Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Размисли и страсти за двуколесните и управляващите ги :)

• Заключена тема Тази тема е заключена
83 мнения по тази тема

#46 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 22:03

Колеги, кажете като се поизчерпе темата, че да пусна нова - "ПАЗИ ПЕШЕХОДЕЦА".
Да ги нахраним и тях. Така и така сме почнали. :beer

Ахахахаххахааххааххахаха ...луд!

Респект!

:beer
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#47 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 22:07

Евала, бай Васо! :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#48 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 22:18

А аз съм свидетел. как един камион мина на милимунда от спрял мотомилиционер и................и маторо наземи и органо по корем . :)
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#49 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 22:34

Интересно, на Гергьовден си говорих с двама мотоциклетни състезатели от Полша - и двамата караха със съвсем нормална скорост - не повече от 10 - 20 км/ч по-висока от ограничението, караха по средата на лентата, задминаваха внимателно и т.н. Единият от тях каза, аз моя адреналин съм го изпил преди 10 години на пистата... повече не ми е нужен, на пътя искам да остана жив. Пичовете имаха дрехи и каски, които сумарно струваха 2 пъти повече от моторите им. Пътуваха на обиколка из Европа и годишно правят по 40 хил. км. на мотори - на обиколки... Единият беше председател на мотоциклетен клуб. Много яки пичове, изкефих се максимално - бяхме заседнали в едно ресторантче на брега на Охридското езеро и сигурно отпрахме 2 - 3 часов разговор по темата...

А пешеходците ги почвам още сега. Първо са тия, дето чакат маршрутките на пешеходна пътека...
Следват тия, дето пресичат Цариградско шосе на Плиска отгоре, вместо през подлеза (за какво е тая двуметрова мрежа на мантинелата според вас?)... случвало ми се е, преди да сложат мрежата да видя мъж да пресича отгоре на Цариградско на спирката на х-л Плиска, носейки голям телевизор!
  • 1

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#50 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 09 май 2012 - 22:40

Илия , намери моята стара тема за пешеходците , мисля , че там бяхме писали много много много....
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#51 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 09 май 2012 - 22:43

http://forums.mbclub...__fromsearch__1

Ето една много стара моя тема за пешеходците , която сме коментирали :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#52 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 09 май 2012 - 22:46

А пешеходците ги почвам още сега. Първо са тия, дето чакат маршрутките на пешеходна пътека...
Следват тия, дето пресичат Цариградско шосе на Плиска отгоре, вместо през подлеза (за какво е тая двуметрова мрежа на мантинелата според вас?)... случвало ми се е, преди да сложат мрежата да видя мъж да пресича отгоре на Цариградско на спирката на х-л Плиска, носейки голям телевизор!

Илийка, аз малко на майтап го писах, но явно голямо напрежение се е събрало към всичко не-4-колесно. :boxing
Дай наистина да направим/да го разделим в друга тема, че да е по-структурирано. Иначе става една тема луд хейт.
  • 0

#53 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 22:56

А бе оставете пешеходците сега.. Що не кажеме нещо за пешеходките?

Илия да го питам, не се ли върти като скива сочно парче по тротоара? Кой следи пътя тогава?

У Дружба, така сте ги научили, че търчат по пешеходните пътеки като свежи спринтьори !

:D

Този пост е редактиран от бай Васил: 09 май 2012 - 22:59

• 0

#54 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 09 май 2012 - 22:57

Не че пешеходците са най-чистата монета на света.. За не една или две катастрофи причинени от пешеходци знам, които като видят каква каша са забъркали (поради неправилно пресичане, примерно) изчезват.. Един приятел така си тотализира колата, пешеходци се разхождали по пътя, защото решили че задължително трябва да ходят от дясната страна, където няма тротоар, вместо от лявата, където има, и като добавим към случката още подходящи обстоятелства като трапове по пътя, автобус в насрещното, и някои други които няма да споменавам (не е пиянство), резултата беше чисто нова кола тотализирана, която застрахователите отказали да изплатят..
  • 0
Follow your own star...

#55 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 09 май 2012 - 23:08

... случвало ми се е, преди да сложат мрежата да видя мъж да пресича отгоре на Цариградско на спирката на х-л Плиска, носейки голям телевизор!

:hailandkill
  • 0

#56 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 23:10

Хах раздвижила се е темата :)
За пешеходците нямам думи, безобразни са.
За пешеходките, особено по-младите, ще цитирам инструкторът ми, който много обичаше да казва когато млада пешеходка пресича неправилно пред учебната кола:
"Не я мачкай сега, на пътя, мачкай я довечера в леглото"
:D :D :D
  • 0

#57 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 23:35

ОК, ОК... нека за пешеходците се пише в отделната тема - mbthepower е дал линка към нея...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#58 eMs1

eMs1

Майстор

• Потребители на форума
  • 809 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 май 2012 - 00:01

Едва ли остана нещо, което да не беше споменато в темата, но да споделя и аз...
Мотор започнах да карам на 14 годишна възраст имал съм от Симсон, през ЧЗ 350, Джилера 125....и д.р. до Р6-ца.
Нарушавал съм ЗДвП (не, че не съм го правил и с кола), но винаги съм знаел, че го правя на моя глава, не съм очаквал от някого да внимава за мен.
От 5 - 6 години не съм се и качвал на мотор....даже и за едно кръгче, нямам желание, всъщност само за едно с на Крум мотора, преди повече от година.
Въпреки, че от време на време ми се кара много, с времето желанието ми се изпари.....може би когато преди години мой приятел загуби живота си с мотор....или когато преди 2 или 3 години на пътя между Златните и Албена (има нещо като кръчма и ресторант "Бай Манол" май се казваше) едно момче ми умря в краката, буквално, в краката, не в ръцете защото не смеех да го мърдам и чаках линейката, само успях да му събера някои от нещата,(раницата му беше в насрещното платно, заедно с обувките му, каската му беше на 200 - 300 метра в другото платно), ей така седях и гледах как издъхна и защо.....беше излетял прекалено бързо от разклона от "Журналист" и се закова в задницата на едни "Акорд"......
Може би желанието да карам изчезна окончателно и когато ми се роди дете, защото искам то да порасне с баща. А с оглед на това, което се случва по нашите пътищата, предпочитам да заложа на нещо с 4 гуми и покрив, поне ми се струва по-сигурно от двуколесните.
Някой хора са избрали, както колегата пуснал темата, да карат на писти, браво! Други като мен са избрали да не карат, това е до преценката на човека.
Но май да обсъждаме, да спорим, да се храним на автомобилисти и мотористи е безмислено, защото ако и двете страни не променят поведението си на пътя, ще продължава да загиват много хора.
В крайна сметка толерантността която се иска от мотористите е оправдана, виждал съм много пъти как не ги виждат и то в ситуации с по 10-20 км. или в задръствания и ги блъскат, защото патката или идиота нямат навика да си гледат в огледалата...аз винаги, ако мога им давам път ако може да мине, да минава, няма проблем, и почти винаги са ми благодарили. Автомобилистите също са прави относно безумните скорости на моторите...
НАЙ-ВАЖНОТО е, че правилата не се отнасят само до едните, защото ако ги спазваме и двете страни, ще е по-добре за всички.

Този пост е редактиран от eMs1: 10 май 2012 - 11:46

• 4
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано изображение

#59 kokoVmaxa

kokoVmaxa

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Мнения:
  • Град:Хасково
  • Автомобил:
    W208 CLK320

Публикувано 10 май 2012 - 09:42

.................. Но май да обсъждаме, да спорим, да се храним на автомобилисти и мотористи е безмислено, защото ако и двете страни не променят поведението си на пътя, ще продължава да загиват много хора.
В крайна сметка толерантността която се иска от мотористите е оправдана, виждал съм много пъти как не ги виждат и то в ситуации с по 10-20 км. или в задръствания и ги блъскат, защото патката или идиота нямат навика да си гледат в огледалата...аз винаги, ако мога им давам път ако може да мине, да минава, няма проблем, и почти винаги са ми благодарили. Автомобилистите също са прави относно безумните скорости на моторите...
НАЙ-ВАЖНОТО е, че правилата не се отнасят само до едните, защото ако ги спазваме и двете страни, ще е по-добре за всички.

Нямаше как да се изкаже по точно и ясно!!!
Аз не търся толерантност за мен ;) Аз си направих изводите преди доста време , мен не ми пречи особено , че някой моторист карал ненормално - дреме ми Моята кожа е на моя Г*з а той се вози в Автомобил(от няколко години насам) а неговата на неговия *** , само дето аз преди да тръгна да изпреварвам , да се престроявам или каквато и маневра да правя , след като съм се уверил , че автомобилите са еди къде си и имам место - правя ВИНАГИ Контролни прегледи в огледала стъкла и т.н. не ми се иска да го утрепя и предпочитам да го изчакам - по добре да пристигнеш бавно от колкото да Не пристигнеш колкото и да си бърз!
Мотоциклет от типа Супербайк(1000сс) спира от 260 до 90 за по малко от 3 секунди и спира от 200 до 0 за около 50 - 60м зависимост от способностите на моториста........... и се сурка по 100м ако падне със 150км/ч по равното........... Сещате ли се че ако шашнете някой който се е качил онзи ден на мотор и той е със 160 на 50м зад вас....... и вземе че се изсипе - пак ще сте замесени - Аз имено заради това внимавам , не се опитвам нито да го "шашкам" нито нищо има си начини кога и как да се направи - винаги тоя тип Рацъри ще ги видите спрели малко по нататък по пътя да почиват , да зареждат или нещо подобно защото са се наакали от километрите , тогава спираш и съвсем човешки го питаш и му обесняваш...... и ако не загубиш самообладание и не излезеш от нерви след първите реплики , малко след това "пилота" гледа с Виновен ДЕТСКИ поглед в земята и си посипва главата с пепел и му е пределно ясно че е жалък и много глупав и как примерно рискувал освен неговия донорски животец(дето най-малко те касае) и този на теб,жена ти и двете ти деца които са в Автомобила заедно с теб!

Този пост е редактиран от kokoVmaxa: 10 май 2012 - 10:01

• 0
За тялото: Legacy 2,5 GX-AT '99 / CLK320 W208 '97
За душата
: GR650XD '83 / CB500F SOHC '70
За адреналина: CBR1000RR '10 / XT660X-SMR '08 / TL1000R '99
WWW.RACEBIKETUNING.COM

МАСК България - MOTOЦИКЛЕТЕН и АВТОМОБИЛЕН СПОРТЕН КЛУБ

#60 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 май 2012 - 11:45

http://www.blitz.bg/...8761#f2b2c4eaa8

Кому е нужно????
От безразсъдството на някой патят други, мобилизират се ужасно много хора и се харчат страшно много държавни пари (от нашите данъци разбира се)
Щото някой е решил да се прави на камикадзе в града.
ПАК казвам, забрана на пистовите мотори за каране по обществените пътища.
  • 0

4 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 4 гости, 0 анонимни