Покупка на малка кола
Started by rado32, 20 Mar 2012 - 19:46:17
51 replies to this topic
Posted 27 March 2012 - 11:01
Аз пък по-постен салон (и по-специално таблото) от на Фабията не съм виждал. Изключвам техническите й качества, но интериорно просто няма за какво да се захванеш. А след като ще се кара от жена, предполагам тя ще иска и да й е приятно вътре. Но и това е въпрос на вкус.
А колкото до коментарите на колегите, Благо и Реал Мадрид, относно 307 SW или комби (има разлика в задните седалки и няма "прозрачен" таван, но не се води SW), аз също ги харесвам. Не съм толкова навътре, но имало на дизела някакъв филтър, дето бая скъпичък бил, ако имало проблеми.
А що се касае до малки коли, няма да взема нито една от предложените Фабия, Ибиза или Поло, а точно някой наточен Форд Фокус, дето Кранк хич не му се нрави. Имал съм и Форд и освен суперлативи, друго не се сещам. Плюс това, Фокусите са супер сполучливи коли.
А колкото до коментарите на колегите, Благо и Реал Мадрид, относно 307 SW или комби (има разлика в задните седалки и няма "прозрачен" таван, но не се води SW), аз също ги харесвам. Не съм толкова навътре, но имало на дизела някакъв филтър, дето бая скъпичък бил, ако имало проблеми.
А що се касае до малки коли, няма да взема нито една от предложените Фабия, Ибиза или Поло, а точно някой наточен Форд Фокус, дето Кранк хич не му се нрави. Имал съм и Форд и освен суперлативи, друго не се сещам. Плюс това, Фокусите са супер сполучливи коли.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Posted 27 March 2012 - 11:10
Колега толкова много ми се иска да се съглася с теб за Фокуса, но някакси като чуя Форд, Фиат, и в главата ми се въртят само проблеми.......
Иначе имаме един стар Форт Транзит 1990г. 2.5д и наистина това е железно бусче. Баща ми от 2001г до сега му е минал към 300000км. и е сменял 4-те дюзи един път, обслужване и общо взето това са по-сериозните неща за които се сещам.
Иначе имаме един стар Форт Транзит 1990г. 2.5д и наистина това е железно бусче. Баща ми от 2001г до сега му е минал към 300000км. и е сменял 4-те дюзи един път, обслужване и общо взето това са по-сериозните неща за които се сещам.
Posted 27 March 2012 - 11:49
Колкото до Форд, единственият модел, който ми харесва за тези години е Fusion. Широк и висок. Но, има едно голямо НО. При общ преглед и сравнение на най-често срещаните проблеми и цени за тяхното отсранява форд успешно гони цените на Мерцедес и BMW. А далеч не е в тяхната класация. Същото важи и за Фокус и за Фиеста. Колкото до бензиновия 1.4 на ВАГ също чувам лоши неща, затова и казах, че за мен остава вариантът 1.2 бензин или 1.9 чистия дизел. Едни 75 к.с. са напълно достатъчни за градско каране. Правили сме опит с колегата - съзтезание до офиса в час пик 8 сутринта. Аз съм с моя мерц ( 192 к.с. ), а той със служебния форд куриер ( 60 к.с. ). Времето за пристигане беше еднакво! С тази разлика, че мойто харчи 3 ПЪТИ повече при ръчкане. А да си кажа честно най-много ми лежи на сърце една Тойота Аурис, но най-евтината 2007 година, която намерих е 13000 лв... Все още са доста скъпички.
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Posted 27 March 2012 - 13:31
Значи по-горе съм дал малко грешна информация, за което се извинявам. 1.2 двигателите са съответно 6 и 12 клапана. И двата са с верига, като първият е с 1 разпределителен вал, а вторият с 2. Мощностите са 58 и 64 конски сили. На автомобила се отбелязват като HTP и MPI. Много важно е да се отбележи, че това НЕ Е Мерцедес и не означава, че може да карате с една верига 300 000+ км. Сменя се на 80 000 км, максимум на 120 000. Познава се, че е за смяна при рязко отпускане на газта, при което ясно се чува дрънчене на веригата. Комплектът й със зъбните колела е около 50 лв, а за смяната е около 60-80, в официалния сервиз 150-200 лв. При Сеата се предлага само 12 клапановия, който е с верига също. Посочената информация се отнася за моделите след 2006 година!
Posted 30 March 2012 - 10:08
Колкото до Форд, единственият модел, който ми харесва за тези години е Fusion. Широк и висок. Но, има едно голямо НО. При общ преглед и сравнение на най-често срещаните проблеми и цени за тяхното отсранява форд успешно гони цените на Мерцедес и BMW. А далеч не е в тяхната класация. Същото важи и за Фокус и за Фиеста. Колкото до бензиновия 1.4 на ВАГ също чувам лоши неща, затова и казах, че за мен остава вариантът 1.2 бензин или 1.9 чистия дизел. Едни 75 к.с. са напълно достатъчни за градско каране. Правили сме опит с колегата - съзтезание до офиса в час пик 8 сутринта. Аз съм с моя мерц ( 192 к.с. ), а той със служебния форд куриер ( 60 к.с. ). Времето за пристигане беше еднакво! С тази разлика, че мойто харчи 3 ПЪТИ повече при ръчкане. А да си кажа честно най-много ми лежи на сърце една Тойота Аурис, но най-евтината 2007 година, която намерих е 13000 лв... Все още са доста скъпички.
Да внимаваш с Аурисите че има едни с ММТ скоростна кутия - дето не е нито автомат нито ръчка и много се чупят, а после струва скъпо. Поне така съм чувал

Posted 04 April 2012 - 12:19
Така де, между 200 коня мерцедес и 70 коня пежо избраха пежото... за тези хора май не съществува фактора " удоволствие от шофирането"
Edited by Алфонсо, 04 April 2012 - 12:19 .
Posted 04 April 2012 - 12:23
Жените винаги са ме учудвали. :x. Иначе много безаварийни и много радостни моменти и в събота да почерпиш. ;d

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Posted 04 April 2012 - 12:54
Малееееййййй 307ица. Имаше една такава тема преди време. Marty си търсеше кола. Вижте му профила и темите, ако ви е интересно.
Та той имаше интересни наблюдения над 307иците
М/у другото един по-личен въпрос. За какъв чеп ти е да търсиш кола на жена, която си има мъж (с претенции) до себе си и само ти губи времето. Това при положение, че не ти е сестра... тогава ясно!
Аз направих грешката да помагам на една приятелка да си намери съединител за Полото, че гаджето й... няма да коментирам.
Викам айде, не ми е безразлична, може да намажа някой ден... намерих й го от 800лв. на 300 и нещо, но ми побеляха няколко кичура, 1 загубен ден, майстора олигофрен, приятел на гаджето, гаджето и той с половин уста говореше с мен, явно си знае, че имам мераци. Всички саботираха цялата работа. 2 пъти грешния модел взимахме, накрая едно мерси нямаше и едва ли не бях виновен, че й спестих една шапка пари.
От тогава съм казал: Да се оправяяят. Само на приятели, никакви жени, освен ако не ми е вкъщи мацката. Така на приятелки, гаджетата им и темподобни, да си отиват в магазина и да пазаруват!
Та той имаше интересни наблюдения над 307иците

М/у другото един по-личен въпрос. За какъв чеп ти е да търсиш кола на жена, която си има мъж (с претенции) до себе си и само ти губи времето. Това при положение, че не ти е сестра... тогава ясно!
Аз направих грешката да помагам на една приятелка да си намери съединител за Полото, че гаджето й... няма да коментирам.
Викам айде, не ми е безразлична, може да намажа някой ден... намерих й го от 800лв. на 300 и нещо, но ми побеляха няколко кичура, 1 загубен ден, майстора олигофрен, приятел на гаджето, гаджето и той с половин уста говореше с мен, явно си знае, че имам мераци. Всички саботираха цялата работа. 2 пъти грешния модел взимахме, накрая едно мерси нямаше и едва ли не бях виновен, че й спестих една шапка пари.
От тогава съм казал: Да се оправяяят. Само на приятели, никакви жени, освен ако не ми е вкъщи мацката. Така на приятелки, гаджетата им и темподобни, да си отиват в магазина и да пазаруват!
Posted 04 April 2012 - 13:04
Колко много истина има в твоите думи Коце! Наистина си много много прав, отсвирил съм ги много отдавна всякакви такива женси индивиди с тъпите им и безкрайни претенции.
Питат, разпитват, занимават те, но после не слушат. Айде да намерим това, да намреим онова и накрая се наденат на най големия, щото еди кой си им казал... да се спасяват, в магазина и да си пазаруват, точно както си го казал.
Питат, разпитват, занимават те, но после не слушат. Айде да намерим това, да намреим онова и накрая се наденат на най големия, щото еди кой си им казал... да се спасяват, в магазина и да си пазаруват, точно както си го казал.
Posted 04 April 2012 - 13:33
......... пежо .................. за най-здрава .....
Леле!
Това е за 'Господари на ефира'
Бабадауууууу!!!
________
Инак,безаварийно и със здраве да си я кара момичето!

Edited by бай Васил, 04 April 2012 - 13:36 .
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 04 April 2012 - 16:28
Хубава не хубава, купена е вече
Със здраве да си я кара.

Posted 04 April 2012 - 18:17
Хубава не хубава, купена е вече
Със здраве да си я кара.
Абсолютно!
п.с
Скоро ще те търся по твоята специалност.

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users