Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Нагла кражба от Лукоил...

• Please log in to reply
93 replies to this topic

#61 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 23 April 2012 - 10:24

В СЪрбия и дизелът и бензинът са 100 пъти по-качествени от нашите... ама за лека кола не е чак толкова близко. Ако живееш на границата - става, ама от София да ходиш за 1 резервоар, ти половината ще го изгориш за отиване и връщане. Пък цената там не е много по-различна - бензинът е 1.39€ дизелът 1.37€.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#62 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Posts:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Posted 23 April 2012 - 10:37

Всъщност и аз това казах :)
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#63 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,601 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 23 April 2012 - 11:02

Общо взето се разбра, че само газта не я маниполират все още, затова на някой дизеловия (бензиновия) двигател ако издържи по-малко от някой газов да не се чудиме. :(

Според мен се разбра, че няма стандарт за газта. Никой не контролира съотношението пропан/бутан, което определя октановото число и Т на изпаряване на газта.

Освен това, газта може да съдържа примеси на други газове освен пропан и бутан, които могат да имат агресивно действие към мотора, или да горят с по-висока температура. Чувал съм за LPG смес, съдържаща остатъци ацетилен. Дали е вярно и колко е съдържанието, не мога да кажа.

може да има и повишено съдържание на твърди частици и/или тежки фракции. А може да съдържа и сгъстен въздух.
  • 0

#64 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 23 April 2012 - 11:15

Или да си купим колело , има ги по 100-200 лева вече и сме шестичка :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#65 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
Garage View Garage

Posted 23 April 2012 - 19:28

П.П. Днеска реших да пробвам Лукойл в Люлин............. като ми беше попът.
Зарибиха ме да си сипя от ..........

Не мога да те разбера, честно?!?!? :wacko
Отишъл си, заредил си, излъгали са те, оплакваш се и си недоволен, НО ПАК отиваш в Лукойл???? :wacko
Това противоречи на всякаква логика.
Чак са успели и да те зарибят да сипваш някакъв "магически" бензин... Ти вярваш ли им???
Не знам защо ходиш да зареждаш на тази верига бензиностанци явно харесваш да те лъжат.
  • 1

#66 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Posts:
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Posted 23 April 2012 - 20:49

Защото очевидно става дума за дадени обекти, а не точно до фирмата. Защото в 90% от случаите зареждам на ЕКО, но мога да посоча и 2 техни обекта, където също съм бил лъган, но за сметка на това пък ЕКО в моя квартал са коректни. И понеже водих спор с мой приятел за точна този обект Лукойл в Люлин и той твърди, че всичко е нормално там, а харчи към 1000 лв. месечно за бензина и точно в тази бензиностанция. Затова и аз реших да видя дали на този обект се лъже.
  • 0

#67 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 23 April 2012 - 23:09

За да си сигурен, че не те лъжат никога просто не ходи в обектите на лукойл.
Еко.. може и да лъжат, мен досега не са ме излъгали, или поне не съм ги хванал :)
  • 0

#68 ganev

ganev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Posts:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201 - 601.....
Garage View Garage

Posted 24 April 2012 - 00:11

не се занимаваите с тях и това е на всяка бензиностанция лъжат имат една леика за пред хората която е 18л. но пише 20
иначе са длъжни да показват леика със пломба от метрологията и да я пълнят при всяко поискване
а колкото до метролозите кои мислите им плаща заплатите?
  • 0
Работи сякаш не се нуждаеш от пари. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. Живей така сякаш на земята е рай! Може да няма друг.

#69 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 24 April 2012 - 08:56

Не мога да те разбера, честно?!?!? :wacko

Е, аз откога пиша в темата, че не мога да разбера?!

харчи към 1000 лв. месечно за бензина и точно в тази бензиностанция

Е сега вече стана ясно защо харчи толкова много :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#70 machine

machine

Напреднал

• Потребители на форума
  • 503 Posts:
  • Автомобил:
    W210
    E 290 TD
Garage View Garage

Posted 24 April 2012 - 14:45

Бягайте от Лукойл, бягайте, горивата са им страшно некачествени, при малки, но положителни температури, ми е замръзвала нафтата, в движение. Освен това от Карнобат до Айтос да свърши 50 л. газ е малко странно.
  • 0

#71 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 24 April 2012 - 21:42

На мене пък никога не ми е замръзвала нафтата , радиатора ми се е пукал от студ , при -26 градуса , паля и колата заспива , работи както лятно време , всичко си е до бензиностанцията , в Габрово , нямат смисъл да мешат нафтата , защото няма такова голямо потребление и един вид се избиват се клиенти , в Плевен е същата работа , бензиностации много , коли малко , никога не съм имал проблеми със замръзване на нафта , а имай едно на ум , в Плевен и Габрово са едни от най студените градове в България...
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#72 ivos

ivos

Чирак

• Потребители на форума
  • 99 Posts:
  • Интереси:Аудио, елекртоника, автомобили, бодибилдинг
  • Автомобил:
    W124 - 230TE

Posted 04 May 2012 - 18:45

Колеги с газови уредби, не зареждайте газ от ЕКО на бул. Черни Връх преди околовръстното на София. Преди малко ми заредиха 38 литра газ в 40 литрова бутилка! За зареждам два пъти седмично догоре и винаги от абсолютно празна бутилка. При това положение бутилката събира между 31 до 31.5 литра.
  • 0

#73 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,197 Posts:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
Garage View Garage

Posted 04 May 2012 - 21:24

Колеги с газови уредби, не зареждайте газ от ЕКО на бул. Черни Връх преди околовръстното на София. Преди малко ми заредиха 38 литра газ в 40 литрова бутилка! За зареждам два пъти седмично догоре и винаги от абсолютно празна бутилка. При това положение бутилката събира между 31 до 31.5 литра.

Колега на някои бензиностанции налягането в колонките е по високо от на други и затова се появява това недоразомение.
Сега пак карай с тази бутилка докато не ти свърши до край и ако горенаписаното от мен е вярно би трябвало да минеш поне с 60-70км повече от обикновенно(зависи и колко ти харчи колата де)
На мен ми се е случвало доста пъти да ми заредят почти до горе бутилката на бензиностанции с високо налягане в колонката, след това минавам 200км примерно отивам на друга бензиностанция с по-ниско налягане и бутилката хваща в порядъка на 20-30ст. :) :)
  • 2
Публикувано изображение

#74 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 04 May 2012 - 22:44

Абсолютно подкрепям казаното от Радо, на различни места при различни налягания една и съща бутилка събира различно количество газ.
Колегата Ивос да изчака първо да му свърши газта после ако има неточност, с право може да ги обяви за измамници.
Лошо щеше да е ако в 40л бутилка ти сипят 41-42литра, нещо което ми се е случвало само на лукойл, отдавна когато още зареждах там.
  • 0

#75 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Posts:
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Posted 04 May 2012 - 23:24

Да се похваля, че от този понеделник и аз съм с ГИ. Марката е Бардолини, производство на БСМ ООД България. Поставена ми бе в сервиз Софгаз, от които имам само лоши впечатления и желая да споделя.

-Техниците там са върли фенове на свинските опашки и за метални скоби не са чували през живота си.
-Допускат клиентът да си тръгне от сервиза с не добре хванати маркучи за охл. течност.
-Също така предават колата нерегулирана с думите: "Ако нещо има, тогава ни търси...". Защо трябва да чакаме да проима, че да си свършат работата както трябва.

Разбира се, ефектът "ако има нещо" се появи. Ходих за реглаж след 20 на 100 разход и се оказа ужким малко по-богата смес. След реглажа... 17 на 100. Пак нищо не свършиха. Интересното беше как ме изпроводиха само: "То няма за накъде повече да пипаме. И да идваш и да не идваш... Ние реглаж в движение не правим". Ок де, ама викам си аз като не разбира те па кажете си "тъпи сме и толкова си моем" та ние клиентите да си търсим алтернатива.

Намерих сервиза на БСМ имат и форум - супер. Обачееее кви са тия дървени правила, че да си направя регистрация във форума трябва да чакам 2 дена лично да ми прегледат молбата... Не кандидатствам за евро-проект, мамка му... Белким до утре ме преразгледат, че да си задам там въпросите ииии ако ми препоръчате къде да си платя и да ми направят настройките като хората, че ако и затова си купя кабел и почна да се уча аз, вече ще се отчая от живота в тая България...
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users