0_0 Тази само на мен ли ми се струва подозрително евтина? За 50лв HD камера със стойка, зарядни че и някво екранче си има...
Аз бих си монтирал такава заради гореспоменатите пешеходци камикадзета, нямам интерес чрез заснемане да правя мръсно на други шофьори които поради обстоятелствата или възпитанието им са решили да се изпинизят.. Може жената да ражда, може да закъсняват за жизненоважен полет, може да ги е напънал сюргюна, много неща които се случват на всеки, и аз никого няма да тръгна да съдя за това че е карал със 65 вместо с 50..
Нито пътищата нито условията нито законите са перфектни, че да искат от едни далеч не-перфектни същества като хората да са абсолютно перфектни във всяка ситуация на пътя.. И аз се изпинизвам когато това на първо място не представлява опасност за движението и ще ми спести примерно 20-30 минути обикаляне в задръстването само защото някоя улица е еднопосочна и трябва да вляза от другия и край.. Не изпреварвам колоните на светофара в насрещното и не карам по трамвайните релси, за мен това е глупост, но не ми тежи на съвестта да нарушавам правилата когато има очевадни безсмислици и неуредици в движението. Така де има хора за които ЗДП е закон Божии и смятат че ако не го спазват ще отидат в ада, и те сигурно първи ще хвърлят камък по мен, но честно казано това не ме вълнува, никой човек на този свят не е безгрешен че да съди другите. Да не задълбавам че в много философски теми ще навлезем..
Прав си-не задълбавай!
Не за друго-аз също нарушавах (и все още го правя ,но много по рядко),но ако имам регистратор и заснема нечии геройски изпълнения ,изобщо няма да се двоумя дали да ги постна някъде (защо не на страницата на КАТ-ако искат да си го търсят) ,тъй като съм видял достатъчно за да знам ,че 90 % от катастрофите стават благодарение на такъв тип водачи.
Междудругото карането по трамвайните релси ,някак си ми се вижда много по маловажно като нарушение ,отколкото минаването в насрещното за да се спести време
освен това ,за родилките си има бърза помощ
освен това тия дето бързат за самолета-да са тръгнали по рано
и най вече-аз в София не знам съкратен маршрут и бързане ,което да ми спестят 20-30 минути ,,,има преки пътища от точка А до точка Б ,но най много да ми спестят 10 минути,,,а и всички станаха тарикати напоследък и тия преки пътища са по натоварени от централните.
Пич -карай си както знаеш ,но недей да пишеш тука ,че караш "пинизчийски" само когато няма опасност за движението ,щото в движението ти си само участник-не си диригент-няма как да ръководиш другите водачи ,пешеходците,велосипедистите и мотористите,,щото ако ,по твоя преценка,тоя светофар дето работи през нощта на някой булевард , е безсмислен,то за някой моторист ,които ще навлезе в кръстовището буквално за секунди,съвсем не е и тогава твоята преценка ще бъде грешна,,,(това е само пример-не конкретно за теб) и изобщо такива случаи от живия живот много ,,,,
Не приемай горното лично -то е просто за многото хора които мислят като теб,,
да! има недомислие във ЗДвП ,но в по голямата си част тия правила са за да спасяват животи .
И пак казвам-аз също нарушавам Правилника понякога-но не се гордея с това....иска ми се да не ми беше всичко толкова динамично,,да си пусна музичката...да си отворя прозореца и да си карам съвсееем леко-ей така за удоволствие.
Поздрав за всички ,които са имали такива моменти в колата