Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Удариха ме на паркинг

• Please log in to reply
63 replies to this topic

#46 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Posted 28 January 2012 - 00:40

трудно ми е да повярвам че знаеш повече, при наличето че главния готвач, Емил Нотев ми е роднина и живеем врата до врата от 10г и си пием бирата по курорти на ски... кой какво знае от кухнята,...малко ме вълнува,...
По скоро е интересно за тук четящите, аз каквото интересно съм преживял и видял и чул от готвачите, мога книга да напиша, но трябва да влизам в детайли и няма да е коректно, спрямо бившите ми работодатели и мои приятели, които все още работят там.
  • 0

#47 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
Garage View Garage

Posted 28 January 2012 - 12:22

Винаги съм го казвал и пак ще го кажа: Докато има телета, ще има и касапи!

Какво значи, лъжат ви? Ако верно ви лъжат и вие оплаквайки се го отбелязвате, значи че знаете че ви лъжат!

Ами тогава защо се оставяте да ви лъжат?

п.с

Отговорът на последният въпрос, ще даде яснота на някой от недоволствата !

п.с 2

Както се наблюдава от написаното, тези които са по в час с нещата, по малко ги лъжат. Ами вместо да тиражирате че хем знаете за кво става въпрос и същевременно да прикривате истината щото било некоректно към бивши работодатели или гледащите изгодата измислени пРИЯТЕЛИ.....ЗАЩО не кажете на всеослушание че за да се избегне и да не се задълбае проблема трябва:

1. След консултация със знаещ, да поискат втори оглед и да отбележат ВИНАГИ и УДОБНО подминатите неправино неотбелязани щети в протокола от произшествието!

2. Ако видят че отношението към тях е некоректно да се отнесат за помощ НЕ към някой си изпълнителен "директор" или друг низсшестоящ / щото 95% от собствениците на наетите сервизи контактуват с тях/ , ами да отидат при баш човека който ПРОЗИРА че клиентите му прававят дължината на съществуването на компанията му- ако не...смяна на компанията.

3. Да не чакат оригинални части ако бронята им струва 1/5та от колата ами да се погрижат повече за РЕАЛНАТА оценка на щетите по колата им.

4. Да си вземат парите и да отидат при някой който умее и знае как да се вмести и да им помогне без да ги гледа като 5 пари.

5. Да не забравят че макар и граждани на България, те са хора с право да се жалят бая по нагоре и никога да не забравят че ВИНАГИ има начин!

Успех!
  • 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#48 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Автомобил:

Garage View Garage

Posted 28 January 2012 - 13:17

Застрахователите лъжат! Наетите сервизи са по-малко виновни.

Статистиката на един от моите приятели адвокати, баш у тази област сочи че, ако се съдят, в повечето от случаите застрахователите губят.

С две думи: Съдете застрахователите и не им се шашкайте!
  • 3

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#49 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Posted 28 January 2012 - 14:21

Ами вместо да тиражирате че хем знаете за кво става въпрос и същевременно да прикривате истината щото било некоректно към бивши работодатели или гледащите изгодата измислени пРИЯТЕЛИ.....ЗАЩО не кажете на всеослушание че за да се избегне и да не се задълбае проблема трябва:

Очевидно визираш мен, и май не си чел по-нагоре какво съм написал.
Дал съм най-яркия пример, на който аз съм бил свидетел, прочете ли го? какво прикривам? ето казвам го: В Мото–пфое имам бивши шефове, които в момента са рЕАЛНИ пРИЯТЕЛИ, и въпреки това съветвам да не си карате колата ТАМ, ако е стара, ако НЕ сте разбиращи, Ако сте постоянно зает и нямате време за куп дивотии с които ще спестите 200лв, ама ще загубите 500лв в изгубено време.

Темата стана доста ясна.
Изказани са аргументи и за 2те страни на ЗА/ПРОТИВ доверените сервизи.
От тук насетне, всеки сам да си преценява кво да прави.

Ако някой ще се изказва пак, нека да бъде с реален пример: кола, тип щета, къде, как, какво е станало, доволен/недоволен, ако е НЕдоволен, каква схема е приложил за да ползва правотата си България. Заключение, и колко време му е отнело.
  • 2

#50 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Автомобил:

Garage View Garage

Posted 28 January 2012 - 14:49

Ами ще върна да видя дали нещо не съм се излъгал в тълкуването и ако има нещо ще го добавя.
  • 1

#51 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Автомобил:

Garage View Garage

Posted 28 January 2012 - 15:14

трудно ми е да повярвам че знаеш повече, при наличето че главния готвач, Емил Нотев ми е роднина и живеем врата до врата от 10г и си пием бирата по курорти на ски... кой какво знае от кухнята,...малко ме вълнува,...
По скоро е интересно за тук четящите, аз каквото интересно съм преживял и видял и чул от готвачите, мога книга да напиша, но трябва да влизам в детайли и няма да е коректно, спрямо бившите ми работодатели и мои приятели, които все още работят там.

Мда, от финалните ти публикаций добре се разбира че няма да е коректно.... ама спрямо някой си родови готвачи и пРИЯТЕЛИ, естествено не случайно ги упоменавам с малка буква и за да си спестя подробности ще го кажа така:

А коректно ли е да си траеме и да шугавиме истината пред хората които не са в час? Що трябва да се докарваме като намесваме големи тенджери и готвачи? Че нали те са в основата на х*я към хората!

Всичите са ебалници и не им пука, даже и за тебе, ако се прайш на много важен. Нали в Тъндер са звъннали големи че колата не е случайна, пък пак си го хапнал.....на кои му пука бе момче?
  • 1

#52 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Автомобил:

Garage View Garage

Posted 28 January 2012 - 15:46

Нали и ти за тях, както други за теб, все за някой сме подвижни портмонета, нали винаги става дума за пари.

Няма човек на когото да му е приятно когато харчи пари за друг и да ги даде лесно!

Само с хората които са в час ли разговаряш? Да ама тука преобладават, млади водачи и др. хора които още не са се сблъсквали със тази система. Защо да не им кажем за какво става дума? Що да не им посочим някой стъпки примерно?
Казваш че си посочил красноречив пример да не ходят в такива сервизи.

Ами посочи им с кое ще си бетонират нещата? Дай им съвет как да се оправят със застрахователя.....ти изваждаш имена от сервизи. Що? Нали темата е кое е по добре? Ами по добре е да знаят първо от къде започват да ги клатят! После сервизите и готвачите!

Сигурно аз не те разбирам, ба ли го.
  • 2

#53 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Posted 28 January 2012 - 18:36

МА ма май грам не ме разбра. Май и не разбра за какво е темата.
Темата, и ИДЕЯТА на ФОРУМА е да си помагаме, чрез споделяне опит. ТОВА Е МОЯ ОПИТ. Ако съм намерил СТЪПКИ, КОИТО РАБОТЯТ, щях да съм ги СПОДЕЛИЛ.Бях вътре, НО ЛЕСНИ СТЪПКИ НЕ СЪМ НАМЕРИЛ, има но са свързани с нерви и време. Рошен ги е намерил, но не казва точно конкретно. Горанов сподели почти конкретно как става.
Ти като си вещ, споделяй, НО не теории, а проверена и изпитана схема, щото иначе всички знаем да ВНИМАВАМЕ.

ГОТВАЧИТЕ и КУХНИТЕ ги намеси РОШЕН. Аз дадох пример къде, какво ТОЧНО съм видял. Обърни се към него за разискване на менюто как се изготвя. На мен не ми се ще да занимавам аудиторията с храна. Храна, която няма да им влеза реално в консумация, а ще е като извадка от жълт вестник за истории.

За ТАНДЕР, идеята е, че с връзки не я направиха както трябва, представям си без връзки.(без връзки, калника се изчуква, капака се изправя с кит) А на кой колко му пука и колко ти е приятел, когато става въпрос за пари--е отделна работа.
Какво искаш да кажеш с това да не крия? че се пишат фактури за дебели цени, а се слага боклук на колата ли? някой преди мен вече го беше написал. Че се пишат фактури за нова броня, а се лепи старата?? това вече го написах. Че направих разбивка на цена-пример, за ремонт на детайл ли? и това го написах.
За пореден път си хабя времето, за да споделя РЕАЛЕН опит, към човек в немилост и за пореден път съжалявам, защото влизаме в излишни спорове.
Васил ако според теб или други, нещата които написах са НЕверни- не ги четете... като видиш мой пост го пропускай, пиша за други хора за които съм сигурен, че ще им е от полза споделеният ми опит.

Ще помоля още веднъж, Пишете, ако имате конкретни примери по темата.
  • 5

#54 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Автомобил:

Garage View Garage

Posted 28 January 2012 - 19:09

Тия неща с фактурите и боклуците ги знае всяко хлапе,ти мен не ме мисли колко съм разбрал, доста материал от темата на разговора ти убягва .

А аз макар и директно познавайки доста от собствениците на подобни компании не претендирам за вещ. Не ме учи ако обичаш какво да споделям!

Каквото преценя го казвам!
  • 1

#55 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,881 Posts:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
Garage View Garage

Posted 28 January 2012 - 22:17

Много задълбахте,
аз още на втора страница имах предвид, че всичко си е до човек (сервиза),
затова тук си има теми за хора които са доволни и такива, които не са. Право на избор, свещено .( за другото има мастъркарт)
И все пак не сме 90-те години вече, щото повечето истории май са за там (това за смяна на шпера ме разби :) ), сега почти всички големи сервизи са доверени на някой.
Иначе благодаря за инфото за разни далавери, които ще имам предвид вече.
Поздрави
  • 0

#56 lanshot

lanshot

Чирак

• Потребители на форума
  • 79 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W210: E55 ///AMG & E220 CDI

Posted 29 January 2012 - 22:57

Шшш колеги , направо ме разбихте ! Не се карайте за глупости , както някой спомена , четете внимателно и не прескачайте постове преди да се изкажете нападателно .. Отново благодаря за всички отговори , тези дни открих сервиза каде се намира, много е забутан и не е голям . Поне видях че има бояджийска камерка където да пръскат , а не някоя влажна маза . Малко ме шашнаха някои постове , например това с кражбата на шпера и катализатора , както и падането на лака след няколко седмици .. Направо се чудя дали да я карам вече .. :wacko Сетих се и за друго .. как да си избера доверен сервиз при положение , че не познавам и не съм ходил при никои ? Според мен немога да разчитам на хвалби от приятели при положение ,че те не са вещи ,защото може и тях да са метнали без да разберат . Някои колега ако знае някакви трикове как да разбера дали е качествено направено с няколко оглеждания на детайла ще ми е от полза . А това което си го мислех да си я бележа бронята за да знам дали е старата или са я сменили цялата смятам наистина да го направя , поне от тази гледна точка да си знам дали са коректни с възлагателното от застрахователя за нова броня + боя . Сетих се също че сервиза ползва бои на DuPont , което не ми говори кои знае какво . Добре ли е или... ? Присетих се още нещо - ако наистина ми сменят бронята с друга , имам ли право да си искам старата ? Тъй като мога и сам да си я оправя с времето и то качествено малко по малко и пак ще е читава. Не искам да им оставям нищо с което могат да си изкарат пари отделно . Нямам нищо против хората ,просто ако мога да си я взема не искам да ме мятат за това и да си правят пари от старата ми броня като я пооправят и дадат на някои друг колега без да подозира дори.Темата стана наистина важна , благодаря ви отново за постовете , следя я с интерес , както и предполагам много други колеги . Поздрави !
  • 0

Benz - 5.5 мотора движи !

#57 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4,931 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Posted 30 January 2012 - 01:21

Аз пък да си кажа винаги съм бил доволен от застрахователите :)
За счупени щипки от цялата дясна страна на колата и леко дернати детайли направо ми ги замениха с чисто нови от БС без да съм чакал :)
Заведох щетата .. пратиха факс до БС .. обадих се и веднага ме приеха и след няколко часа вече бях с чисто нови лайсни и щипки и старите ми ги върнаха да ги занеса обратно при застрахователя :)
Друаг случка .. удариха ме не много сериозно .. заведох щетата .. пратиха факс в БС .. обадих се и си записах час за следващия ден ( 09 : 00 )
бях в уговореното време .. в 14 : 00 ми се обадиха да си прибера колата .. всичко беше изпипано от до ( заден калник за боя , врата задна и предна и калник ) :)
Трети случай .. счупиха ми лявото огледало на паркинга до нас .. обадих се на мобилната група веднага като видях щетата .. пратиха ме да отида да си заведа щетата .. отидох .. заведох .. принципно щетата беше такава , че можех да мина само с коруба те писаха коруба , основа нова + боя на корубата като старата коруба ми я бяха маркирали предварително , а новата трябваше да отида да я маркирам след като ми върнаха колата ... ( така ми казаха - така направих .. )
Всичко стана в рамките на няколко часа на следващия ден :)
Всички щети бяха отстранени в БС :)
Искам да кажа , че съм просто клиент на застрахователната компания и каското ми не е валутно :)
Не познавам никой в нея и на случаен принцип си правих застраховката 2та година когато се случиха и тези неща :)
Първата ми я направиха от БС чрез техен агент :)
Това е .. до сега не съм имал проблеми надявам се и за в бъдеще да нямам :)
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#58 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4,931 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Posted 30 January 2012 - 11:32

Нe :)
Там където ходя да завеждам щетите е на Кюри и Цанков :welldone
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#59 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Posted 30 January 2012 - 11:38

колата ти да не е била на 1-2 години тогава?
  • 0

#60 machine

machine

Напреднал

• Потребители на форума
  • 503 Posts:
  • Автомобил:
    W210
    E 290 TD
Garage View Garage

Posted 30 January 2012 - 11:42