Мнение за конкретен W140
Започната от Милослав, 06 сеп 2011 - 20:37:39
176 мнения по тази тема
Публикувано 17 септември 2011 - 09:57
И на мен ми хареса колата. А ако е гарга да е рошава ,кожи ,вожи ,автомати темпомати и пожарникар в багажника то е ясно
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 17 септември 2011 - 10:05
Да наличието на кожа е до вкус.
Иначе за икономичност , моята 140-ка , извънградско ми дава разход 7.2/100
А градско от 10-12/100 , че и тука в Плевен движението почна да става трагично понякога.
Та много съм доволен от тоя разход моя
А градско от 10-12/100 , че и тука в Плевен движението почна да става трагично понякога.
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 17 септември 2011 - 11:25
Дали има 140 заводски с ръчна кутия.Доста народ се чуди.Хари, абсолютно съм съгласен с теб, но аз затова казвам горе, че "от тези години", т.е. вече 97г. За по-рано е ясно.
Иначе сега загледах обстойно снимките и ако наистина салона е оригиналния, просто колата ми се види много добра. Като се замисля, че скоро се заглеждах по една 280-ка, ама беше ръчка и без кожа. То ако ще е S, наистина да е S, особено автоматика. За мен лично е без кой знае какво значение, наличието на кожа или не. Е, друго е, ама е и въпрос на вкус!
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 17 септември 2011 - 11:29
Да има ,аз съм виждал 300SE и 350TD с ръчни кутии и по вин си излизат с ръчна 5 степенна предавка ,но са рядкост.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 17 септември 2011 - 12:10
Дали има 140 заводски с ръчна кутия.Доста народ се чуди.
Има и то това е най-често при W 140, S 280 съм ги срещал, гледайки доста обяви във времето. Обикновено са и без кожа, т.е. не съм виждал ръчка и същевременно с кожа, не, че няма. Не знам, дали е заводско, ама едва ли са махали автомата и са слагали ръчка, след като съм попадал на толкова обяви. Как пък все ръчка и 280. От първите R129 SL 300 също съм гледал доста ръчки. После има ако не се лъжа 300 24, после вече са все автомати 280, 320, 500 и 600-от фестваните не съм попадал на ръчка, но....... Също така 420 мотор на R129 няма..........освен ако не е саден
Хм, имало с ръчка и кожа http://www.cars.bg/u248244
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 17 септември 2011 - 17:58
Да наличието на кожа е до вкус.
Брей с колко я караш тая каляска ?
Моята под 9.5/100 май не съм я засичал.
Извънградско разбирам магистрала където си карам с 130 на темпомат
Най-много съм я засичал 14/100 , ама там беше скоростно прибиране от 1000км
Публикувано 17 септември 2011 - 20:25
Няма лъжа няма измама . Резервоара до горе и само допълване.
Ами аз скорост над 140 не дигам и в града повече от 35-40 не карам.
Ами аз скорост над 140 не дигам и в града повече от 35-40 не карам.
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 17 септември 2011 - 21:03
Според мен това са глупости.Нека още някой,се изкаже.Да има ,аз съм виждал 300SE и 350TD с ръчни кутии и по вин си излизат с ръчна 5 степенна предавка ,но са рядкост.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 17 септември 2011 - 21:14
Доколкото знам, единствената 140,която може да се срещне с ръчни скорости е тази с най-малкия бензинов мотор - S280.
Публикувано 17 септември 2011 - 21:26
С очите си съм виждал S280 с ръчни скорости и настолен салон.
Мястото беше Нюрнберг, годината 2002, така че не знам по ВИН какво излиза, но колата очевидно не беше преправяна.
@ ХаРи - не си поддържам колата в БС и ползвам отлични отстъпки за рез. части.
@ mbthepower - внимателно съм прочел всички постове, дори и да не бях, познавам цените.
Но за мен консумативи при старите коли са и амортисьори, пружини, дискове, накладки, елементи на климатична инсталация, окачване.
Не са консумативи, но със сигурност се прави нещо по електрическа уредба, датчици, пневматични помощни системи, интериор...
Съмнявам се някой БГ старовнос да вземе по-малко от 3к от новия собственик в първата година, освен ако грижлив стопанин внезапно не закъса и прави пожарна продажба.
Мястото беше Нюрнберг, годината 2002, така че не знам по ВИН какво излиза, но колата очевидно не беше преправяна.
@ ХаРи - не си поддържам колата в БС и ползвам отлични отстъпки за рез. части.
@ mbthepower - внимателно съм прочел всички постове, дори и да не бях, познавам цените.
Но за мен консумативи при старите коли са и амортисьори, пружини, дискове, накладки, елементи на климатична инсталация, окачване.
Не са консумативи, но със сигурност се прави нещо по електрическа уредба, датчици, пневматични помощни системи, интериор...
Съмнявам се някой БГ старовнос да вземе по-малко от 3к от новия собственик в първата година, освен ако грижлив стопанин внезапно не закъса и прави пожарна продажба.
Публикувано 17 септември 2011 - 21:28
Салона, разбира се, беше текстилен. Не се разбрахме с spellcheck-a на телефона.
Публикувано 17 септември 2011 - 21:29
В началото на производството на 140-те са се водели точно 300SE и са два вида 3200см3 231 к.с. и 2800см3 193к.с. Така ,че правилно си е написал 300. Иначе изглежда добре колата ,а колегата е написал ,че няма да се състезава така че 2.8 му е добре ,чувал съм ,че той най-икономичния мотор на 140-ката (но не е потвърдено ,не познавам човек с такава.)
+1
Колата наистина е добра.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 18 септември 2011 - 09:27
Според мен това са глупости.Нека още някой,се изкаже.
140-ка с ръчни скорости има и това не трябва да те съмнява никак http://mercedes.test...4.028193Hp.html
Влез и по други сайтове и виж, даже има и такива обяви. Ето ти една например http://suchen.mobile...de&pageNumber=1
Може 280-ките повечето да са автомат, но се срещат и с ръчни. Да, наистина са рядкост, а и колко бройки обаче са произведени, не знам.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 03 октомври 2011 - 21:24
Тази тема може да ходи вече в коша .Днес карах зад автора на темата и не мисля че ще пише скоро пак тук .Новата му придобивка е пак Ауди но А6 4.2 комби (може и S6 да е нямах време да го огледам ,че и замалко да го ударя отзад).
Публикувано 03 октомври 2011 - 22:00
Колега, задаваш въпрос (съответно не знаеш нещо) ,аз знам и ти отговарям ,сигурен съм в написаното! Ти ме обиждаш ,че говоря глупости ами защо питаш въобще? Знам те отдавна и по принцип ценя твоето мнение ,но това което си ми написал ме учуди ...Според мен това са глупости.Нека още някой,се изкаже.
ето това е за 300SE 3.2 и 2.8
Передаточное отношение главной пары 3.46 (3.69)
Привод Задний
Кол-во передач (мех коробка ) 5
п.п. Не мой с рого ,че съм с вилата
NO PAIN - NO GAIN!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни