Този пост е редактиран от Praetorian: 09 май 2012 - 14:25
Размисли и страсти за двуколесните и управляващите ги :)
Започната от kokoVmaxa, 09 май 2012 - 07:44:02
83 мнения по тази тема
Публикувано 09 май 2012 - 14:10
kokoVmaxa, пусна темата и ни обърна внимание, което е похвално. Който иска да те чуе - ще те чуе. Обаче поведението и убежденията на някого няма да се променят заради един пост само.
Публикувано 09 май 2012 - 14:14
- Мнение на МОТОРИСТ извадено от такава тема:
................. От мои лични наблюдения стигам до извода,че една много голяма част от катастрофите стават заради коли правещи обратен или ляв завой, ако се разровим из гугъл, може да разберем,че това е факт. Колите имат нулева толерантност към нас.
Вчера на Карловско шосе на 1вия светофар направих път на 2ма колеги с мотори, които се бутаха между колите, единия явно не разбра,че му давам път и ме напсува "щи еба майката цървул". Аз го последвах за да му обясня ситуацията и да му се извиня физически, но моторите изчезнаха в трафика. Колегите бяха с пистови мотори(цбр600 и двамата) по къси гащи и тениски, без каска разбира се. Тази сутрин като тръгвах за работа ги засичам на входа на комплекса в който живея... жената беше с мене, късмет, единия ми се извинява 20мин. Ей, такива не ги съжалявам... да се трепят, сами са си направили избора...
Ето ви другата страна на монетата - не всички са от типа "Гъзе на Шосейка..........."
................. От мои лични наблюдения стигам до извода,че една много голяма част от катастрофите стават заради коли правещи обратен или ляв завой, ако се разровим из гугъл, може да разберем,че това е факт. Колите имат нулева толерантност към нас.
Вчера на Карловско шосе на 1вия светофар направих път на 2ма колеги с мотори, които се бутаха между колите, единия явно не разбра,че му давам път и ме напсува "щи еба майката цървул". Аз го последвах за да му обясня ситуацията и да му се извиня физически, но моторите изчезнаха в трафика. Колегите бяха с пистови мотори(цбр600 и двамата) по къси гащи и тениски, без каска разбира се. Тази сутрин като тръгвах за работа ги засичам на входа на комплекса в който живея... жената беше с мене, късмет, единия ми се извинява 20мин. Ей, такива не ги съжалявам... да се трепят, сами са си направили избора...
Ето ви другата страна на монетата - не всички са от типа "Гъзе на Шосейка..........."
За тялото: Legacy 2,5 GX-AT '99 / CLK320 W208 '97
За душата: GR650XD '83 / CB500F SOHC '70
За адреналина: CBR1000RR '10 / XT660X-SMR '08 / TL1000R '99
WWW.RACEBIKETUNING.COM
МАСК България - MOTOЦИКЛЕТЕН и АВТОМОБИЛЕН СПОРТЕН КЛУБ
WWW.RACEBIKETUNING.COM
Публикувано 09 май 2012 - 14:16
- Подкрепям на 101% и съм абсолютно сигурен в това което казваш!kokoVmaxa, пусна темата и ни обърна внимание, което е похвално. Който иска да те чуе - ще те чуе. Обаче поведението и убежденията на някого няма да се променят заради един пост само.
WWW.RACEBIKETUNING.COM
WWW.RACEBIKETUNING.COM
Публикувано 09 май 2012 - 14:17
Аз лично не съм виждал моторист с пистов мотор, който да кара нормално.
Винаги се лети м/у колите, правят се каскади и т.н.
Толерантност получават само тези, които я заслужават.
Няма да съм толерантен към идиотите.
Ако за зла участ някога ми се случи моторист да се удари в мен,
поврярвай ме,че няма аз да съм виновния за тази работа и няма
да са я предизвикали мои действия.
Ще ме е яд само,че ще ме влачат няколко години по съдилища, но
не и за живота на камикадзето.
Сори, но това, че сте си купили мотори, които развиват
супер скорости за отрицателно време не значи,че може
да се възползвате от способностите им по всяко време
и на всяко място.
и на всяко място.
Този пост е редактиран от shotgun600: 09 май 2012 - 14:20
Публикувано 09 май 2012 - 14:26
Ето ви темата.
Надявам се да спазваме добрият тон!
Този пост е редактиран от Pe6o666: 09 май 2012 - 16:06
Публикувано 09 май 2012 - 16:58
Изчетох темата до тук и... нали знаете какво са "смесени чуства"?!
Само искам да напомня, че толерантността на пътя трябва да бъде взаимна - не само към, а и от мотоциклетистите.
Само искам да напомня, че толерантността на пътя трябва да бъде взаимна - не само към, а и от мотоциклетистите.
Публикувано 09 май 2012 - 17:24
Toва Ти прави чест ! Лично благодаря !Ето ви темата.
Аз лично не съм виждал моторист с пистов мотор, който да кара нормално.
и на всяко място.
- Добре защо мислиш толкова предубедено ?! Защо и Мен слагаш под общ знаменател - Познаваш ли ме ............ или просто си предубеден , че всички мотористи са еднакви и опасни ?!
Осъзнаваш , че проблем ще има и последствията ще са супер неприятни........ и въпреки всичко викаш - не ми пука !?
Само ще ти задам един въпрос:
- Виждал ли си окървавено и безформено тяло без особени признаци на живот да се търкаля по пътя пред теб?След което да се опитваш да му събереш част от вътрешностите а "то" да те пита - Абе къде е мама , защо ми е студено , какво става........... ?!
............... и Ти искаш да ми кажеш , че ако преживееш дори само една такава ситуация - на теб няма да ти пука ?! Особено ако имаш дори и коствено участие в това ?!
Абсолютно е така - идеята ми е че трябва да има някаква нагласа за толерантност и колегиалност към това което се случва по пътищата във всички нас ! Не е възможно да има и да се иска само от едната страна - това си е като договорите - Когато е неизгоден за някоя от страните ............. то тогава договор няма и в тези ситуции е така - Ако бъркам поправете ме !Изчетох темата до тук и... нали знаете какво са "смесени чуства"?!
Няма как моториста да иска всички да го пазят и това е ясно(не слагам себе си под общия знаменател защото да речем че почти нулева е възможноста да изкарам мотор и да ида нейде с него - било то до кафето или на разходка до някой друг град или местност............... макар че имам 6 мотоциклета , предпочитам комфорта на Автомобила за града и Безопасноста му извън града) но също така ням как автомобилистите да искат толерантност от мотористите при положение , че при всяка една възможност не се пропуска да им се покаже , че ние с ламарините сме много силни...........
Ето една тема в Мотофорум http://www.motoforum...p?topic=20624.0
Ето още една тема в друг Мотофорум http://www.motoforum...ic,71179.0.html
Този пост е редактиран от kokoVmaxa: 09 май 2012 - 17:31
WWW.RACEBIKETUNING.COM
WWW.RACEBIKETUNING.COM
Публикувано 09 май 2012 - 17:50
Виж сега, признай си, че повечето собственици на пистови
мотори спадат към категорията "идиот на две колела".
Не казнам,че ти си такъв, защото не те познавам.
Но пък не минава и ден без някой бързак да мине на косъм от мен
рискувайки живота си.Даже 90% от мотористите, които виждам всеки
ден правят идиотщини.
Каращите нормално и заслужаващи толерантност за съжаление са
малцинство.
А "къде е мама","защо ми е студено" и т.н.... да са мислили като
са се качвали на моторите си да ги карат като луди.
Виждал съм и умиращи хора пред очите си, но не съм от тези, на които
им се получава тежка психическа травма след такава гледка.
Бих се травмирал,ако става дума за някой близък роднина /дори не
за всичките ми роднини/.
По ми е жал за сгазени животни, отколкото за сгазени хора.
Аз винаги правя всичко възможно да не преча на мотористите, защото
най-малкото не искам да си губя времето с линейки, застрахователи, побоища
и съдилища. Ама какво съм виновен, че мотористите карат по начин,
който не ми дава време изобщо да реагирам на действията им?
Докато мигна и той вече ме е подминал дори без да съм разбрал от коя
страна ми е минал даже...
Пак ти казвам, мога да съм толерантен само към хора, които ми дават
възможност да съм толерантен към тях. Към идиоти не съм толерантен
и няма да бъда,не защото не искам, ами защото нямам физическата
възможност за това - нямам очи на гърба, нямам котешки рефлекси,
в колите ни има радио, което шуми и не се чува приближаващия със
свръхзвукова скорост моторист.
Отивай по мотофорумите да призоваваш колегите си да карат нормално,
това е по-разумното нещо, което можеш да направиш, отколкото да се опитваш
да вменяваш някаква вина у шофьорите на коли, че не били толерантни и т.н.
Хубаво бяха заключили темата...
мотори спадат към категорията "идиот на две колела".
Не казнам,че ти си такъв, защото не те познавам.
Но пък не минава и ден без някой бързак да мине на косъм от мен
рискувайки живота си.Даже 90% от мотористите, които виждам всеки
ден правят идиотщини.
Каращите нормално и заслужаващи толерантност за съжаление са
малцинство.
А "къде е мама","защо ми е студено" и т.н.... да са мислили като
са се качвали на моторите си да ги карат като луди.
Виждал съм и умиращи хора пред очите си, но не съм от тези, на които
им се получава тежка психическа травма след такава гледка.
Бих се травмирал,ако става дума за някой близък роднина /дори не
за всичките ми роднини/.
По ми е жал за сгазени животни, отколкото за сгазени хора.
Аз винаги правя всичко възможно да не преча на мотористите, защото
най-малкото не искам да си губя времето с линейки, застрахователи, побоища
и съдилища. Ама какво съм виновен, че мотористите карат по начин,
който не ми дава време изобщо да реагирам на действията им?
Докато мигна и той вече ме е подминал дори без да съм разбрал от коя
страна ми е минал даже...
Пак ти казвам, мога да съм толерантен само към хора, които ми дават
възможност да съм толерантен към тях. Към идиоти не съм толерантен
и няма да бъда,не защото не искам, ами защото нямам физическата
възможност за това - нямам очи на гърба, нямам котешки рефлекси,
в колите ни има радио, което шуми и не се чува приближаващия със
свръхзвукова скорост моторист.
Отивай по мотофорумите да призоваваш колегите си да карат нормално,
това е по-разумното нещо, което можеш да направиш, отколкото да се опитваш
да вменяваш някаква вина у шофьорите на коли, че не били толерантни и т.н.
Хубаво бяха заключили темата...
Публикувано 09 май 2012 - 18:31
Колеги-Liloff хубаво Ви го каза....малко така всички първосигнално почнахте!
Да-има идиоти мотористи-факт!
Но-аз на ден се наглеждам на толкова идиоти автомобилисти ,че не знам как да го опиша точно,,,
Държа да Ви отбележа ,че истинските моторджий-ненавиждат два пъти повече от Вас тия така описани гъзета на шесейки-защото именно те носят лошата слава на моториста ,а моториста не е лош човек....моториста е човек които иска да усети вятъра в косите си и незаменимото усещане на пътя които се плъзга под него...
мотористите карат заради удоволствието от карането-често ще ги видите спрели покрай някоя красива гледка...
Аз не съм моторист-но истинските мотористи които познавам са описаните от мен по горе хора!
А тези които карат като безсмъртни -пикльовците и селяците-те карат и автомобил по същият начин-всеки ден ги срещаме и в колите им-засичат-минават на червено-натискат Ви ,пилят гуми и прочее.
Тук Държавата(МВР) трябва да вземе отношение и да реши законово нещата-драконовски мерки-забрана за мощни мотоциклети на лица до 30 годишна възраст и най вече-адекватна реакция към моментната обстановка....
И аз искам някога да стана моторист-но няма да е днес-именно поради факта ,че не сме дорасли още за да разберем това общество на свободните.
Само за сведения-моят партньор в полицията(когато служех там) беше убит на мотора си от кола-която "просто не го беше видяла " и се беше врязала със скорост от една малка уличка ,а той караше на централен път ,с каска и ниска скорост.Погребахме го на 27 годишна възраст.Не е честно!
Далече съм от мисълта да защитавам малоумниците-те са опасни за всички ,но само искам да направите разграничението между "мотористи" и "турбо-мега-тъпи-кисели дупета-лапета-малоумници" ,защото всички знаем колко е неприятно да ни поставят под общ знаменател.
Завършвам със това ,че повечето Мерцедеси които виждам напоследък ,правят всякакви по вид нарушения ,но като Ви познавам Вас-всъщност знам ,че има страхотни хора Мерцоводи..няма как да Ви сложа под общия знаменател.
Мисля ,че колегата е подхванал сериозна дискусия и най важното -лично за мен- в нея е това ,че ни призовава да сме маааалко по толерантни към по незащитените от нас на пътя...защото всички знаем какви глупости правим в яда си когато някои ни засече или извърши друго застрашаващо действие към нас ,когато сме в автомобилите си-това е класически случай на психологически срив и проява на агресия поради чувството за директна заплаха за живота....
Както и да е де-пак се заприказвах
Разбирам всички Вас ,които се изказвате против камикадзетата и Ви подкрепям ,но ми се струва ,че целта на апела се измести в грешна посока.
Поздрави
Но-аз на ден се наглеждам на толкова идиоти автомобилисти ,че не знам как да го опиша точно,,,
Държа да Ви отбележа ,че истинските моторджий-ненавиждат два пъти повече от Вас тия така описани гъзета на шесейки-защото именно те носят лошата слава на моториста ,а моториста не е лош човек....моториста е човек които иска да усети вятъра в косите си и незаменимото усещане на пътя които се плъзга под него...
мотористите карат заради удоволствието от карането-често ще ги видите спрели покрай някоя красива гледка...
Аз не съм моторист-но истинските мотористи които познавам са описаните от мен по горе хора!
А тези които карат като безсмъртни -пикльовците и селяците-те карат и автомобил по същият начин-всеки ден ги срещаме и в колите им-засичат-минават на червено-натискат Ви ,пилят гуми и прочее.
Тук Държавата(МВР) трябва да вземе отношение и да реши законово нещата-драконовски мерки-забрана за мощни мотоциклети на лица до 30 годишна възраст и най вече-адекватна реакция към моментната обстановка....
И аз искам някога да стана моторист-но няма да е днес-именно поради факта ,че не сме дорасли още за да разберем това общество на свободните.
Само за сведения-моят партньор в полицията(когато служех там) беше убит на мотора си от кола-която "просто не го беше видяла " и се беше врязала със скорост от една малка уличка ,а той караше на централен път ,с каска и ниска скорост.Погребахме го на 27 годишна възраст.Не е честно!
Далече съм от мисълта да защитавам малоумниците-те са опасни за всички ,но само искам да направите разграничението между "мотористи" и "турбо-мега-тъпи-кисели дупета-лапета-малоумници" ,защото всички знаем колко е неприятно да ни поставят под общ знаменател.
Завършвам със това ,че повечето Мерцедеси които виждам напоследък ,правят всякакви по вид нарушения ,но като Ви познавам Вас-всъщност знам ,че има страхотни хора Мерцоводи..няма как да Ви сложа под общия знаменател.
Мисля ,че колегата е подхванал сериозна дискусия и най важното -лично за мен- в нея е това ,че ни призовава да сме маааалко по толерантни към по незащитените от нас на пътя...защото всички знаем какви глупости правим в яда си когато някои ни засече или извърши друго застрашаващо действие към нас ,когато сме в автомобилите си-това е класически случай на психологически срив и проява на агресия поради чувството за директна заплаха за живота....
Разбирам всички Вас ,които се изказвате против камикадзетата и Ви подкрепям ,но ми се струва ,че целта на апела се измести в грешна посока.
Поздрави
Публикувано 09 май 2012 - 18:32
"Мотористите" дано Господ да ги пази, защото никой друг не може да опази човек, който САМ не пази живота и здравето си.
Нищо лично към никого, но ще изкажа малко собствени наблюдения:
Повечето хора с мотори, които познавам не блестят с много ум и интелект, точно обратното, откровено тъпи са.
100% от тях грубо нарушават целия Закон за Движение по Пътищата
Дори и след множество падания, инциденти, потрошени кости и мотори повечето от тях не се отказват ( всъщност познавам само един, който се отказа и един друг, който временно спря да кара, след като катастрофира с мотора си три пъти за 24 часа)
Впечатленията ми за тия хора са, че това са индивиди, без инстинкт за самосъхранение.
В заключение ще кажа, че мястото на ПИСТОВИТЕ мотори изобщо не е на улицата, машина която прави 0-100км за 2-3 сек. трябва да се кара само и единствено на писта. Карайки пистов мотор по улиците е все едно да подкараш някой болид от F1 или ралиджийка от WRC и да твърдиш че е нормална кола.
Нищо лично към никого, но ще изкажа малко собствени наблюдения:
Повечето хора с мотори, които познавам не блестят с много ум и интелект, точно обратното, откровено тъпи са.
100% от тях грубо нарушават целия Закон за Движение по Пътищата
Дори и след множество падания, инциденти, потрошени кости и мотори повечето от тях не се отказват ( всъщност познавам само един, който се отказа и един друг, който временно спря да кара, след като катастрофира с мотора си три пъти за 24 часа)
Впечатленията ми за тия хора са, че това са индивиди, без инстинкт за самосъхранение.
В заключение ще кажа, че мястото на ПИСТОВИТЕ мотори изобщо не е на улицата, машина която прави 0-100км за 2-3 сек. трябва да се кара само и единствено на писта. Карайки пистов мотор по улиците е все едно да подкараш някой болид от F1 или ралиджийка от WRC и да твърдиш че е нормална кола.
Публикувано 09 май 2012 - 18:35
Ето ви темата.
Мерси колега, наистина си прав, че темата тръгна леко в грешната посока, но понеже въпроса ми е малко при сърце искам да се получи нормална дискусия и всички да се разберем културно. Мерси още веднъж поздрави и много безавариини.
Публикувано 09 май 2012 - 18:42
Като се замисля, на жената брат и ми иска 2000 лв на заем за да си купи някаква бръмчалка, незнам си колко хиляди кубика
Е, вече знам какво ще му отговоря...
Писах на колегата, но и тук ще кажа.
Наскоро само едно мигащо червено триъгълниче в дясното ми огледало спаси един моторист да не се хвърли в канавката.
Ами ако не бях с тази кола?!?
Какво правим?!?
Онзи си беше пътник, няма как да се сбори с GL-а...
Ами аз после?!?
Заради някой си състезател дето решил да ме изпреварва от дясно, да си имам неприятности...не, благодаря!
Затова, като видя че някой се ръга го блокирам, не защото виж ме съм с Мерцедес и съм мнооого гоУем...
Е, вече знам какво ще му отговоря...
Писах на колегата, но и тук ще кажа.
Наскоро само едно мигащо червено триъгълниче в дясното ми огледало спаси един моторист да не се хвърли в канавката.
Ами ако не бях с тази кола?!?
Какво правим?!?
Онзи си беше пътник, няма как да се сбори с GL-а...
Ами аз после?!?
Заради някой си състезател дето решил да ме изпреварва от дясно, да си имам неприятности...не, благодаря!
Затова, като видя че някой се ръга го блокирам, не защото виж ме съм с Мерцедес и съм мнооого гоУем...
Публикувано 09 май 2012 - 19:01
Колеги-Liloff хубаво Ви го каза....малко така всички първосигнално почнахте!
Поздрави
SAMURAIJACK казал си го БЛЕСТЯЩО, 99% споделям това мнение, едвали мога да го напиша по добре, нядявам се хората да разберат. Идиотщини всички сме правили включително и аз, хора безгрешни едва ли има. И ако малко излезна от темата с моторите, с колите не е кои знае колко по цветущо положението. Нестига, че държавата ни третира като воторо качество ами и ние да се избиваме.
Ако можем да помогнем, да отстъпим или да задържим гнева си в ипулсивен момент, ако можем да повлияем на ситуацията с цел развитие в положителна насоко добре, ако неможем нека поне това което зависи пряко от нас го вършим като хората това е моята идея.
П.С Колега Алфонсо, не че нещо ама всичките кадето карат автомобили са професори в БАН и явно само аз съм иключение, аиде от 2-3 души да не съдим за всички, SAMURAIJACK го е казал то има и много от тия от 90-те години бизнесмени с Мерцове и какво сега всички с Мерцедеси са апаши ли, малко са прекалени ти констатации според мен.
Живи и здрави.
Публикувано 09 май 2012 - 19:03
Да, виждаш 1 идиот автомобилист на 20 нормални.
Аз обаче виждам 9 идиота мотористи от 10.
Определено по-грешните са в другия лагер и затова
е редно апелите,молбите и реването да е в техните форуми.
Публикувано 09 май 2012 - 19:18
Благодаря Джак Не мога да се изразя толкова добре.
Aйде сега, сухожилия режем, статистики на идиоти правим при автомобилисти/мотоциклетисти.
Нека не генерализираме...
Защото иначе... погледнете го от другата страна:
Какъв е масовия собственик на 124ка?
А на 190ка?
А на 140ка?
А на Е36ица?
А може би на 5ица (особено от както станаха по 2000лв.)?
Ами понеже имах един съсед мангал със 190ка, а сина му караше 5ица, мразя всички със 190ки и 5ици и ще им режа сухожилията и ще ги меря с развалени домати през шибидаха...
А м/увременно да се надяваме хлапетата с мотори да имат добър ангел пазител и да имат добри инстинкти, да могат и те да се пазят.
Aйде сега, сухожилия режем, статистики на идиоти правим при автомобилисти/мотоциклетисти.
Нека не генерализираме...
Защото иначе... погледнете го от другата страна:
Какъв е масовия собственик на 124ка?
А на 190ка?
А на 140ка?
А на Е36ица?
А може би на 5ица (особено от както станаха по 2000лв.)?
Ами понеже имах един съсед мангал със 190ка, а сина му караше 5ица, мразя всички със 190ки и 5ици и ще им режа сухожилията и ще ги меря с развалени домати през шибидаха...
А м/увременно да се надяваме хлапетата с мотори да имат добър ангел пазител и да имат добри инстинкти, да могат и те да се пазят.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни