До 3та част съм.
Специално за нещата, които го ползвам, нито един от аргументите против iOS не ме касае.
На мен ми трябва хубава интеграция с Outlook за контактите. Не че няма при Андроид, но работи потресаващо зле. Да, може да се оправи, но трябва да седна да пренаписвам 300-400 контакта. Затова си ги държа в Outlook-а до момента, в който ще си взема пак 4ка, а контактите в телефона са ми лекичко омазани.
Sharing-a на Андроид е много удобен под Windows, като се изключи че трябва да набутам лайнян Самсунгски софтуер, който ми пържеше процесора на Аир-а. Като отворих activity monitor-a се втрещих. Kies точи 70% процесорно време на idle (вижте го в Google, не бях само аз с този проблем). Да, dropbpox, push install, bluetooth и т.н. са супер, но освен bluetooth-a, нищо друго не ми се е наложило да използвам.
Нямам iPad, не ми се е налагало да купувам програми за телефон и пад едновременно, да се уверя че се плаща двойно.
Галакси 2ката снима невероятно и напоследък батерията му държи над 1ден при моето ползване, което ме удовлетворява.
Качеството на сглобката е приемливо, задния панел е отвратителен, но не си личи в действителност колко е зле.
Относно странния Apple port за зареждане. Шансът да намеря Apple зарядно, отивайки в случайно място е малко по-голям, отколкото да намеря micro usb. Пробвайте
А и как пък да не си взема 2ра батерия в мен. Никога не ми се е налагало. Имам лаптоп и кабел (или зарядно за кола). Винаги ме е спасявало.
Колкото до подредбата на иконите. Да, Андроид е по-гъвкав, но подреждането по директории е комично все още, както и пренареждането на иконите. Доста е неприятно. Да, свиква се, но не го прави по-приятно.
А размерът на 4ката е на ръба на търпимостта ми. По-голямо вече не е удобно за мен. Не ходя със скейтърски гащи или чантичка през кръста, за да нося телевизор в джоба.
Това за игрите ми хареса много, не знаех че може
А сега, ако наистина Microsoft са направили добър таблет, мога вече да се замисля.
И все още не мога да си обясня, защо основните функции на dialer-a и sms-ите на Android-a, който ползвам са толкова неприятно организирани.