22 мнения по тази тема
Публикувано 12 януари 2012 - 20:58
Здравейте,Колеги.
Отскоро карам C-класа W202.Забелязах,че когато колата върви по инерция се чува виене от задната част на колата.В движение когато се кара с подадена газ не.Някой имал ли е подобен проблем.Може ли да е от малко масло в диференциала или да е нещо по скоростите.Подчертавам,че проблема е само по инерция и когато колата не е на скорост ( по спомени ) .
Благодаря предварително на отзовалите се
Отскоро карам C-класа W202.Забелязах,че когато колата върви по инерция се чува виене от задната част на колата.В движение когато се кара с подадена газ не.Някой имал ли е подобен проблем.Може ли да е от малко масло в диференциала или да е нещо по скоростите.Подчертавам,че проблема е само по инерция и когато колата не е на скорост ( по спомени ) .
Благодаря предварително на отзовалите се
Публикувано 12 януари 2012 - 21:14
Аз бях влезнал в такъв филм, с гуми Dunlop
Колата пет пъти я гледаха от-до, нищо не се констатира.
Смених плавниците и тишината настъпи.
Не казвам че това ти е проблема де...
Колата пет пъти я гледаха от-до, нищо не се констатира.
Смених плавниците и тишината настъпи.
Не казвам че това ти е проблема де...
Публикувано 12 януари 2012 - 23:26
Досега не ми беше минавало през акъла като възможност,проблема да е от гумите.Но е доста вероятно и това да е.На пролет ще си покаже като ги сменя с летните дали е от тях.Мерси за идеята .
Публикувано 12 януари 2012 - 23:31
На бас ,че е дифернцияла Същият проблем съм го имал на 124-ка , 99% съм сигурен ,че е диференциял и от сега ще ти кажа ,че с ново масло и добавки няма да стане. Не давай излишни пари за глупости , събирай кинти за друг (300лв)
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 13 януари 2012 - 01:32
А не е ли възможно някой лагер на главина да му вие. Като е на скорост и двигателя е в по-голям диапазон от обороти да не се чува.
Луд умора нема, само се поти
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Публикувано 13 януари 2012 - 11:22
Лесно ще провери , като завива без да подава газ ,ако променя звука в едната посока ,то ще да е лагер ,но продължавам да мисля , че е диф.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 15 януари 2012 - 19:58
Все си мисля,че колегата Pe6o666 .ще се окаже прав,но времето ще покаже
Публикувано 15 януари 2012 - 20:03
Лесно ще провери , като завива без да подава газ ,ако променя звука в едната посока ,то ще да е лагер ,но продължавам да мисля , че е диф.
Колега пробва ли по този начин. Има вероятност да е лагер, това е малкия дявол. Иначе почти е сигурно, че е от дифа. Някои гуми наистина вият, но не мисля че може да сбъркаш виенето от гуми с виене от диференциал или лагер. Нищо не ти пречи да пробваш.Все си мисля,че колегата Pe6o666 .ще се окаже прав,но времето ще покаже
Луд умора нема, само се поти
Публикувано 16 януари 2012 - 22:29
Колега пробва ли по този начин. Има вероятност да е лагер, това е малкия дявол. Иначе почти е сигурно, че е от дифа. Някои гуми наистина вият, но не мисля че може да сбъркаш виенето от гуми с виене от диференциал или лагер. Нищо не ти пречи да пробваш.
Колега пробвах и няма виене.Странното,е че виенето не се появява всеки път,а на моменти.
Публикувано 16 януари 2012 - 23:03
шах и мат....пас.
п.п. Да не би да вие на различни пътни настилки?
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 17 януари 2012 - 22:29
шах и мат....пас.
Вчера и днеска ми направи някакво такова впечатление,затова си мисля,че проблема май ще е в гумите.
Публикувано 18 януари 2012 - 10:38
Забелязах,че когато колата върви по инерция се чува виене от задната част на колата.В движение когато се кара с подадена газ не.
Гумите ще вият и с газ и без газ. Друго е!
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 18 януари 2012 - 20:20
Колеги странен е проблема и аз вече не знам какво може да е.Не е нещо по ходовата част понеже е проверена.Фактите са: виенето се чува само в движение на празен ход,на различна настилка и интересното което съм забравил да спомена,е факта че главно го чувам откъм задната дясна част на колата.Най вероятно е нещо супер дребно но и супер дразнещо.
Публикувано 18 януари 2012 - 22:29
Ако приемем че различните настилки имат различно влияние върху лагери и диф.....от тия ще е нещо.
Този пост е редактиран от бай Васил: 18 януари 2012 - 22:30
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Also tagged with one or more of these keywords: W202 C180
Модели →
C-класа →
Проблеми и ремонти →
W202 →
Проблем с оборотитеЗапочната от Lubomir_Valkov, 10 фев 2012 w202 c180 |
|
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни