Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Размисли и страсти за двуколесните и управляващите ги :)

• Заключена тема Тази тема е заключена
83 мнения по тази тема

#31 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 09 май 2012 - 19:21

Да, виждаш 1 идиот автомобилист на 20 нормални.
Аз обаче виждам 9 идиота мотористи от 10.

Определено по-грешните са в другия лагер и затова
е редно апелите,молбите и реването да е в техните форуми.

Това е твоето мнение -аз пък съвсем рядко виждам идиоти мотоциклетисти и много често-автомобилисти...
субективно е -още повече ,че съотношението-мотори на пътя и коли на пътя е сигурно 1:1000..
А иначе онова със форумите-интелигентно момче си-знаеш какво е "форум" и за какво служи-така ,че ние сме дали трибуна на всички -иначе трябва да направим форума само за Мерцоводи и членове...
Поздрави.
п.п. И понеже на някои може да се стори ,че защитавам мотористите изцяло-не!
Но просто твърдя ,че идиотите не са мотористи-те са хора които си купуват мотор щото е гъзария-карат го година две и го продават на следващите баламурници,,,ако оцелеят дотолкова!
А истинските мотористи са хора които изповядват съвсем други виждания за живота ,вселената и всичко останало-друг е техния мотив да се качат на мотор ,а не гъзарията и манията да си център на внимание.
В истинските мотосреди -и Харли да караш и Юпитер-все си добре дошъл и си част от тях ,а не да се състезаваме кой може да си купи "хаябуза" кои R1 и т.н. хиляди коне и ускорения
Поздрави.
  • 2
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#32 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 19:22

А м/увременно да се надяваме хлапетата с мотори да имат добър ангел пазител и да имат добри инстинкти, да могат и те да се пазят.

Междувременно аз поне се надявам хлапетата да имат сериозни и здравомислещи родители, които да не им позволят закупуването на ковчег на колела. Относно поодрасналите "хлапета с мотори" се надявам да нямат пари да си купят и карат моторите, относно богатите "хлапета с мотори" се надявам да измислят закон забраняващ карането на ПИСТОВИ мотоциклети по обществените пътища.

пп За който иска да кара към залеза и да усеща вятъра в косите си, има по-добри мотори от гъзарските "пистарки"
Публикувано изображение

Този пост е редактиран от Алфонсо: 09 май 2012 - 19:24

• 1

#33 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 19:28

Що бре?
Навсякъде по света можеш да си ги караш, стига да не са за писта (без фарове, мигачи и темподобни).
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#34 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 09 май 2012 - 19:34

Това е твоето мнение -аз пък съвсем рядко виждам идиоти мотоциклетисти и много често-автомобилисти...
субективно е -още повече ,че съотношението-мотори на пътя и коли на пътя е сигурно 1:1000..

Ами ясно е,че по-често ще се натъкваш на идиот автомобилист, отколкото на идиот
моторист, точно защото съотношението е такова.
Аз също рядко виждам мотористи на фона на автомобилистите, но когато ги
видя - мотористите - след това помня срещата си с тях 2 дена....считай с какво съм ги запомнил. :)

Едно е ясно - това че нормалния автомобилен шофьор няма как да реагира
адекватно на маневрите, които правят моторджиите с несъобразена скорост.
Нямат право да се оплакват и да се чувстват дискриминирани на пътя, при положение
че е невъзможно съжителството на пътя с тях, ако карат по тоя начин.
  • 0

#35 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 19:34

Що бре?
Навсякъде по света можеш да си ги караш, стига да не са за писта (без фарове, мигачи и темподобни).

Щото навсякъде по света, хората имат много повече акъл, отговорност и много по-солени глоби, че и затвор за безразсъдно поведение на пътя. По света и пътищата са малко по-различни, не се налага да караш на зиг-заг, че и да пазиш мотористи хвърчащи с по 250-300км в града.
пп Дали някой моторист си позволява да вдигне 200км в час в Берлин примерно, щото в София това си е нормално.
  • 2

#36 kokoVmaxa

kokoVmaxa

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Мнения:
  • Град:Хасково
  • Автомобил:
    W208 CLK320

Публикувано 09 май 2012 - 19:36

- Явно пак темата се изкривява !
Тук идеята и Апела не е - ПАЗИ МОТОРИСТА а идеята и апела е да има ТОЛЕРАНТНОСТ нищо повече ;)
Относно колко са грешни мотористите , това е мноооого относително - ти гледаш пишлеменца из София на които Мама и Тати са дали пари за да получат спокойствие.............нормално е 19-20г лапе да прави това когато се качи на МПС което развива 100км/ч за 3сек и 200км/ч за 10 сек - да нормално е да е с Мотоциклет , защото на цената на един средно застаряващ мотоциклет от литровият клас няма как да си купиш - NISSAN SKYLINE GTR R35 или нещо от тоя тип - не че ако тоя същия може да се качи в подобен автомобил нещата ще изглеждат различно !
Някой замислял ли се е защо тия шосейки са най-много -> ами щото са най-евтината гъзария която може да се купи и да ти даде възможност да усетиш катапулта за 3-4 секунди от 0 до 100км/ч
- Проблема е както един колега по нагоре го каза - Аз съм Моторист от 20г и НЕНАВИЖДАМ Такива смешни селяндури с чехли,цайси и къси гащи покатерени на мотор и знам точно колко им е багажа в момента в който видя мотора , облеклото и стойката - И кво да го утрепя ли ?!
Макар и да речем , че аз съм засегнат от неговата селяндурщина пряко , не мисля , че правилният начин е от типа - дай да го тепаме , е*и го у гъ*а !
- Има и други начини да му покажеш колко е жалък и какъв донор е , просто като за начало , трябва да превъзмогнеш вътрешно собствената си агресия и чак тогава да покажеш и обясниш на "донора" какво и как е положението и къде е неговата грешка и провинение - и повярвайте ми , ако го направи всеки един от вас смирено и с ум , ще забележи нещо което едва ли си е представял , че може да се случи - Да види оня гашлю с наведена глава и подсмърчащ като първолак да си вика:
- ей верно ве начи аз........... ей няма , аз сега вече ши си взема бележка..............
Да и това е точно така записва му се нейде из кухата лейка и архива му и някой ден пак като се засили си вика:
еееееееееееее аве предния път.......... я чакай малко по спокойно
  • 0
За тялото: Legacy 2,5 GX-AT '99 / CLK320 W208 '97
За душата
: GR650XD '83 / CB500F SOHC '70
За адреналина: CBR1000RR '10 / XT660X-SMR '08 / TL1000R '99
WWW.RACEBIKETUNING.COM

МАСК България - MOTOЦИКЛЕТЕН и АВТОМОБИЛЕН СПОРТЕН КЛУБ

#37 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 20:00

Именно Коко, за "евтината гъзария" става въпрос.
За 5-6-7 хил лв НЯМА каква гъзарска кола да си гупи келеша, или ще е дърта на години според критериите на неговите приятелчета, останалите келеши, или ще е със слаб мотор или...още безброй причини.
При моторите обаче... съвсем различно е положението.
За тия пари спокойно си взимаш средно стара но хващаща окото хилядарка и почваш да летиш по улиците. Всичките глупаци и глупачки около тебе са възхитени, какъв гъзар си, колко ти е бърз мотора, колко си луд и колко лудо караш...
В 99% от случаите келеша няма тито способностите и уменията да управлява такава машина, нито възможностите да я кара и поддържа (самия ти знаеш колко струват екипи, ботуши, каски, протектори, спирачки, гуми и т.н. консумативи )
И какво излиза накрая.. по пътя лети мухльо с 160-180 коня мотор с изпилени гуми трета употреба, без нужната подготовка да управлява такава машина, на всичкото отгоре се прави и на гъзар, камикадзе и т.н.
И аз трябва да съм толерантен.... ми да ги третираме като коли на НСО тогава, да отбиваме и да спираме в банкета, за да може спокойно да си профучи с 300км/ч
  • 2

#38 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 09 май 2012 - 20:01

Толерантност винаги е срещал от мен всеки нормално каращ,
бил той моторист или шофьор на автомобил.

Аз досега се опитвах да обясня,че досега 9 от 10 моториста
не са ми давали възможност да съм толерантен към тях, да
им направя път или нещо такова, просто защото карат като луди
и аз не мога да реагирам на случващото се.
Това е.

Този пост е редактиран от shotgun600: 09 май 2012 - 20:03

• 1

#39 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 09 май 2012 - 20:57

Молбата ми към вас е: Пазете мотористите на пътя... Не допринасяйте... внимавайте... не ги поставяйте в рискови и опасни ситуации... за да нарушите траекторията на мотора...не искате да станете преичина млад човек да загине или да остане инвалид за цял живот...

Гледайте за мотористи, внимавайте за тях, търсете ги сред другите участници...Не ги поставяйте в критични ситуации, не им отнемайте предимството, не изпитвайте рефлексите им...Пазете ги, защото те са много по-уязвими от вас...да мислите и да внимавате и заради тях... нямате интерес някой мотор да се забие в колата ви с висока скорост... Бъдете по-снизходителни към грешките им... бъдете толерантни, прощавайте им...

Ето с това впечатление останах аз от твоя пост - заповеди, едва ли не заплахи, забрани, задължения.. "минавайте през траповете моля ви се, че ако в същата секунда мотоциклетист реши да ви изпреварва с 200 да не го блъснете"... В никакъв случай не е молба това... Извинявай ама мотоциклетисти са причинили не по малко катастрофи, с не по малко жертви, при това не самите те, а други невинни хора.. И пак се извинявам, ама пистовите мотори са създадени само и единствено да се карат бързо, не случайно се казват пистови, това им е предназначението, никой не си взима пистов мотор за да се придвижва с 50-60 из града, хората, които ги карат са си взели мотора точно за да го карат бързо и беззаконно по пътищата.. Със сигурност не са го взели за да ускорят в града за 1 секунда до 60км/ч, и после да продължат да си карат с 60.. Когато всички започнете да карате миксери по 50-80-125 кубика (напълно достатъчни за града), или туринг мотори, тогава ще се молите за толерантност, никой не ви е длъжен, това че карате мотоциклети с характеристики на болид от Ф1 не означава че имате по-големи привилегии на пътя..

Ако някой ден, докато си карам съгласно ЗДП, ме блъсне някой такъв, ако случайно оцелее, специално ще ида да му кажа "не те видях", даже и "извинявай" няма да му кажа.. Може и да го питам кога ще ми оправи колата, или да му пратя сметката за ремонта по пощата..

И сега да не си помислиш, че не харесвам моторите? Харесвам ги, и то точно тези мощните, и ако някой ден си взема такъв, няма да обикалям по форумите да казвам на хората да ме пазят... Народа е казал "Като те е страх то мечки не ходиш в гората", еми това е да караш мотор с висока скорост измежду колите.. Като си кара с 50-60 мотора, извинявай ама няма как да стане катастрофа, дори и да не успее да приведе мотоциклета в спряло състояние, дори и да падне, няма какво да му стане на мотоциклетиста с 20-30-40км в час, особено ако носи протектори. И понеже сега ще последва дежурната реплика "ти с мотор падал ли си с тази скорост?" - не с мотор, с колело съм падал, при това с по висока от тази скорост, без протектори.. И то точно заради невнимание на един микробус който ме изблъска от пътя в тротоара, и пак виждаш какво ми е мнението.. Ако си бях карал на тротоара, и според възможностите на колелото, най вероятно нямаше да стане така, колелата не са направени да се движат с 60-70км/ч, пистовите мотори също не е редно да се карат с 200-300 по пътищата.. Както виждаш дори и в Moto GP, където сигурността е на най-високо ниво, имаше смъртен случай наскоро..

Аз не знам за катастрофа в която кола с 200 е блъснала мотор.. Винаги е обратното.. Хората не случайно слагат на колите 4 дебели гуми, машина със 170 коня и тежаща 170кг как очаквате да спре от 200км/ч с 2 гуми с контактна площ по 7-8см всяка? Вие сте тези които не карат спрямо възможностите си и тези на мотора си, не автомобилистите.. Извинявам се на тези на които не им харесва, но такова ми е мнението.
  • 1
Follow your own star...

#40 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 09 май 2012 - 21:19

Сега кат' се замислих верно не съм чул (или видял) кола да е ударила моторист отзад :hailandkill . Виж обратното обаче се среща доста често... Също така рядко чувам или виждам да е пострадал моторист на скутер. Но моторист на пистарка - редовно! Каквито и апели да отправят мотористите проблемът е в тях. Сами трябва да се погрижат да изкоренят проблемите в тяхната общност. Иначе се получава следната ситуация: отива Пешо вейката и удря шамар на Дани чука, който е 50 кила отгоре и заявява, че сега той трябва да се чувства много виновен и да не смее да му посяга, че видиш ли е 2 пъти по-едър и трябва той да го пази!!! Сори, ама не! Мотористи, помогнете си сами, да ви помогне и Господ! А аз Господ не съм, а гледам себе си ;).
  • 1
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#41 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 21:35

Ама моля ви се, елата само една вечер да постоите на терасата ми да видите как минават мотористите по бул. България ..а и къде ли не..
нямам думи..
Миналата седмица пак се сблъскаха двама, този път с кола..челен удар на два мотора..потресаващо...
То бива гъзария и безразсъдство, но чак пък толкова..
Темата дразни с това, че иска да предизвика толерантност, а провокира конфликт. Защо? Ами просто е...всички ние сме ТОЛЕРАНТНИ към мотористите...а какво срещаме от тяхна страна?! Колко по-толерантни да бъдем...да спра съвсем като минава мотор ли?! Да сляза и да му постеля червеният килим? Защо?
Колко по-толерантни да бъдем? Няма накъде повече...
Един моторист не ми е благодарил като съм направила сумати маневри, за да мине той през тясното пространство и да отиде най-отпред на светофара...нито един..сякаш сме им длъжни да им правим път..
  • 3

#42 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 09 май 2012 - 21:52

Колеги, кажете като се поизчерпе темата, че да пусна нова - "ПАЗИ ПЕШЕХОДЕЦА".
Да ги нахраним и тях. Така и така сме почнали. :beer
  • 2

#43 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4597 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 09 май 2012 - 21:54

Мисля че човек който залага живота си на карта, управлявайки каквото и да е МПС със скорост 200км/ч по-висока от позволената, не може да разчита на специално отношение.

Карал съм мотори, и макар да не съм развивал големи скорости - знам какво е tank slapper и как се получава - най-дългите 3 секунди.

Кой би могъл да те опази? 3-4 неравности на неподходящо място в неподходящ момент.

Падал съм и от скутер, без никой друг да ми е виновен. Просто влязох с твърде голяма скорост в завой на път, който не познавам и намалявайки не можах да се задържа върху асфалта.

Пистата е друго нещо - тя е контролирана среда, настилката е поддържана, има някакви буферни зони, и т.н. Пътищата имат дупки, и не знаеш какво има зад завоя.

Аз мотористите ги пазя, но не защото смятам че заслужават специално отношение.
  • 1

#44 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 21:57

За тях пък изобщо нямам думи.
Онзи ден една коза ми наплю колата, идея нямам защо.
Просто реши да пресича, а аз и се изпречих.
Почти я бях подминал като тръгна, само дето не влезна през задната врата.
Късмет че беше пред районното...
  • 0

#45 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 май 2012 - 22:01

Момчета, доста сте поизписали. С една дума...............реалността. Ма ногу сте писали начи!

Замаях се от четене....още не съм дочел. Ама, всички сте писали правилно ! Това е добре.

Ама ако се върнете назад в годините? Едва ли някой ще се похвали че е безгрешен!

Пазате мотористите! Те са по-бързи от нас! И те както всички нас си правят кефа!

Десен мигач! Евала! Па кой си е виновен, да не дава Господ....да му бере грижата!

Поздрави, здраве и късмет ! :)

:beer
  • 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

6 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 6 гости, 0 анонимни