май 2012 - 10:59

Тука са го бистрили...

http://www.vwclub.bg...=199768&start=0

пп. отричаш очевидното колега...
За другото, все едно не съм го прочел
  • 0

#79 kokoVmaxa

kokoVmaxa

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Мнения:
  • Град:Хасково
  • Автомобил:
    W208 CLK320

Публикувано 11 май 2012 - 11:24

- Относно това което според теб е чоевидно...... според мен е очевадно и го има написано и описано , няма какво да спорим , има контролни органи познавам (приятели) над 200 КАТ-аджии и поне 10-на шефове на КАТ и РПУ и ще ти кажа че мой приятел ме е глобявал за без колан докато се вози в мойта кола и не ми е правил забележка за десен завой на червено когато кръстовището го позволява ;)
малко по късно явно ще се наложи да ви рисувам и обеснявам елементарни правила за движение - ама сега съм гладен :)
  • 0
За тялото: Legacy 2,5 GX-AT '99 / CLK320 W208 '97
За душата
: GR650XD '83 / CB500F SOHC '70
За адреналина: CBR1000RR '10 / XT660X-SMR '08 / TL1000R '99
WWW.RACEBIKETUNING.COM

МАСК България - MOTOЦИКЛЕТЕН и АВТОМОБИЛЕН СПОРТЕН КЛУБ

#80 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 май 2012 - 11:43

Аз лично не завивам на дясно когато свети червен светофар.
Сещам се за едно такова кръстовище на което след като преминат пешеходците мога да завия надясно, понеже ми свети червено само заради тях, но не го правя защото над мен има камери и не съм сигурен че няма да ми дойде честитка ако завия на червено.
  • 0
Публикувано изображение

#81 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 май 2012 - 11:51

Хмм... аз ще спра при някоя патрулка да ги питам! :) Обичам да ги изненадвам така.
Иначе в закона е точно, както Коко казва и както е написано в листовките, които Пешо пусна. Е ся го обърнах Правилника за прилагане на ЗДВП и ЗДВП самия.

Раздел VII

Завиване надясно или наляво

чл.35
....
(4) Завой надясно е позволен при червена светлина на светофара само при наличие на съответен пътен знак или светлинен сигнал, като водачът е длъжен да пропусне пешеходците, да не пречи на движението и да завие, когато се е уверил, че пътят е свободен за преминаване.

Никъде не е писано нищо какъв е тоя знак, значи има ли знак, който да ми разрешава да завия надясно и светофар, би трябвало да може да се мине.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#82 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 май 2012 - 12:00

Е сега си записвам члена и алинеята и почвам да минавам на червено, пък ще видим какво ще стане.
  • 0
Публикувано изображение

#83 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 11 май 2012 - 12:31

Такива светофари почти няма из градовете.
100% нямаш право да минаваш на червено
правейки десен завой, защото повечето
светофари са си от нормалните, без разни
позволяващи светлинки и знаци!!!!!!

Пича с моторите почва да ме влудява вече.
  • 2

#84 Moderator

Moderator

Модератор на МБКБ

• Модератори
  • 23 Мнения:
  • Град:София / Варна

Публикувано 11 май 2012 - 12:47

Нека силата бъде с вас! :yoda
  • 2
- Secret, shall I tell you? Grand Master of Jedi Order am I. Won this job in a raffle I did, think you? 'How did you know, how did you know, Master Yoda?' Master Yoda knows these things. His job it is.

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни