преди 5 дни смених зимните гуми с летни. На следващия ден установих, че колата завива леко вдясно. Т.е. все едно невидима ръка върти волана - накланя се сам надясно. Когато го пусна при ниска скорост, колата за около 40-50 метра сменя една(!) лента. Ако го придържам макар и съвсем леко, проблеми няма - колата си върви направо без отклонение.
Преди не ми беше правило впечатление (нито със зимните, нито със същите летни предния сезон.), а по принцип в задръстване си я пускам леко напред като отпускам само спирачката (колата е автомат). Сега в същата ситуация, ако не коригирам, се забивам в тротоара.
Свалиха ми и ми прегледаха рейката - имаше минимално отклонение.
Смених десен носач, накрайник на рейката, регулираха ми сходимостта.
Обаче биенето на дясно си остане непроменено.
Не се съмнявам в никой от майсторите (смяна на гуми, рейкаджиите, за монтажа на окачването и регулирането).
Потърсих информация в немските форуми и се стреснах сериозно. Проблемът е всеобщ при 203, 204, 209, 210 и 211. Най-силно изразен е май при 203-ките.
Някои са правили по 14 регулажа, по всевъзможен начин са въртени гуми, сменя се всичко по окачването, обаче биенето настрани си остава. Като че ли, най-малко проблеми се срещали с гуми 195/хх/15 и като цяло със зимните.

Статистически се изразява така:
80% от случаите завива надясно
10% от случаите завива надясно и наляво, както си поиска
10% от случаите завива наляво
МБ имали някакъв ремонтен комплект с болтове, но той излизал с настройките към 400 евро (в Немско) и не винаги давал задоволителен резултат.
Не разчитам на чудо, но все пак ми е интересно какви са наблюденията ви за вашите коли.
Поздрави!