Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Мнение за конкретен W140

• Please log in to reply
176 мнения по тази тема

#16 Blago

Blago

Чирак

• Потребители на форума
  • 220 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140, S320, 1998

Публикувано 06 септември 2011 - 22:48

Трудно ще стигнеш до границата на издържливост на който и да е бензинов мотор от гамата, стига да е бил нормално поддържан. Преди него ще се развалят безброй други неща :), които ще струват много повече пари от мотора.
  • 0

#17 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 06 септември 2011 - 22:55

Да , колега е прав , не си мисли , че като си взимаш 140-ка , няма да бъдеш прекаран , както с другата кола.Докато стегнеш колата , ще идат маса пари и няма да ти се иска да ги даваш.Ще видиш колко е кофти да караш тази кола из тесните улички и между блоковете или ако скачаш в дупки , силата на тази кола е на магистралата , там няма равна с една дума :)
И бе се плаши , от това което ти казваме , ако си стегнеш колата , няма да искаш да се качиш в никоя друга :)
И забравих да кажа , когато гледаш колата пак , виж дали работи абс-а и блокажа на дифа . Забележи дали абс-а стърже , ако стърже има някъде проблем , който трябва да се отстрани , говорим за стържене при нормално спиране с нормална скорост.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#18 Милослав

Милослав

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:

Публикувано 06 септември 2011 - 23:04

Реално колата ще се даде на около 9к, може и да е малко отгоре, след като съм забъркал разни познати ... в това й състояние, като това е май май крайна цена.
  • 0

#19 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 септември 2011 - 23:07

както го слушам колегата мощността не го интересира и затова се е спрял на 320 мотор.

колега търси и ще намериш правилния Бенц за теб.

просто като огледаш някоя кола....постни тука снимки, ако е възможно и номер на рама и с каквото

можем ще помагаме Публикувано изображение
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#20 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 06 септември 2011 - 23:13

Разликата в разхода между 320 и 500 е ужасно малка, докато разликата във вървежа e огромна.
Изобщо не се занимавай с 320ка на такава цена. За тази кола бих дал максимум 7-7500....
Отделно 320 е по-проблемен от 500. 500 (M119) се слави като най-добрия двигател,който се предлага за W140.
  • 0

#21 Blago

Blago

Чирак

• Потребители на форума
  • 220 Мнения:
  • Автомобил:
    W140, S320, 1998

Публикувано 07 септември 2011 - 00:11

Позволявам си да не съм напълно съгласен с предходния пост (въпреки персоналното уважение към автора му). Разликата в разхода е 2-3 литра/100 градско или ок. 1000 лв. при стандартен годишен пробег 15к. Освен това, всяка поддръжка е малко по-скъпа - повече цилиндри. За конкретните коли е без значение кой мотор на теория е по-здрав, всичко опира само и единствено до късмет. И не, не можеш да надхитриш тези гадини - търговците на коли. По-отворени са от нас и живеят, лъжейки ни.
Колега, с извинение за н-тия пост, последно вече - дори и 9к. са много за 95 кола. Прибави още малко, вземи си я сам от Германия на проверени километри и по-нова година. Модела е невероятен, но никак не е евтин за поддръжка - лесно ще навъртиш за текущи ремонти за година или две разликата в цената между този екземпляр и нещо истинско.
  • 0

#22 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 07 септември 2011 - 01:23

Ами за литрите не съм съгласен. Работата е на кантар.
Този мотор 320 е прекалено слаб за това туловище и реално,за да върви прилично колата с дадена скорост,той ще се
натоварва доста повече от V8-ка, т.е. ще работи на по-височки обороти,т.е,докато 500 с лекота и на ниски оборти
ще свърши същата работа.

На мен ми е странно,когато някой избира 320 пред 500,когато става дума за W140.
231кс са си малко за толкова тежка кола.
Иначе всеки е свободен да си решава сам.Не натрапвам мнението си.
  • 0

#23 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 07 септември 2011 - 07:56

Милослав, ти май окончателно искаш да замениш марката от Инглощат :wind14
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#24 Милослав

Милослав

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:

Публикувано 07 септември 2011 - 08:04

:hailandkill съвсем да.
  • 0

#25 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 септември 2011 - 08:11

Аз незмам кво е гледал колегата...ама тука на това кадро се види фотошоп и поправяно пасажерско седло.

Публикувано изображение

Другото няма да коментирам,защото при това положение,всичко проблемно по нея ще е прикрито.

Истинският търговец започва с недостатъците на колата!
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#26 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 07 септември 2011 - 08:19

И аз постоянно следя обявите на бензиновите 140-ки и като игнорираме високата според повечето хора тук цена, поне от обявите тази конкретна 320-ка изглежда най-добре. Щом на нея се намериха толкова неща, представям си другите.
То пък зависи и как е снимана колата. Понякога уж много проблеми, но пък са дребни и не струват много за отстраняване.
Интересни мнения за 320 двигателя. И аз се бях насочил именно към него. Чудя се как 177-коньовия 300 ТД дърпа това купе и то доста стабилно, пък 230 коня на 320-ката им е трудно да го теглят. Или ще кажете, че турбото при 300 ТД играе голяма роля :dontknow Не знам, просто питам, защото няма логика. Тук не е спора с 500, а 177 коня срещу 230, например!
В същото време, едва ли има човек, който да каже, че 300 ТД не струва :tongue4
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#27 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 септември 2011 - 08:34

Е, дизеловия двигател не е бензинов все пак - въртящите моменти са различни...
Нали се сещаш, защо всички тирове са с дизелови двигатели - да могат да влачат...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#28 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 септември 2011 - 08:42

Дидо,знаеш че всеки си хвали своето и всичко по маломощно се слага иначе.

320 е разкошен двигател и в пъти по-добър от 300 д. Кой кво иска да си говори! Аз обичам да споря и винаги имам с какво да сравня и защитя тезите си. Притежавал съм ги и двата варианта.

Да,420/500/600...,логично са по-добри,но срещу конният финт на Дидо,едва ли някой ще успее да доближи 300д на 4то място.

По отношение на газта и ако колегата закупи тази кола....след няколко месеца ще взема отношение по почти неизбежно спохождащата мисъл,голяма част от новите собственици на Биг Бенц с газ....

Разходът на 320 е почти колкото при 500! Успех в избора!

:mbcbbbq
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#29 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 07 септември 2011 - 08:46

То това е ясно, Илия, но и по характеристика 320 ускорява по-бързо. Както стария, така и новия 320, дето Хамъра каза, че бил под 230 коня. Въпроса е, че и 320 си тегли добре, макар да не е като 500. Едва ли може да има притеснения, че двигателя ще се развали :wind14 Да, със сигурност се натоварва повече от 500, но това са си 230 коня в крайна сметка. Аз лично предпочитам този мотор, макар с 500 нещата да са доста по-добре!
Но нека колегата се огледа и за 500, така избора е и по-голям..........до колкото читави V8-ци се намират в БГ "под път и над път" :drift

Иначе, Бай Василе, ако разхода е почти същия, наистина си заслужава повече 500, на който обаче данъка ще е по-висок. Е, то при тези коли 100 лв. отгоре на година не се мислят.
Какво имаш предвид под "конния финт :dontknow "...........разбрах-аргумента ми с конете :hailandkill
  • 0

#30 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 септември 2011 - 08:54

Какво имаш предвид под "конния финт :dontknow "...........разбрах-аргумента ми с конете :hailandkill

Конният финт ще рече.....бройката на стадото.:)
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни