Въпрос за Becker audio 10
Започната от К исо, 17 апр 2012 - 11:48:23
36 мнения по тази тема
Публикувано 27 януари 2014 - 16:48
Питането ми е дали не бъркам нещо с кабелите.
Колата ми е стара 2002г.
Касетофона е becker audio 10 model 3100
Във форума намерих супер полезен pdf за него.
Ще му закачам parrot ck 3000 ,но ми липсва iso буксата на power кабела.
Купих си такава и само трябва добавя въпросните 12v , масата и mute който ще пробвам на phone mute или на друг пин имаше за да стане както трябва.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колата ми е стара 2002г.
Касетофона е becker audio 10 model 3100
Във форума намерих супер полезен pdf за него.
Ще му закачам parrot ck 3000 ,но ми липсва iso буксата на power кабела.
Купих си такава и само трябва добавя въпросните 12v , масата и mute който ще пробвам на phone mute или на друг пин имаше за да стане както трябва.
Публикувано 27 януари 2014 - 16:52
Публикувано 31 януари 2014 - 19:30
На снимката се вижда правилната букса, какъв е проблемът?
По принцип - на колите от 2002 може да нямаш ignition, illumination и mute на буксата, защото минават през CAN-BUS.
Ако ги нямаш - ignition взимаш от запалката, а illumination от лампата на запалката.
Illumination не ти трябва да Parrot-а, но ignition ще ти трябва.
Mute не ти трябва, защото Parrot сам ще ти спре звука от музиката докато говориш и после ще го върне.
Полезно е единствено когато си пуснал CD, защото Mute ще постави диска на пауза и ще го пусне пак като свърши разговора, ама ще го преживееш - по спомен - тия Becker-и нямат mute изведено на пин отзад по буксите... в евробуксата го има по стандарт, но Becker не го спазват. Поне 5 такива съм връзвал и нямат.
По принцип - на колите от 2002 може да нямаш ignition, illumination и mute на буксата, защото минават през CAN-BUS.
Ако ги нямаш - ignition взимаш от запалката, а illumination от лампата на запалката.
Illumination не ти трябва да Parrot-а, но ignition ще ти трябва.
Mute не ти трябва, защото Parrot сам ще ти спре звука от музиката докато говориш и после ще го върне.
Полезно е единствено когато си пуснал CD, защото Mute ще постави диска на пауза и ще го пусне пак като свърши разговора, ама ще го преживееш - по спомен - тия Becker-и нямат mute изведено на пин отзад по буксите... в евробуксата го има по стандарт, но Becker не го спазват. Поне 5 такива съм връзвал и нямат.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 01 февруари 2014 - 18:22
Просто питам за да не объркам нещо.
Благодаря за отговора.
Публикувано 18 юни 2014 - 01:02
Здравейте бих искам да ви попитал дали конектърите на оригиналното аудио 10 на алпайн са ISO и каква е разликата между нормална и автоматична антена. Впрочем къде се намира антената?
Публикувано 05 юли 2014 - 01:22
Този маг познавате ли го?
Публикувано 16 юли 2014 - 17:33
Здравейте бих искам да ви попитал дали конектърите на оригиналното аудио 10 на алпайн са ISO и каква е разликата между нормална и автоматична антена. Впрочем къде се намира антената?
ISO са, но е възможно да имат някои разлики в захранващия кабел. Понеже повечето Мерцедеси са с CAN за сигнала на фарове и контакт и ги няма изкарани като отделни пинове на буксата, може да се наложи малко препратвяне... Не е трудно - от запалката се дърпа кабел за контакта, а от лампичката на запалката - сигнала за фаровете и готово.
Този маг познавате ли го?
Познаваме го - HiFi му е ника във форума...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни