Молбата ми към вас е: Пазете мотористите на пътя... Не допринасяйте... внимавайте... не ги поставяйте в рискови и опасни ситуации... за да нарушите траекторията на мотора...не искате да станете преичина млад човек да загине или да остане инвалид за цял живот...
Гледайте за мотористи, внимавайте за тях, търсете ги сред другите участници...Не ги поставяйте в критични ситуации, не им отнемайте предимството, не изпитвайте рефлексите им...Пазете ги, защото те са много по-уязвими от вас...да мислите и да внимавате и заради тях... нямате интерес някой мотор да се забие в колата ви с висока скорост... Бъдете по-снизходителни към грешките им... бъдете толерантни, прощавайте им...
Ето с това впечатление останах аз от твоя пост - заповеди, едва ли не заплахи, забрани, задължения.. "минавайте през траповете моля ви се, че ако в същата секунда мотоциклетист реши да ви изпреварва с 200 да не го блъснете"... В никакъв случай не е молба това... Извинявай ама мотоциклетисти са причинили не по малко катастрофи, с не по малко жертви, при това не самите те, а други невинни хора.. И пак се извинявам, ама пистовите мотори са създадени само и единствено да се карат бързо, не случайно се казват пистови, това им е предназначението, никой не си взима пистов мотор за да се придвижва с 50-60 из града, хората, които ги карат са си взели мотора точно за да го карат бързо и беззаконно по пътищата.. Със сигурност не са го взели за да ускорят в града за 1 секунда до 60км/ч, и после да продължат да си карат с 60.. Когато всички започнете да карате миксери по 50-80-125 кубика (напълно достатъчни за града), или туринг мотори, тогава ще се молите за толерантност, никой не ви е длъжен, това че карате мотоциклети с характеристики на болид от Ф1 не означава че имате по-големи привилегии на пътя..
Ако някой ден, докато си карам съгласно ЗДП, ме блъсне някой такъв, ако случайно оцелее, специално ще ида да му кажа "не те видях", даже и "извинявай" няма да му кажа.. Може и да го питам кога ще ми оправи колата, или да му пратя сметката за ремонта по пощата..
И сега да не си помислиш, че не харесвам моторите? Харесвам ги, и то точно тези мощните, и ако някой ден си взема такъв, няма да обикалям по форумите да казвам на хората да ме пазят... Народа е казал "Като те е страх то мечки не ходиш в гората", еми това е да караш мотор с висока скорост измежду колите.. Като си кара с 50-60 мотора, извинявай ама няма как да стане катастрофа, дори и да не успее да приведе мотоциклета в спряло състояние, дори и да падне, няма какво да му стане на мотоциклетиста с 20-30-40км в час, особено ако носи протектори. И понеже сега ще последва дежурната реплика "ти с мотор падал ли си с тази скорост?" - не с мотор, с колело съм падал, при това с по висока от тази скорост, без протектори.. И то точно заради невнимание на един микробус който ме изблъска от пътя в тротоара, и пак виждаш какво ми е мнението.. Ако си бях карал на тротоара, и според възможностите на колелото, най вероятно нямаше да стане така, колелата не са направени да се движат с 60-70км/ч, пистовите мотори също не е редно да се карат с 200-300 по пътищата.. Както виждаш дори и в Moto GP, където сигурността е на най-високо ниво, имаше смъртен случай наскоро..
Аз не знам за катастрофа в която кола с 200 е блъснала мотор.. Винаги е обратното.. Хората не случайно слагат на колите 4 дебели гуми, машина със 170 коня и тежаща 170кг как очаквате да спре от 200км/ч с 2 гуми с контактна площ по 7-8см всяка? Вие сте тези които не карат спрямо възможностите си и тези на мотора си, не автомобилистите.. Извинявам се на тези на които не им харесва, но такова ми е мнението.