Е това няма как да станеОбаче: при по-ниска резолюция, фотоапаратът просто използва по малка площ от сензора (т.е. 1/4 от нокътчето на кутрето). Пак върху пикселите си пада същото относително количество светлина и пак си маже лекичко.

Публикувано 08 март 2012 - 17:41
Е това няма как да станеОбаче: при по-ниска резолюция, фотоапаратът просто използва по малка площ от сензора (т.е. 1/4 от нокътчето на кутрето). Пак върху пикселите си пада същото относително количество светлина и пак си маже лекичко.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 08 март 2012 - 22:06
И ти ли, бе?Aз съм с TZ-7. Сещайте се дали не съм сравнявал бая време.
Апаратчето е феноменално за класа си. Снимам 16:9 на 5 мегапиксела. Или там колкото се получава точно при 16 към 9 съотношение
Публикувано 08 март 2012 - 22:09
Прави интерполация и два или три съседни пиксела от матрицата определят един в изображението.
Публикувано 09 март 2012 - 00:25
Публикувано 09 март 2012 - 06:33
Публикувано 09 март 2012 - 11:09
Е, не съм производител на фотоапарати, няма как да го твърдя със 100% сигурност, ама просто не го виждам как ще ограничи площта на матрицата софтуерно... оптиката прави някакъв спот върху матрицата - да накараш оптиката да правя по-малко петно върху матрицата е много по-скъпо и сложно от софтуерната интерполация... и аз запратих питане към един познат, който се занимава с цифрови фотоапарати, ще видим акво ще отговори...Е, точно професионален фотограф ми каза, че това нещо фотоапаратите не го правели (макара и на мен да ми се струва логично). При намаляване на резолюцията, просто си "отрязвали" и ползвали по-малка част от матрицата. Повярвах го. А сега ме мързи да търся инфо онлайн.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 09 март 2012 - 11:55
Така и аз питах... отговорът се оказа, че "уесно немя"...Е, точно професионален фотограф ми каза, че това нещо фотоапаратите не го правели (макара и на мен да ми се струва логично). При намаляване на резолюцията, просто си "отрязвали" и ползвали по-малка част от матрицата. Повярвах го. А сега ме мързи да търся инфо онлайн.
Публикувано 09 март 2012 - 13:40
Публикувано 09 март 2012 - 13:55
Аз лично търся не професионален апарат , апарата трябва да прави хубави снимки , става въпрос за любителски снимки
На марка не съм се спрял .
Трябва да е нещо от 300 до 500 лева
Целта е да може да фокусирва и приближава качествено .
Този пост е редактиран от nnikolow_n: 09 март 2012 - 13:59
Публикувано 09 март 2012 - 14:01
Публикувано 09 март 2012 - 14:21
Този пост е редактиран от nnikolow_n: 09 март 2012 - 14:56
Публикувано 09 март 2012 - 14:49
Публикувано 09 март 2012 - 15:34
Публикувано 09 март 2012 - 15:47
Публикувано 09 март 2012 - 16:04
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни