Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Голям проблем с палене и грешки на W203. Помощ!

• Please log in to reply
26 мнения по тази тема

#16 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 март 2012 - 19:49

От една друга тема с подобен проблем, разбирам че след подмяна на външният температурен датчик, колата на колегата се е оправила и вече акумулатора не му пада.

Дивайса за градусите, показва ли ти правилно?

http://forums.mbclub..._15#entry274202

Този пост е редактиран от бай Васил: 18 март 2012 - 19:53

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#17 dan3ata

dan3ata

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Mercedes Benz, Енергетика индустрия и промишленост. HR услуги.
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W202 230 T 150 h.p
    Mercedes Benz W203 270 CDI 170 h.p. AMG optic

Публикувано 19 март 2012 - 01:07

Не, след пребоядисване в Дженеръс Ауто Бургас започна да показва 85 градуса. Тук ми казах че се налага смяна с нов но не е фатално и може да почака - т.е че оттечката не е от там :?
  • 0
ON THIS WORLD THERE IS NO BUSINESS, IT'S ALL PERSONAL - Vito Corleone

#18 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2012 - 02:06

:lol
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#19 dan3ata

dan3ata

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 март 2012 - 12:27

Сега ако се окажеш прав ще те докарам тука да направим един сервиз :) За часовата ставка няма да коментирам тук да не се възприеме като експорт на кадри ама само ще кажа че да я сравняваш със България е все едно да сравняваш Брюкселско с Българско зеле :)
  • 0

#20 Hris100

Hris100

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Автомобил:
    C220 CDI 2001 W203

Публикувано 14 септември 2012 - 05:59

Здравейте колеги, след дълго търсене из форумите мисля, че тази тема най добре описва порблема с тока и в моя Бенц.

Какво се случва....

Преди месец и половина тока беше отишъл на разходка,нямаше го никакъв дори неможах да отключа колата.
Замерих динамото 13,9 при консумация 14.2 без , което е в нормалните граници и би трябвало да зарежда, батерията също беше замерена и натоварена и с нея никакъв проблем според майсторите.Мерихме отечки да не бяга тока наняъде но и това не е проблема 30-40 милиампера което не би трябвало да източи батерията. Остажих нещата както са без никакви промени.... след тази случка месец и половина се мина без никакви проблеми до преди седмица когато се случи абсолютно същото...ток 0 запалих с кабели 2-3 дни без проблеми и днес пак няма и няма ток дори за отключване на вратите.

5 дни без никакви проблеми с чисто нов 92А акомулатор и на 6тия пак съм на 0 откъм тока.Мерих пак отечки, няма ( колата в покой 3-4 пъти през 30-40 минути без никаква разлика 30-40 милиампера)
Нещо се случва ,нещо не се затваря и го изяжда.

Как да проверя дали наистина е таблото и при мен?

В район София съм ако някой може да препоръча майстор, който да погледне ще е най-добре, че аз вече месец си блъскам главата безуспешно.

Благодаря Предварително
  • 0

#21 GLARUS

GLARUS

Чирак

• Потребители на форума
  • 51 Мнения:

Публикувано 14 септември 2012 - 06:28

Здравейте колеги, след дълго търсене из форумите мисля, че тази тема най добре описва порблема с тока и в моя Бенц.

Какво се случва....

Преди месец и половина тока беше отишъл на разходка,нямаше го никакъв дори неможах да отключа колата.
Замерих динамото 13,9 при консумация 14.2 без , което е в нормалните граници и би трябвало да зарежда, батерията също беше замерена и натоварена и с нея никакъв проблем според майсторите.Мерихме отечки да не бяга тока наняъде но и това не е проблема 30-40 милиампера което не би трябвало да източи батерията. Остажих нещата както са без никакви промени.... след тази случка месец и половина се мина без никакви проблеми до преди седмица когато се случи абсолютно същото...ток 0 запалих с кабели 2-3 дни без проблеми и днес пак няма и няма ток дори за отключване на вратите.

5 дни без никакви проблеми с чисто нов 92А акомулатор и на 6тия пак съм на 0 откъм тока.Мерих пак отечки, няма ( колата в покой 3-4 пъти през 30-40 минути без никаква разлика 30-40 милиампера)
Нещо се случва ,нещо не се затваря и го изяжда.

Как да проверя дали наистина е таблото и при мен?

В район София съм ако някой може да препоръча майстор, който да погледне ще е най-добре, че аз вече месец си блъскам главата безуспешно.

Благодаря Предварително

Твоят автомобил 203купе ли е че не става ясно.Изключи си ел.подгряването на двигатела първо от менюто на волана и след това ако направи пак същя чалъм развий му силовия кабел да пробваш пак но мисля че е оттам.Като застанеш срещу двг. отдясно до стартера квадратна кутия на блока.
  • 0

#22 Hris100

Hris100

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Автомобил:
    C220 CDI 2001 W203

Публикувано 14 септември 2012 - 06:45

Твоят автомобил 203купе ли е че не става ясно.Изключи си ел.подгряването на двигатела първо от менюто на волана и след това ако направи пак същя чалъм развий му силовия кабел да пробваш пак но мисля че е оттам.Като застанеш срещу двг. отдясно до стартера квадратна кутия на блока.

Да 203 е модела.

Благодаря ще опитам с ел.подгряването първо.
А относно силовия кабел при развиването пак ли се изключва ел. подгряването на двигатела или друго ще търся там като проблем.

благодаря и предварително се извинявам за въпросите ако са не на място.
  • 0

#23 Hris100

Hris100

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Автомобил:
    C220 CDI 2001 W203

Публикувано 14 септември 2012 - 06:47

Да 203 е модела.

Благодаря ще опитам с ел.подгряването първо.
А относно силовия кабел при развиването пак ли се изключва ел. подгряването на двигатела или друго ще търся там като проблем.

благодаря и предварително се извинявам за въпросите ако са не на място.

Ще съм много благодарен ако има линк с видео или обяснение как точно се изключва това подгряване.
  • 0

#24 GLARUS

GLARUS

Чирак

• Потребители на форума
  • 51 Мнения:

Публикувано 14 септември 2012 - 07:03

Ще съм много благодарен ако има линк с видео или обяснение как точно се изключва това подгряване.

Клипове нямам.Но все някой колега ще те насочи.
Този кабел затова е силов защото е дебел и захранва нагреватела,има и едно тънко което е управление.
  • 0

#25 Hris100

Hris100

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Автомобил:
    C220 CDI 2001 W203

Публикувано 14 септември 2012 - 08:32

Oткрих го в менюто е Heater Booster изключих го и сега ще чакам да видиме дали ще се появи проблема пак, ако не се появи някакви идеи какво би могло да причини ел.нагревателя на двигатела да ми точи тока ? и то не винаги (тази сутрин преди да го изключа си запали без ядове).
  • 0

#26 dan3ata

dan3ata

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 15 септември 2012 - 13:00

Имаш ли подгряване на седалките? Ел. седалки? Провери си тоците там това е слабо място на модела, поне така съм чувал и натам ме насочиха преди да разбера че е таблото. Дано да е това.
  • 0

#27 Hris100

Hris100

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Автомобил:
    C220 CDI 2001 W203

Публикувано 16 септември 2012 - 19:05

Май ще се окаже от таблото и при мен, нямам подгряване на седалките :(