Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Удариха ме на паркинг

• Please log in to reply
63 мнения по тази тема

#16 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 24 януари 2012 - 19:17

Надявам се да си знаят , дори мисля да им кажа фейслифтовата да ми поръчат , ако няма значение , все пак каското им плаща всичко , незнам , ще видим ...

Ама вие сериозно се размечтахте :)
първо, 99% съм сигурен че няма да сложат нова (ДАНО ГРЕША, ДАНО!!!!!!!!!!!!!! наистина, не го казвам от злорадстване)
второ-за фейсова-абсурд. тя не пасва без да се сменят калници, фарове, капак.
трето- НИКАКЪВ шанс за оригинална. 100%. за оригинална трябва да си на валутно каско или да ти е счупна част, която няма заместител. и няма шанс да се поправи. не покриваш нито един от 3те критерия.

Когато работех в мото пфое, са ме пращали да нося на 4 годишно волво, бронята събрана в чувал, за ремонт, при некъв дето зема 100лв за труда....

Когато си фраснах 6годишното А6 и реших да ползвам доверен сервиз, 3ма "големи" хора се обадиха в Тнадер, да кажат че колата не е случайна!!!!
После дадох още 400лв на друг тенекеджия да я дооправи и пак боядиса...

Но споко, все пак проблема ти е една броня, а не цяла кола...
  • 0

#17 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 януари 2012 - 19:21

Колега, извинявай ама ти мениджърите на тези големи компании за балами ли ги имаш? Каква е логиката, ако искаш пари на ръка да ти дадат около 300лв, а като кажеш неееее правете ми я в доверен сервиз да се бръкнат около 900лв за броня - нова ( че и фейслифтова ) + пари за труд? Помисли и сам си отговори на въпроса. Относно отговорите на колегите, че ще ти сложат втора ръка броня - МОЛИ СЕ да е такава, че има и друг вариант - да ти сложат "нова - оригинал ", ама оригинал от най-ниско качествените турски или тайвански. Аз съм стигнал до извода, че в България, можеш ли да си направиш нещо сам - това е най-добрият начин да си свършиш работата качествено. Принципно когато не съм в университета работя в сферата на строителството и знам какво става оставиш ли " майстор " без надзор. Малко са вече съвестните хора, а както каза и колегата Lorinser този " майстор " трябва първо да изкара разходите на сервиза, заплатата на шефа си, че след това и своята.... Колко време да отделя на кола като заплащането е на час?
  • 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#18 machine

machine

Напреднал

• Потребители на форума
  • 503 Мнения:
  • Автомобил:
    W210
    E 290 TD
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 януари 2012 - 19:21

ето затова, дори и втора ръка да е бронята, да е оригинална и да е взета от точния човек и още един точен човек да ти я направи. За съжаление, така е действителността. А иначе, не знам, мисля че имаше някаква врътка, да накараш застрахователите, да ти платят оригиналната част, а не копие. Но за тия доверените сервизи, нищо хубаво не съм чул
  • 0

#19 Xerxes

Xerxes

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Мнения:
  • Автомобил:
    W201/M102- за съжаление вече продаден;
    S124/M111- изобщо не го жаля, но го обгрижвам добре!

Публикувано 25 януари 2012 - 11:22

Личният ми съвет- парите (т.нар. експертна оценка). Всичко казано за доверените сервизи е истина. Какви случаи съм имал в практиката, не е истина. Пример: на Фиат Мареа задна лява врата да се подмени с чисто нова в доверен сервиз. Всичко ОК, идва клиентът и се оплаква, че новата врата не се затваря плътно. Шефчето на сервиза най-учтиво и подробно му обясни, че за толкова години каране колата му вече има умора на металните материали и колонки на врати, рогове и т.н. са с 1-2 мм поддали и затова абсолютно чисто новата му оригинална врата не се затваря плътно и фугата между нея и калника е неравномерна и тази неравномерност се вижда с просто око. И това доверен сервиз със замаскирана собственост на изп. директор на застр. предприятие.

Лично аз бих си взел читава втора ръка броня, но оригинална (а не чисто нова неоригинална) и да ми я правят в сервиз, където познавам някого. За една PVC броня на кола 1998 година (примерно) не виждам смисъл да купувам чисто нова.
  • 0

#20 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 25 януари 2012 - 14:07

"нова - оригинал ", ама оригинал от най-ниско качествените турски или тайвански.

тук има малка грешка, ако бронята е турска или тайванска, НЯМА да има разлика с оригинала, дори като материал са много квалитетни тайванските. От тези страни все по-трудно може да се намери боклук-производство..

НО, има страни производители, които още не са въвели добро прилагане на законите им за качествено производство.Като например Китай, Индия и т.н...
На Какви китайски творения съм попадал като вносител.... ако можете си представете-броня без доставка-на 66лв парчето... само пластмасата не струва толкова. Интеркарските са от този калибър.
А това че в БГ продават китайско за тайванско, испанско, италянско,... си е съвсем отделен въпрос.
  • 0

#21 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 25 януари 2012 - 14:22

и до къв извод стигнахме - за чии ни е това каско като нищо не плащат?

аз явно съм единствения доволен от доверения сервиз който ползвам - слагат ми нови оригинални мерцедес бенц части ;)
а и ми правят колата за ден, максимум два...
  • 0

#22 clk

clk

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:
  • Автомобил:
    clk 200K 163 '01 Elegance

Публикувано 25 януари 2012 - 14:57

Кой великолепен сервиз ползваш? :rolleyes
  • 0

#23 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 25 януари 2012 - 15:05

и до къв извод стигнахме - за чии ни е това каско като нищо не плащат?

аз явно съм единствения доволен от доверения сервиз който ползвам - слагат ми нови оригинални мерцедес бенц части ;)
а и ми правят колата за ден, максимум два...

Чакай сега,на теб ти слагат оригинално Бенцово,защо?
Защото модела ти е такъв че ако трябва да ти сложат менте,първо трябва да го поръчат,единична бройка,връзва им се доста по скъпо да се произведе.
Не могат да набиват пари в повече бройки за Цл-ли защото,колко са ЦЛ-лите в София?
Излиза им по евтино да ти сложат оригиналдъ отколкото да се занимават с поръчки от далечния Изток.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#24 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 25 януари 2012 - 15:43

не е до сервиз, въпрос на договорки със сервиза е...
  • 0

#25 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 25 януари 2012 - 17:46

Чакай сега,на теб ти слагат оригинално Бенцово,защо?
Защото модела ти е такъв че ако трябва да ти сложат менте,първо трябва да го поръчат,единична бройка,връзва им се доста по скъпо да се произведе.
Не могат да набиват пари в повече бройки за Цл-ли защото,колко са ЦЛ-лите в София?
Излиза им по евтино да ти сложат оригиналдъ отколкото да се занимават с поръчки от далечния Изток.

и ти си в грешка...
Менте части за CL ВЪОБЩЕ няма.
кой луд ше тръгне да произвежда броня-копие или фар за CL, като на година няма да има 100-150 продажби за цял свят за примерно броня.
Части-копия (менте) има само за масови продукции, не за единични-екзотични.
Затова на застрахователя това му е единствения вариянт, или лепене, изучкване...

такаче пухи, ич не си прав.
знам ги и договорките със сервиза... мами**та им.... накрая ти пращат някой с подготвен репертуар да ти обясни че колата ти е стара и ти е потдала колонката с 2мм...
  • 1

#26 lanshot

lanshot

Чирак

• Потребители на форума
  • 79 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W210: E55 ///AMG & E220 CDI

Публикувано 25 януари 2012 - 20:43

Така , прочетох всичко , много сте прави всичките . Вече е късно за парите . Сервиза се казва ОТО и се намира във Варна (никога не съм го чувал) . Намерих го в гугъл мап-а , намира се под зеленчуковата борса . Та както и да е . Мислех си аз да направя едно нещо. 1-во ще си бележа бронята някъде от вътре , така че само аз да си я позная ако е същата . 2-ро , ще се договоря с човека , или поне ще го разпитам как ще процедира .. па дано си каже . Поне ще го хвана ако ме излъже колкото и да ме убеждава . Ще му кажа , ако мисли да прави някакви схеми (което е неизбежно) поне да ми вземе читава броня от някоя морга и да си е оригиналната . Другото което е , според мен играе роля и дали ще ме претупат за 1 ден или ще се позабавят няколко дни в търсене или чакане на поръчка . Абе само се надявам да стане сполучливо и да не си личи , че има такива уроди , дето то седи на криво а онзи вика " Аз тука съм си играл колко си дни , ти сега с мен ли ще спориш , аз съм майстор от еди си колко години ала бала .. " Само на такива да не попадна че аман :dry
  • 0

Benz - 5.5 мотора движи !

#27 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 януари 2012 - 21:04

Ако имаш предвид сервиза до комина, бягай без да се обръщаш!!!
  • 0

#28 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 25 януари 2012 - 21:55

и ти си в грешка...
Менте части за CL ВЪОБЩЕ няма.
кой луд ше тръгне да произвежда броня-копие или фар за CL, като на година няма да има 100-150 продажби за цял свят за примерно броня.
Части-копия (менте) има само за масови продукции, не за единични-екзотични.
Затова на застрахователя това му е единствения вариянт, или лепене, изучкване...

такаче пухи, ич не си прав.
знам ги и договорките със сервиза... мами**та им.... накрая ти пращат някой с подготвен репертуар да ти обясни че колата ти е стара и ти е потдала колонката с 2мм...

И аз точно това съм казал в поста си.Чети мааалко по бавно и ще ме разбереш. :friends

Този пост е редактиран от alipi: 25 януари 2012 - 21:58

• 1
Не хапи този,който може да те изяде.

#29 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 25 януари 2012 - 23:33

Защото модела ти е такъв че ако трябва да ти сложат менте,първо трябва да го поръчат,единична бройка,връзва им се доста по скъпо да се произведе

ааа имал си в предвид да произведат нещо специално и по поръчка? :D
ooo ако говорим за пластмасова шприц отливка, 1 част, за да се направи матрица и т.н и т.н и се включи цената на матрицата, цента за 1 бр броня от 1 парче ще е хм... някъде минимум от порядъка на 30 бона...
5000лв ми искат за изработката на хубава матрица за шприцване на авангард решетки за Е-124.
  • 0

#30 eMs1

eMs1

Майстор

• Потребители на форума
  • 809 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2012 - 10:40

аз явно съм единствения доволен от доверения сервиз който ползвам ...........

Аз също съм доволен от сервиза който си ползвам, но той ми е доверен, още преди да стане доверен на застрахователни компании.....но това явно е някакво изключение от масовата практика на доверените сервизи :mellow
  • 0
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни