Проблем с парното...Не грее?!?!?!w124 122к.с. 2.0
Started by poroka, 22 Oct 2011 - 17:39:06
24 replies to this topic
Posted 22 October 2011 - 17:39
Колеги, имам следният проблем: Колата загрява нормално, качва до 87 C ,но не топли както трябва.Когато подам газ започва да духа по-топло,но когато съм в ниски обороти или на място, парното духа съвсем леко топло.Онзи ден разглобих винтила пред акмулатора ,почистих го ,но това не промени нещата.Някой евентуално ако има идея от какво може да е да сподели моля.Ще ви бъда много благодарен
Поздрави
Поздрави
Продажба , монтаж, профилактика, ремонт и сервиз за климатици и автоклиматици в София.
ПРОМОЦИЯ ! Зареждане на автоклиматици - от 49 лева.
Сайт за информация и актуални цени свързани с КЛИМАТИЦИ
Телефон за връзка : 0887 887 007 ; 0884 884 004</p>
Posted 23 October 2011 - 10:55
Здравей, ако става въпрос за 124 с климатик, имаш някъде ел. помпа за циркулация на охладителната течност към радиатора на парното, провери нея. Колегите да кажат дали без климатик има такава. Местоположението е различно при различните мотори, при мен е под казанчето на течността за чистачки.Колеги, имам следният проблем: Колата загрява нормално, качва до 87 C ,но не топли както трябва.Когато подам газ започва да духа по-топло,но когато съм в ниски обороти или на място, парното духа съвсем леко топло.Онзи ден разглобих винтила пред акмулатора ,почистих го ,но това не промени нещата.Някой евентуално ако има идея от какво може да е да сподели моля.Ще ви бъда много благодарен
Поздрави
Posted 23 October 2011 - 11:35
Има вероятност да има запушване на радиаторчето на парното...особенно,ако е карана с вода!
Posted 23 October 2011 - 13:10
помпата за циркулация намора се на десния
калник на мъркуча който излиза след вентила
емаш ли газова и къде е вързана
и накрая може и радиаторчето да е подпушено
Posted 23 October 2011 - 19:08
помпата за циркулация намора се на десния
Колата има газ,изпарителя е до колекторите ,маркучите минават зад мотора и влизат в плочката ...предполагам,че не е от радиаторчето ,защото ,когато вдигне над 87 C ,започва да духа и по-силно...къде е тази помпичка по-точно? Ако някой има снимков материал,ако може да постне една снимка да видя как изглежда.
Поздрави
Продажба , монтаж, профилактика, ремонт и сервиз за климатици и автоклиматици в София.
Posted 23 October 2011 - 20:22
Колега,ако при първоначално пускане на вентилатора започва да духа топло и постепенно изтива значи е от запушено радиаторче на парното!
Posted 25 October 2011 - 18:44
Въпросната помпичка се намира малко под и вляво от изпускателната генерация, и е свързана с изходящия маркуч след вентилите и отоплението на казанчето за чистачките. Поне така е при мен W124-230TE. Аз я махнах защото протече. Виж дали ти е обезвъздушена добре системата понеже заради газовата като има малко въздух то първо в парното се събира. Аз ги брах същите ядове поради теч от радиатора, като задухаше парното зле значи е за допълване.
Posted 25 October 2011 - 18:45
Въпросната помпичка се намира малко под и вляво от изпускателната генерация, и е свързана с изходящия маркуч след вентилите и отоплението на казанчето за чистачките. Поне така е при мен W124-230TE. Аз я махнах защото протече. Виж дали ти е обезвъздушена добре системата понеже заради газовата като има малко въздух то първо в парното се събира. Аз ги брах същите ядове поради теч от радиатора, като задухаше парното зле значи е за допълване.
Колега, мерси...аз днес я видях тая помпа ...ще я проверя тези дни,дано не е запушено радиаторчето ,че ще се вкарам в страшен филм...
Posted 25 October 2011 - 22:10
Колега здрасти. Братовчед ми има 190 със същият двигател и същият проблем. Първо си помислих за радиатора и го свалихме. Оказа се че не е от него. Изолирахме маркучите на газовата и пак никакъв резултат. Накрая смени термостата и всичко се оправи. Преди смяната и неговата си загряваше нормално. Виж провери го ако искаш.
Posted 27 October 2011 - 14:25
Ще пробвам колега. Мерси за мнението
Posted 02 November 2011 - 11:20
Проблема се оказва ,че не е от термостата ,а най-вероятно е запушено радиаторчето...някой да има идея как да го отпуша без да го свалям?
Posted 02 November 2011 - 19:36
Откачаш маркучите и пълниш с оцет
Оставяш една вечер, после включваш маркуча към чешмата, другия край към страната на дуо вентилите, пускаш да тече.
Може да го направиш два пъти, но имай в предвид, че ако е текло радиаторчето и някой е сипвал прахче, то може пак да текне.
Оставяш една вечер, после включваш маркуча към чешмата, другия край към страната на дуо вентилите, пускаш да тече.
Може да го направиш два пъти, но имай в предвид, че ако е текло радиаторчето и някой е сипвал прахче, то може пак да текне.
Posted 07 November 2011 - 19:40
Откачаш маркучите и пълниш с оцет
Колеги,проверих радиаторчето ,не е запушено,разглобих всички маркучи...като застанеш срещу колата маркуча ,който влиза от дясно подава вода само когато на колата се подава газ.Помпичката ,която се намира отдолу под казанчето вляво би трябвало да засмуква водата ,или бъркам? Незнам как да проверя работи ли.Моля ако някой знае да каже. Когато колата работи на 700-800 оборота без да й се дава газ духа с около 40 градуса,когато й подам на 2500 оборота започва да духа с над 50-55 и неможеш да си държиш ръката на духалката.Възможно ли е да е прецакана водната помпа? Или ако не ,от какво може да не духа както трябва...Мислите ли ,че ако сменя термостата с друг ,който да отваря на по-висока температура примерно 92 градуса ще започне да духа както трябва?
Edited by poroka, 07 November 2011 - 19:40 .
Posted 07 November 2011 - 21:18
Да не би да ти е прецакана гарнитурата на главата.На загряр мотор,можеш ли да отвориш,капачката на разшетителния съд.Важно е да се знае и дали е еднакво топло от двете страни на радиаторчето,когато е на празен ход.
Никога не оставям магарето си в калта.
Posted 07 November 2011 - 22:35
Да не би да ти е прецакана гарнитурата на главата.На загряр мотор,можеш ли да отвориш,капачката на разшетителния съд.Важно е да се знае и дали е еднакво топло от двете страни на радиаторчето,когато е на празен ход.
Незнам ...мисля,че не е защото не ми смесва масло с вода...като е загряла отварям ,но избива вода.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users