Прав си колега, но представи си следната ситуация. Ти, който не жалиш от сигурността си, си джиткаш със 100 примерно. ( имай предвид, че ти караш всеки ден, предимно в голям град - рефлексите ти са страхотни ). Само, че както си караш ( да речем по магистралата ) те застига примерно Голф, примерно 2ка да речем от далечната 90год. Управлява го шофьор, който не кара всеки ден ( и да речем е от провинцията, където трафика е слаб (т.е. рефлексите му са далеч от твоите)) и понеже максималната скорост е 140 що да не изпъне голфчето, поддръжката, на което не е цветуща. Застига ви и трета кола, управявана от току-що взел книжка шофьор. На голфа му се къса шарнир примерно, шофьора се паникьосва, изгубва контрол. Ти отреагираш бързо набиваш спирачки и спираш, обаче момчето зад теб също не реагира адекватно и не може да спре. И какво става тогава?......Oтносно техническото състояние- всеки си знае дереджето.
Аз лично като съм извадил пари да си сменя цялата предница + амортисьорите, като не съм жалил пари и за 4 чисто нови гуми, като знам че колата ми е обслужена, със сменени консумативи, че имам спирачки, накладките и дисковете са добре и т.н.
е защо тогава да не карам със 140км/ч????
Който обаче кара с изтрити, стари гуми, с износени накладки, разбита предница и изпуснали амортисьори, е на него и 90км/ч са му много
И на мен ми се кара по-бързо и аз гледам да поддържам колата си възможно по-добре, но нито пътищата, нито колите, нито шофьорите ни са дорасли за такива скорости според мен. Доста са хората,които карат веднъж седмично, доста са хората, които с месеци не проверяват състоянието на гумите си и т.н.