Към съдържанието

•  

Снимка

маслото на автоматикатрябва да се сменяме

• Please log in to reply
75 мнения по тази тема

#1 Fitibaldi

Fitibaldi

Чирак

• Потребители на форума
  • 248 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Мерцедес, спорт, +#$%*****
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W124 Е300Т Diesel 1995

Публикувано 14 ноември 2006 - 18:00

трбява да сменям маслото на автоматика и сега не знам какво масло трябва да сложа на автоматика. едни казват dextron 2, обадих се в джемини и те казаха, че слагат dextron 3 и аз съм много объркан
някой може ли да кае какво масло трябва да си купя и какво масло да сложа на автоматика.
също така мисля да си занеса консумативите там и те само да сменят маслото. някой има ли отзиви от тях?
  • 0
Публикувано изображение

#2 bon_bonev

bon_bonev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 253 Мнения:
  • Град:Стара Загора

Публикувано 14 ноември 2006 - 19:37

пресен опит бате . от много ровене по сайтовете и обикаляне по масларите мога да ти кажа ,че файда няма . аз карам 190Е 2000сс 89г. . маслото за автомата ми трябва да отговаря на спецификацията на МВ 236.4 или 236.6. понеже не открих марка която да произвежда масло отговарящо на 236.4 се насочих към 236.6 . най разпространени от тях са Mobil ATF 220 , Castrol TQ-D и Shell Donax TA (D-21631) има подходящи и на други марки - въпрос на свободно време и пари . тези отговарят на DEXRON IID / може да го срещнеш в нета и като DEXRON MERCON или FORD MERCON / но задължително трябва след римското II да има латинска буква D, защото има и DEXRON IIЕ, който май не е подходящ - поне на книга . аз сипах Mobil ATF 220. намерих го на 10.00 лв. за литър + 19.00 лв. филтър+ 10.00 лв гарнитура за него. моя автомат събра малко над 6 литра и сега превключва много по добре- преди малко лашкаше.не се хвърляи на скъпи масла - няма смисъл . може да провериш и в Балкан Стар но цените са дабъл да не кажа трипъл.
  • 0

#3 Fitibaldi

Fitibaldi

Чирак

• Потребители на форума
  • 248 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 15 ноември 2006 - 09:33

а. къде си го смени? и в джемини ми искат 20 лв. колкото са ти взели на теб
  • 0
Публикувано изображение

#4 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 15 ноември 2006 - 09:36

а. къде си го смени? и в джемини ми искат 20 лв. колкото са ти взели на теб

Не ти искат много ;)
За пурата моя маслар иска 30 лева ;)
  • 0

#5 bon_bonev

bon_bonev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 253 Мнения:

Публикувано 15 ноември 2006 - 09:37

аз съм от ст. загора
  • 0

#6 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 15 ноември 2006 - 10:31

пресен опит бате . от много ровене по сайтовете и обикаляне по масларите мога да ти кажа ,че файда няма . аз карам 190Е 2000сс 89г. . маслото за автомата ми трябва да отговаря на спецификацията на МВ 236.4 или 236.6. понеже не открих марка която да произвежда масло отговарящо на 236.4 се насочих към 236.6 . най разпространени от тях са Mobil ATF 220 , Castrol TQ-D и Shell Donax TA (D-21631) има подходящи и на други марки - въпрос на свободно време и пари . тези отговарят на DEXRON IID / може да го срещнеш в нета и като DEXRON MERCON или FORD MERCON / но задължително трябва след римското II да има латинска буква D, защото има и DEXRON IIЕ, който май не е подходящ - поне на книга . аз сипах Mobil ATF 220. намерих го на 10.00 лв. за литър + 19.00 лв. филтър+ 10.00 лв гарнитура за него. моя автомат събра малко над 6 литра и сега превключва много по добре- преди малко лашкаше.не се хвърляи на скъпи масла - няма смисъл . може да провериш и в Балкан Стар но цените са дабъл да не кажа трипъл.

А къде може да се провери какво точно трябва да бъде маслото да автоматика?
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#7 Fitibaldi

Fitibaldi

Чирак

• Потребители на форума
  • 248 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 15 ноември 2006 - 11:00

autodata
поне вчера аз там погледнах и ми показа наистина Dextron IID, което ме узадачи на това, което казаха в джемини
  • 0
Публикувано изображение

#8 bon_bonev

bon_bonev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 253 Мнения:

Публикувано 15 ноември 2006 - 14:02

провери в ръководството за експлоатация на автомобила- сивата книжка на коятопише BETRIEBSANLEITUNG. на последните страници са указани спецификациите на всички консумативи/ по-точно само на течностите/ и необходимото количество.
  • 0

#9 INTEGRALE

INTEGRALE

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:

Публикувано 16 ноември 2006 - 09:05

Оригинално мерцедес масло в ивай жет 21лв , в ауто плюс 25 лв :blink:
Гарнитура само оригинална трябва да се слага... филтър.... незнам , аз малко съжалявам че си купих феби... , но поне е нов :Dn:
  • 0
W202 C180

#10 koko_race

koko_race

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2006 - 09:53

Какво доволнили сте от Джемини?
  • 0

#11 pavloff

pavloff

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Град:Троян
  • Интереси:МЕРЦЕДЕС, ЛЕВСКИ, ФОРМУЛА 1

Публикувано 17 ноември 2006 - 10:05

http://www.avtomatic.com/
  • 0
Каквото и да ти говорят, става дума за пари.

#12 Fitibaldi

Fitibaldi

Чирак

• Потребители на форума
  • 248 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 17 ноември 2006 - 14:12

тия са големи кожодери. за труд за смяна на маслото и исакт 35 лв срещу 20 на джемини. поне продават масло мобил за 10 лв на литър
  • 0
Публикувано изображение

#13 bon_bonev

bon_bonev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 253 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2006 - 15:33

тия са големи кожодери. за труд за смяна на маслото и исакт 35 лв срещу 20 на джемини. поне продават масло мобил за 10 лв на литър

кво ти казах бате - слагай най-евтиното масло. аз поне не съжалявам. най рано след 3-4 години ще сменям пак. пък до тогава я камилата я камиларя я някво МВ след 2000- ната година :D , пак автомат - пристрастих се.филтър намери ли? аз взех MAHLE.
  • 0

#14 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2006 - 18:07

http://www.avtomatic.com/

Това също ми стана много интересно

Въпрос №1:

Имам автомобил Крайслер Вояджър, 94 год., V6, 3300 см3, 4х4, с автоматична скоростна кутия. На колко километра трябва да сменя маслото в скоростите и има ли филтър в моята автоматична скоростна кутия?

Отговор 1:

Маслото на автоматичната скоростна кутия е препоръчително да се сменя на 20 000 км. или една година. Всички автоматични скоростни кутии имат филтър...

Е те тия пичове направо ме хвърлиха в "Шок и Ужас" :evil:

А искам да попитам,малко ламерски въпрос,ама...Понеже трябва и аз да сменям масло на кутията,вече в е на 45К,взе да предръпва при превключване и т.н.,и ми е мерак АЗ да се оцапам,то ясно ще го източа,ще сменя филтъра и гарнитурата,ами от къде да "му го набутам" новото масло.Единствения вариянт който ми идва на главата е през щеката.Правилно ли мисля :Dn:
  • 0

#15 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 17 ноември 2006 - 18:11

Единствения вариянт който ми идва на главата е през щеката.Правилно ли мисля :Dn:

:ok: баш
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни