Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

видеорегистратор

• Please log in to reply
35 мнения по тази тема

#16 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 20 март 2012 - 20:42

Така наречените видеорегистратори са специално създадени за автомобили-закрепят се (най често на огледалото за обратно виждане) неподвижно и предават ясна и стабилна картина.
Колегата правилно отбелязва ,че се използват за доказателство пред органите на КАТ и са много разпространение в Русия.
Не виждам пречка да се монтират и в България ,да не споменаваме ,че някои идиоти просто си заслужават да бъдат поместени в нета.
Аз също се замислям за такъв.
Ще проверя къде има и ще пиша.
-------------------------------------------------------------------------------------------

пиша тук за да не пиша трето мнение по темата
в България не намирам такива ,но има голям избор в Ибей,а както знаем-той е силно достъпен вече.
Наско ще съдейства(или други колеги) ,ако си харесаме нещо-сигурен съм
аз засега видях ей тия

http://www.ebay.co.u...#ht_4666wt_1193

http://www.ebay.co.u...#ht_4084wt_1193

http://www.ebay.co.u...#ht_5014wt_1193

http://www.ebay.co.u...c#ht_5902wt_961

http://www.ebay.co.u...f#ht_4410wt_961

Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 20 март 2012 - 21:58

• 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#17 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 20 март 2012 - 21:27

Момчета,надявам се сте наясно,че снимковия материал в съда не важи.

Малка поправка,която е скорошна ,а и е за административни наказания и нарушения-нормално е да се бъркаш Дилянски.
следва цитат из ЗДвП:
Чл. 189.

(7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Изготвените с технически средства или
системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и
регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и
разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния
процес.

Като това обаче не бива да ви заблуждава ,защото по смисъла на този закон горното е валидно за ОРГАНИТЕ НА КАТ-с други думи -те могат да установяват нарушения със технически средства и системи за видео наблюдение,и събраните видео и снимкови материали да бъдат използвани в съда но!:
никъде във въпросния закон това не е регламентирано ясно дали се отнася само за органите на КАТ ,но тук бих взел мнение на специалисти-имаме достатъчно юристи във форума-молбата ми е да вземат отношение
И другото което имам да кажа е ,че:промени в закона могат да се предизвикат ,чрез настояване на обществото-за мен това е хубава кауза и бих се борил за нея.
Става въпрос за промени в закона ,които ясно да регламентират използването на такъв вид видеорегистратори....пък да не казвам ,отделно на всички ползи ,това какъв шамар ще е за служителите на КАТ ,които обичат да си "искат" без да има за какво...
Има и инициативи във интернет вече
http://auto-press.ne...%B4%D0%B5%D0%BE
  • 0

#18 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W201 190D '93 продаден :(
    W140 400SE '92 продаден :(
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 март 2012 - 21:56

50 $ http://www.dealextre...i-2-5-lcd-59139
Само че без гпс.

С ГПС 138 $
http://www.dealextre...b-tf-card-50325

Ето и една 720Р пак без ГПС 32$
http://www.dealextre...v-2-5-lcd-59283

Този пост е редактиран от staniola: 20 март 2012 - 21:58

• 0
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance

Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!

#19 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 20 март 2012 - 23:50

Нямаше ли и накакъв закон за видеонаблюденията,който да изисква обозначаване на наблюдаващото средство,поради което и кат си имат проблеми в съда.Важно е и мнението на юрист,да се разясни точните закони и вратички.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#20 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 21 март 2012 - 00:29

Ето и една 720Р пак без ГПС 32$
http://www.dealextre...v-2-5-lcd-59283

0_0 Тази само на мен ли ми се струва подозрително евтина? За 50лв HD камера със стойка, зарядни че и някво екранче си има...

Аз бих си монтирал такава заради гореспоменатите пешеходци камикадзета, нямам интерес чрез заснемане да правя мръсно на други шофьори които поради обстоятелствата или възпитанието им са решили да се изпинизят.. Може жената да ражда, може да закъсняват за жизненоважен полет, може да ги е напънал сюргюна, много неща които се случват на всеки, и аз никого няма да тръгна да съдя за това че е карал със 65 вместо с 50..

Нито пътищата нито условията нито законите са перфектни, че да искат от едни далеч не-перфектни същества като хората да са абсолютно перфектни във всяка ситуация на пътя.. И аз се изпинизвам когато това на първо място не представлява опасност за движението и ще ми спести примерно 20-30 минути обикаляне в задръстването само защото някоя улица е еднопосочна и трябва да вляза от другия и край.. Не изпреварвам колоните на светофара в насрещното и не карам по трамвайните релси, за мен това е глупост, но не ми тежи на съвестта да нарушавам правилата когато има очевадни безсмислици и неуредици в движението. Така де има хора за които ЗДП е закон Божии и смятат че ако не го спазват ще отидат в ада, и те сигурно първи ще хвърлят камък по мен, но честно казано това не ме вълнува, никой човек на този свят не е безгрешен че да съди другите. Да не задълбавам че в много философски теми ще навлезем..
  • 2
Follow your own star...

#21 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 21 март 2012 - 07:51

0_0 Тази само на мен ли ми се струва подозрително евтина? За 50лв HD камера със стойка, зарядни че и някво екранче си има...

Аз бих си монтирал такава заради гореспоменатите пешеходци камикадзета, нямам интерес чрез заснемане да правя мръсно на други шофьори които поради обстоятелствата или възпитанието им са решили да се изпинизят.. Може жената да ражда, може да закъсняват за жизненоважен полет, може да ги е напънал сюргюна, много неща които се случват на всеки, и аз никого няма да тръгна да съдя за това че е карал със 65 вместо с 50..

Нито пътищата нито условията нито законите са перфектни, че да искат от едни далеч не-перфектни същества като хората да са абсолютно перфектни във всяка ситуация на пътя.. И аз се изпинизвам когато това на първо място не представлява опасност за движението и ще ми спести примерно 20-30 минути обикаляне в задръстването само защото някоя улица е еднопосочна и трябва да вляза от другия и край.. Не изпреварвам колоните на светофара в насрещното и не карам по трамвайните релси, за мен това е глупост, но не ми тежи на съвестта да нарушавам правилата когато има очевадни безсмислици и неуредици в движението. Така де има хора за които ЗДП е закон Божии и смятат че ако не го спазват ще отидат в ада, и те сигурно първи ще хвърлят камък по мен, но честно казано това не ме вълнува, никой човек на този свят не е безгрешен че да съди другите. Да не задълбавам че в много философски теми ще навлезем..

Прав си-не задълбавай!
Не за друго-аз също нарушавах (и все още го правя ,но много по рядко),но ако имам регистратор и заснема нечии геройски изпълнения ,изобщо няма да се двоумя дали да ги постна някъде (защо не на страницата на КАТ-ако искат да си го търсят) ,тъй като съм видял достатъчно за да знам ,че 90 % от катастрофите стават благодарение на такъв тип водачи.
Междудругото карането по трамвайните релси ,някак си ми се вижда много по маловажно като нарушение ,отколкото минаването в насрещното за да се спести време
освен това ,за родилките си има бърза помощ
освен това тия дето бързат за самолета-да са тръгнали по рано
и най вече-аз в София не знам съкратен маршрут и бързане ,което да ми спестят 20-30 минути ,,,има преки пътища от точка А до точка Б ,но най много да ми спестят 10 минути,,,а и всички станаха тарикати напоследък и тия преки пътища са по натоварени от централните.
Пич -карай си както знаеш ,но недей да пишеш тука ,че караш "пинизчийски" само когато няма опасност за движението ,щото в движението ти си само участник-не си диригент-няма как да ръководиш другите водачи ,пешеходците,велосипедистите и мотористите,,щото ако ,по твоя преценка,тоя светофар дето работи през нощта на някой булевард , е безсмислен,то за някой моторист ,които ще навлезе в кръстовището буквално за секунди,съвсем не е и тогава твоята преценка ще бъде грешна,,,(това е само пример-не конкретно за теб) и изобщо такива случаи от живия живот много ,,,,
Не приемай горното лично -то е просто за многото хора които мислят като теб,,
да! има недомислие във ЗДвП ,но в по голямата си част тия правила са за да спасяват животи .
И пак казвам-аз също нарушавам Правилника понякога-но не се гордея с това....иска ми се да не ми беше всичко толкова динамично,,да си пусна музичката...да си отворя прозореца и да си карам съвсееем леко-ей така за удоволствие.
Поздрав за всички ,които са имали такива моменти в колата:)
  • 0

#22 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 март 2012 - 11:07

Ето нещо професионално
http://upg-shop.com/...meri-gopro.html
На професионална цена :happy
  • 0

#23 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 21 март 2012 - 11:51

SAMURAIJACK - Специално за тия светофари нощните по големите булеварди съм виждал как на червено минават полицаи при това от по малкия булевард пресичайки по големия, който е на зелено, като 10м преди кръстовището си пуснаха бурканите, и 10м след това ги изгасиха.. И ако някой ги удари кво правим? Били са в "специален режим на движение", значи са безсмъртни, другия дет ги е ударил да го яде..

За 20-30 мин в задръстване говоря, иначе примерно за неуредици визирам това че от центъра като караш към цариградско всички завои на ляво са забранени (аз живея от лявата страна на тази ос) - на орлов, преди това на софийския, на предните 2 не съм сигурен но и там мисля че са забранени левите завои, и в общи линии това са кръстовищата от центъра до цариградско.. И аз какво трябва да направя че да се прибера или да карам половин час по цариградско или да въртя три пъти десни завои през най натоварената зона в софия..

За такива работи говоря, иначе си прав че не дирижирам аз движението, но примерно ако преди да вляза в еднопосочна улица и видя някой срещу мен го изчаквам, той ми благодари и си влизам, ако съм на зор влизам и той се прибира където може.. На всеки всичко се случва, а дето викаш за полета-да е тръгнал по рано.. Еми ако по пътя някой го подпре лекичко отзад и чакат 1-2 часа куките да дойдат да пишат квото ще пишат.. Ако от полета ти зависи работата едва ли ще те интересува че на 1-2 камери ще те щракнат с превишена скорост. За родилките напоследък толкова произшествия има с безсмъртните линейки че да се чудиш да я викаш ли тая линейка или да си караш ти, то работата с линейките е малко "Да спасим 1 човешки живот като по пътя застрашим други 200 живота". Така де не оправдавам виновните, просто казвам да не се бърза да се осъжда на смърт някой виновен, защото всякакви работи могат да се случат на всеки.
  • 0
Follow your own star...

#24 D-R. VO

D-R. VO

Чирак

• Потребители на форума
  • 137 Мнения:
  • Интереси:ЛОВ
    ОФРОУД - МАЛКО
  • Автомобил:
    СУБАРУ АУТБЕК Н6 2006г.
    124 - 260Е 4MATIC 1989г замина за Молдова
    ГАЗ-69 1972 - втора регистрация

Публикувано 21 март 2012 - 16:20

Тя темата стана страшна. Нямам намерение нито да шпионирам някого, нито да нарушавам закона. Просто си купувам още малко спокойствие. Дали важи в съда не знам, но в Русията явно важи. Гледах клип на който ползващия такъв уред сгази човек който падна от камион. С клипа вървеше обяснението, че въпреки твърденията от другата страна за вина, записа го е оневинил. Това ме накара да се замисля и вече поръчах една машинка. Обещавам по нататък да дам инфо.. А дали ще важи в съда......Най-важно съвеста ми да е чиста и хората около мен да са здрави.
  • 0
MB-моето бъдеще!?

#25 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 март 2012 - 16:30

Дай инфо кви пари, параметри.....
  • 0

#26 D-R. VO

D-R. VO

Чирак

• Потребители на форума
  • 137 Мнения:
    ОФРОУД - МАЛКО
  • Автомобил:
    СУБАРУ АУТБЕК Н6 2006г.

Публикувано 21 март 2012 - 17:03

http://www.napazar.e...-ot-210218.html
  • 0
MB-моето бъдеще!?

#27 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 март 2012 - 17:59

Нали ти я показах същата при китайците е 70 кинта http://www.dealextre...i-2-5-lcd-59139
Без пари за доставка и т.н.
  • 0

#28 D-R. VO

D-R. VO

Чирак

• Потребители на форума
  • 137 Мнения:
    ОФРОУД - МАЛКО
  • Автомобил:
    СУБАРУ АУТБЕК Н6 2006г.

Публикувано 22 март 2012 - 09:05

Днес след 14 ч. я получавам. Благодаря за съдействието и като я пробвам ще продължа темата.
  • 0
MB-моето бъдеще!?

#29 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 март 2012 - 00:01

и най вече-аз в София не знам съкратен маршрут и бързане ,което да ми спестят 20-30 минути ,,,има преки пътища от точка А до точка Б ,но най много да ми спестят 10 минути,,,а и всички станаха тарикати напоследък и тия преки пътища са по натоварени от централните.

Някой път като си свободен заповядай, ще ти покажа път, по който ще спестим 40 минути в София в час пик... просто минавам по него от 5 години всяка седмица и вече знам точно колко ми трябва по булевардите и колко ми трябва по "тайните" улички...

Ето нещо професионално
http://upg-shop.com/...meri-gopro.html
На професионална цена :happy

GoPro е наистина професионална камера, но далеч не е видеорегистратор - това е истинска HD камера за "спортни" снимки - с нея снимат състезания и телевизионни предавания и качеството на записа няма нищо общо с китайците. Просто съм ползвал такава и знам за какво видео става дума след това.

Иначе по въпроса с регистраторите, и аз не съм юрист, но се съмнявам да се приеме някъде в съда такъв запис, дори и предвид промените в ЗДвП... но съм убеден, че ако имаш някаква щета, за пред застраховател може и да свърши доста добра работа.

И пак между другото - на тия китайските от dealextreme най-съществения им проблем е, че колкото по-евтини са, толкова повече нищо не личи на записа. А нощно време - направо нищо не се вижда. Трябва си добра матрица и приличен обектив... най-вече е важна светлочувствителността на матрицата, за да има някакъв смисъл, иначе ще имаш само едни петна по записите. Особено голяма е драмата, когато караш през "шарена сянка" под дървета и светлината от слънцето премигва или на влизане и излизане от тунели, когато камерата не успява да се адаптира към количеството светлина или нощно време, когато има някой на дълги в насрещното - просто от записа нищо не се вижда след това.

На dealextreme готиното е, че там пазаруват много руснаци. Русия е в доста списъци на търговците в ebay за страни, където не изпращат стока и руснаците много пазаруват в dealextreme, защото китайците нищо не отказват. Та готиното е, че на всички такива видеорегистратори в dealextreme има много добри ревюта от руснаци - къде на руски, къде на развален английски, къде на нормален английски, но почти за всяка има коментари от реални потребители, които наистина са си купили такава камера и са я ползвали. Дори някои пускат и линкове към клипове в youtube за да можеш да сравниш качеството на записа на различните модели. Така че покупката от там е доста разумна. Честно казано аз досега почти нищо не съм получил от там за две, дори и за три седмици - обикновено ги чакам повече от месец, но всичко винаги е пристигало - нямам нищо загубено. За съжаление - евтините модели не стават, а тия дето стават са скъпи. Както имаше един виц: "Имате ли хубави и евтини видеорегистратори? Да господине - това са евтините, а това са хубавите!"

Днес след 14 ч. я получавам. Благодаря за съдействието и като я пробвам ще продължа темата.

Нали ще споделиш дали си доволен... най-добре пусни някой клип, особено ако е с някой дивен пешеходец. Ако се нароят повечко потребители на форума с такива регистратори (и аз съм се замислил от доста време насам) - може да си направим раздел за кадри от пътищата във видео раздела...
  • 1

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#30 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 25 март 2012 - 09:19

Някой път като си свободен заповядай, ще ти покажа път, по който ще спестим 40 минути в София в час пик... просто минавам по него от 5 години всяка седмица и вече знам точно колко ми трябва по булевардите и колко ми трябва по "тайните" улички...

........................

Илийка-при цялото ми уважение-няма такъв пряк път по който ти да стигнеш от точка А до точка Б с 40 минути по рано ,от път който е обичаен маршрут между тия две точки,,,
-говоря за центъра на София.
Единствения вариант е ако има някъде катастрофа или някакъв вид "тапа" .

Но всичко това е само в интерес на приятелския спор :)
Иначе аз изказах мнение по видеорегистраторите и според мен са адски полезна джаджа,,дали пред застрахователите,дали пред КАТ и МВР ,дали в някой форум на "стената на срама"-при всички положения ,ще е добре
Поздрави
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни