Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Pioneer DVH-P4100UB или Hyundai HDV-727USB?а може би Eonon D1303?

• Please log in to reply
27 мнения по тази тема

#16 aalexieff

aalexieff

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 692 Мнения:
  • Град:Павликени
  • Автомобил:
    W124 2.5 D 1987 продаден
    W210 E300 D 1996 продаден
    Mitsubishi Colt IV 1.3 1995 продаден
    Mitsubishi Colt VI 1.5 2005
    Renault Clio III 2007
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 ноември 2011 - 08:39

Благодаря ти за отзивчивостта и предложението но съм се спрял на Eonon D1303, поръчал съм го от Германия и го очаквам до Коледа.
Ще дам отзиви след като го изпробвам.
С поздрав :mbcb
  • 0
W210 E300 D 1996
W124 and E300

#17 juso

juso

Чирак

• Потребители на форума
  • 188 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W210 Е 200 Kompressor
    Yamaha Virago XV535
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 ноември 2011 - 17:12

Избора ти е отличен,колега @aalexieff!Потърсих модела в ebay,има го на цена 180-200 паунда.И аз се изкушавам Публикувано изображение...

Този пост е редактиран от juso: 19 ноември 2011 - 17:15

• 0

#18 aalexieff

aalexieff

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 692 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5 D 1987 продаден
    Renault Clio III 2007
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 декември 2011 - 19:07

Здравейте,
Дядо Коледа ми донесе подарък Eonon d1303. Моля разбиращите да подскажат как да монтирам новата придобивка. Приложил съм ви схемата на монтиране на моя Бекер Специал и ви прилагам изходите на Еонона.

Прикачени файлове

• 0
W210 E300 D 1996
W124 and E300

#19 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 декември 2011 - 16:38

Сашо, малко сложно така дистанционно, но ще се опитам... иначе ако имаш път до София между празниците - звънкай и ще го монтираме за половин час... Имаш ли външни монитори и камери?

Значи, на стария имаш два три ISO конектора, като важните са два от тях - A и B...

Конектор A са тоците, конектор B са тонколоните. Новата музика има същите два конектора, но малко се различават... Този за тонколоните можеш директно да го защипеш - те са 1:1 еднакви на всички производители.

Накратко за конектора за тоците - на стария имаш следните пинове:
1 - GALA
2 - N/A
3 - Mute
4 - Batt
5 - Remote
6 - Illumination
7 - ACC
8 - GND

На новата музика имаш същия конектор A, но с други пинове:
1 - Battery
2 - Auto Antena
3 - GND
4 - ACC

Сега, малко разшифровка, кое какво означава:
1 - GALA - на този пин имаш сигнал за скоростта на колата, някои касетофони си усилват сами звука при по-висока скорост, за по-естествено усещане, може би старият ти го е имал като функция, явно новият го няма... не е важно...
2 - N/A - Not Available - не се използва
3 - Mute - спира звука на радиото или слага на пауза дискове и касетки, когато му се подаде +12V, използва се, когато имаш външно handsfree, за да ти спре звука, докато говориш, в случая нямаш - не те интересува
4 - Batt - това е батерия, т.е. директно се връзва на +12V от акумулатора, трябва да има ток постоянно - дори и на изгасена кола, ползва се за паметта на станциите и т.н.
5 - Remote - управление на автоматичната антена или усилвател... когато музиката ти работи, на този пин подава +12V, които трябва да отвори антената или да включи усилвателя...
6 - Illumination - когато светят фаровете на колата, на този пин имаш +12V, това управлява подсветката на бутоните на музиката.
7 - ACC - Accessoaries - на този пин имаш +12V от колата, когато си на контакт.
8 - GND - Ground - заземяване или в случая с колата -12V минуса...
на другия конектор
9 - Battery - е акумулатора - постоянно +12V захранване, същото като BATT на горната схема
10 - Auto Antena - това е същото като Remote от горната схема...

Вероятно ще забележиш, че на двете схеми конектора за тоците е изобразен огледално, където от първата схема номерата на понивоте съвпадат с пиновете от втората схема както следва:
4 = 1 - Battery - постоянно захранване
5 = 2 - Antena - автоматична антена
8 = 3 - GND - минус
7 = 4 - ACC - захранване на контакт

Т.е. тези четири пина ти съвпадат 1:1, огледай, ако на новата музика на този конектор имаш само 4 кабела, значи можеш директно да я нахлузиш на конектора в колата. Хвърли и едно око, дали от другата страна на конектора откъм колата срещу всеки от тези пинове има кабел. Например в CLK-то пинчето за ACC не беше свързано, тъй като включването и изключването на фабричната музика става по CAN-BUS, а не от този пин... като слагах handfree се наложи да си изкарам такъв пин от запалката, в която има ток само на контакт...

Нататък... имаш 4 шарени жици на схемата с номера
1 - Illumination - осветление
2 - Back car control - задна
3 - AMP Control - усилвател
4 - Brake Shift Control - спирачка

Тази четирите трябва да ги свържеш съответно към:
1 - към осветлението... ако на стария конектор нямаш пин, на който има ток, когато светят фаровете, най-лесно е да се изтегли една жичка от лампичката на пепелника.
2 - тук трябва да се подадат +12V, когато колата е на задна, по принцип трябва да има някъде по таблото пин, на който имаш ток когато си на задна, но не знам къде е... ако някой може да подскаже, ще е супер. Иначе се дърпа от фарчето за задно движение. Тая задна мисля, че се ползва за камерата за задно виждане... понеже май нямаш такава камера, докато не сложиш камерата, можеш тоя кабел да го пропуснеш!
3 - това е сигнал за усилвателя, кога да е включен и кога не, нямаш усилвател, само го изолирай този...
4 - тук трябва да дадеш на музиката +12V когато си на спирачка - не знам за какво му трябва това, подозирам, че е пак свързано с камерите, така че вероятно също ще можеш да го пропуснеш...

Останалите номерирани жици, както следва:
5 - изход за субуфер 1
6 - изход за субуфер 2
7 - външен аудио вход ляво
8 - външен аудио вход дясно
9 - 12 - изход на звук за усилвател
13 - видео изход - ако имаш допълнителни монитори
14 - видео вход от камерата за задно виждане
15 - видео вход
16 - iPod
17 - микрофон за телефона
18 - антена за телевизия
19 - антена за радио
20 - 22 - дистанционно управление

Понеже нямаш усилвател, 5, 6, 9, 10, 11 и 12 можеш директно да ги пропуснеш.

7 и 8 можеш да си ги изкараш в жабката, пепелника или подлакътника, за да ги свържеш с някакъв MP3 плеър или нещо друго външно... Евентуално, ако имаш външен видео източник - от тук ще влиза звука от видеото.

доколкото разбирам нямаш допълнителни монитори, така че 13 не го ползваш...

Ако имаш камера за задно виждане, тя се връзва на 14, тази камера автоматично ще се включи, като включиш на задна и после автоматично ще се изключи... обикновено е закачена отзад на дръжката на багажника или на бронята...

Ако имаш външен видео източник - 15 му е входа, ако го ползваш, звука му влиза през 7 и 8

Ако имаш iPod или iPhone, може да си изкараш 16 в жабката, в пепелника или в подлакътника. Ако в комплекта нямаш кабел, ще ти трябва един преходник от този куплунг към куплунга на самия телефон. Стандартен е и в интернет се продава около 10 - 15 долара

Предполагам, че в комплекта има включен външен микрофон за handsfree-то, което е вградено в музиката. Този микрофон се връзва на 17, като самия микрофон е добре да е някъде нависоко - примерно при огледалото или сенниците.

Старата антена се закача на 19, евентуално може да ти потрябва някой преходник, тъй като има различни стандарти за тези куплунги. За телевизията нямаш вградена антена в колата, но предполагам, че към комплекта на ДЕНОН имаш телевизионна антена, тя се закача на 18

на последните три цветни жици се закачат бутоните от волана - 20, 21 и 22. За съжаление, не знам дали имаш бутони на волана фабричон, но ако имаш - те няма да станат за тези жици, защото стандартите са различни... Трябва да видиш евентуално какво пише в книжката по-подробно за тези бутони... но се съмнявам да поддържат CAN-BUS, пък и май по спомен твоя волан нямаше бутони. Много евентуално, ако има комплект външни бутони за волан с аудиото, те се закачат на тези жици...

То не стана много кратко, но се надявам да съм ти бил полезен...
  • 2

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#20 aalexieff

aalexieff

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 692 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5 D 1987 продаден
    Renault Clio III 2007
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 декември 2011 - 11:42

Здравей Илийка,
Благодаря ти.
Нямам външен монитор и камера за задно виждане (поне за сега).
Приложил съм ти принадлежностите, нямам антена за TV. Днес ще говоря с един приятел "жичкажия" и ще разбера дали ще се навие да го монтира.На лицевата страна имам изход AUX IN и mini USB, така че мисля да не изкарвам 16 в жапката.Микрофон също има на лицевата страна, така че не знам дали да монтирам микрофона за handsfree-то? Няма управление от волана на радиото, така че 20-22 отпадат.Остава да закупя антена за TV.
С поздрав: Сашо

Прикачени файлове

• 0
W210 E300 D 1996
W124 and E300

#21 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 декември 2011 - 21:38

ОК си, аз бих ти препоръчал да си изкараш външния микрофон на прилично място - някъде около плафона, ще ти отнеме 10 минути повече, ама ще имаш по-добър звук като говориш по телефона. Замисли се - ако вградения микрофон вършеше работа, дали щяха да сложат и външен в комплекта!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#22 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 26 декември 2011 - 22:54

И аз подкрепям външният микрофон. Доста хора ми казват, че не ме разбират добре като говоря през микрофона, който е вграден в плейъра на колата.
  • 0

#23 dpower

dpower

Чирак

• Потребители на форума
  • 133 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-1996 Е300D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 декември 2011 - 23:03

Вграденият в уредбата микрофон е достатъчно чувствителен за пътниците разположени на предните седалки та дори и на задните, ако имат търпение да изчакат секунда след изказването на този с когото разговарят, споделям от опит с моят hansfree CD. Предполагам, че кабелният микрофон е за предпочитане когато уредбата е монтирана в по-големи превозни средства ванове, микробуси, автобуси и т.н. с високи нива на фонов шум. Както и други предположения за други изисквания към начина на водене на разговор...
  • 0
Публикувано изображение

#24 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2011 - 10:42

Ами не знам, аз моя микрофон го местих три пъти на различни места, докато започне да се чува като хората... в момента е над огледалото, зад плафона. Единствен недостатък е, че ако пиука радар детектора, понеже е непосредствено до микрофона, другия чува оглушително пиукане... засега просто го спирам, докато говоря, но съм решил да му направя едно реле - като започне разговор, автоматично да му спира звука и да го пуска след това - както слага аудиото на mute през това време...
  • 0

#25 aalexieff

aalexieff

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 692 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5 D 1987 продаден
    Renault Clio III 2007
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 декември 2011 - 15:15

Днес го монтирахме, нищо особено, всичко отговаря, шейна, конектори, само за радиоантената ми трябваше преходник. Накрая се оказа;

Нататък... имаш 4 шарени жици на схемата с номера
...............
4 - Brake Shift Control - спирачка

и

4 - тук трябва да дадеш на музиката +12V когато си на спирачка - не знам за какво му трябва това, подозирам, че е пак свързано с камерите, така че вероятно също ще можеш да го пропуснеш...

Не го вързах и DVD и TV не искат да работят, т. е. има звук а няма картина само предупредителен надпис. Оказа се, че в упътването пише, на жица с номер 4 (Brake Shift Control) трябва да и се подаде сигнал - (минус) от ръчната спирачка и тогава DVD и TV ще има видео сигнал. Видео трябва да има само когато колата е на ръчна спирачка :goodjob .
Мисля, че няма да е проблем да го....излъжем със сигнал от друго место.

ЗДРАВА НОВА 2012 ГОДИНА!

Този пост е редактиран от aalexieff: 01 януари 2012 - 13:40

• 0
W210 E300 D 1996
W124 and E300

#26 aalexieff

aalexieff

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 692 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5 D 1987 продаден
    Renault Clio III 2007
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2012 - 17:27

Ето и малко снимки след монтажа.
В момента не съм осъществил контакт чрез Bluetooth с моя HTC и не съм монтирал антена за TV, а и може би тази функция няма да я използвам, имам си TV на HTC-то.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1.png   1,29MB   57 Брой сваляния
  • Прикачен файл  2.png   1,57MB   84 Брой сваляния
  • Прикачен файл  3.png   1,6MB   64 Брой сваляния

• 0
W210 E300 D 1996
W124 and E300

#27 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2012 - 18:58

Айде честито за новата придобивка, много е шукаритетна :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#28 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02